WordPress'te Yönetim Paneli URL'si Nasıl Değiştirilir?

WordPress'in varsayılan olarak gelen yönetim kontrol paneli bağlantısının nasıl değiştirileceğini anlatıyoruz.

WordPress'te Yönetim Paneli URL'si Nasıl Değiştirilir?

WordPress’in varsayılan olarak gelen yönetici kontrol paneli sayfası, kötü amaçlı kişilerin açık hedefi haline gelmiştir. Bizler de site güvenliğine önem veren kullanıcılar için bu sayfanın bağlantısını nasıl değiştirebileceğinizi anlatıyoruz.

WordPress yönetici kontrol paneli varsayılan olarak "http://siteniz.com/wp-admin” şeklinde geliyor. Milyonlarca WordPress kullanıcısı olduğunu varsayarak, hacker’ların da bunu çok iyi bildiğini düşünürsek güvenlik açısından hiç de hoş olmayan durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sayfanın bağlantısını değiştirmek için çeşitli yöntemler ve eklentiler mevcut. Biz her iki yöntemi de sitenizin güvenliğini sağlamanız için anlatacağız.

1. Yöntem

Öncelikle en güncel WordPress sürümünü indiriyoruz. Bunun ardından sıkıştırılmış olarak inen dosyayı klasöre çıkartıyoruz. Klasör içerisinde bulunan ve bu dosyaların içeriğindeki wp-admin yazan bölümleri değiştirmemiz gerekiyor. Bunu tek tek elle yapamayacağımız için grepWin adlı uygulamayı indiriyoruz.

Çıkarmış olduğunuz WordPress klasörüne sağ tıklıyoruz ve grepWin seçeneğine tıklıyoruz.

Yeni açılan pencerede Search for bölümüne wp-admin yazıyoruz. Hemen altındaki Replace with bölümüne ise admin yolunu değiştirmek istediğiniz ismi yazabilirsiniz. (Biz örnek olarak admincp seçtik.) Değiştirilecek alanları düzenledikten sonra alt kısımda bulunan Replace butonuna tıklıyoruz.

Replace butonuna bastıktan sonra çıkan yedekleme uyarısına Evet diyerek geçiyoruz ve dosya isimlerinin değiştirilmesini bekliyoruz. Pencerenin alt kısmından ilerlemeyi takip edebilirsiniz.

Ve artık işlem tamamlandığına göre klasördeki dosyaları FTP’ye gönderiyoruz ve yüklenmesini bekliyoruz. Yükleme tamamladıktan sonra WordPress kurulumunu gerçekleştiriyoruz ve tarayıcınızın adres çubuğuna http://siteniz.com/admincp şeklinde giriş yapıyoruz. (admincp bölümünü kendi düzenlediğiniz şekilde değiştirmelisiniz.)

2. Yöntem

Eğer bu adımlar size çok zor geliyorsa, tüm bu işlemleri gerçekleştirebilen eklentileri kullanabilirsiniz. En popüler ve güvenli olan eklentilerden sizler için seçmiş olduklarımızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.


 

Bu eklentiler sitenizi saldırılara karşı korumak için çeşitli güvenlik önlemleri sunuyor. Kurduğunuz eklentinin Ayarlar sayfasına giderek, çok basit adımlarla yönetici kontrol paneli adresini değiştirebilir ve ayrıca eklentilerin sunduğu güvenlik önlemlerini de uygulayabilirsiniz.

WordPress Dosyalarının CHMOD Değerleri Nasıl Olmalıdır?

WordPress'te Yedekleme Nasıl Yapılır?

YORUMLAR