YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin)

iOS ve Android platformları için YouTube arka planda oynatma, arka planda çalma, arka planda çalıştırma yöntemini anlattık. İşte arka planda oynatmanın yolları!

YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır

iOS (iPhone/iPad) ve Android kullanıcıları için YouTube arka plana alma, arka planda çalma ve oynatma işleminin nasıl yapıldığına bu blog yazımızda değiniyoruz. YouTube’u arka planda çalıştırmanın yolunu her iki platform için de anlatıyoruz. YouTube’u bazılarımız video izlemek için kullanıyor, bazılarımızsa arka planda müzik çalmak için… YouTube’da artık sadece video klipler yer almadığından; en son çıkan - hit, popüler yerli ve yabancı albümleri de bulabildiğimizden YouTube ülkemizde online video izleme platformunun ötesinde.

Elbette Spotify, Apple Music gibi ücretli çevrimiçi müzik dinleme platformlarının sunduğu özellikler bambaşka ve onlarla karşılaştırılamaz ama ücretsiz ve de legal etiketini bir arada taşıması açısından tercih edilebilecek en iyi platform şüphesiz ki YouTube.

YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır?

YouTube’u bu maksatla kullanmak isteyen kullanıcıların karşılaştığı sorunlardan en önemlisi; platformun arka planda çalma desteği sunmaması. Google, YouTube’u arka planda çalıştırmak isteyenleri YouTube Premium’a davet ediyor ki; bu ücretli bir servis. Hal böyle olunca “YouTube arka planda çalma programı”,”YouTube arka planda çalıştırma”, “ YouTube arka planda oynatma”, “YouTube arka planda çalma”, “YouTube arka plan oynatıcısı”, “YouTube arka plan müzikleri” ve daha saymakla bitiremeyeceğiz sorgu çıkıyor karşımıza.

Peki hem Android hem de iPhone kullanıcıları için çözüm ne? Ekstra bir programa ihtiyaç var mı? İşte YouTube’u bir müzik çalar olarak kullanmanın yolları.

Android'de YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır?

  • Mobil üzerinden Google Chrome tarayıcısını açın.
  • Tarayıcı üzerinden YouTube'ye giriş yapın.
  • Sağ üst köşede seçenekler kısmında girin ve masaüstü site moduna geçin.
  • Herhangi bir video açın.
  • YouTube'den çıkın, video duraklatılacaktır.
  • Ana Menü üzerinden kontrol panelini açın.
  • Kontrol panelinde videonun hala arka planda açık olduğunu göreceksiniz.
  • Kontrol panelinden başlat kısmına bastığınızda YouTube arka planda oynatmaya devam edecek.

Android'de YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır

Hem Android hem de iOS kullanıcılarının deneyebileceği ilk yöntem; Google’ın web tarayıcısı Chrome üzerinden YouTube videolarını oynatmak. Google Chrome’u tarayıcısından youtube.com adresini açıyorsunuz. Sağ üstteki üçlü noktaya ardından “Masaüstü Sitesi İste”ye dokunuyorsunuz. Arka planda çalmak istediğiniz bir videoyu veya çalma listesini açıyorsunuz. Chrome’dan çıktığınızda Android kullanıcısıysanız Bildirimler menüsünde, iOS (iPhone/iPad) kullanıcısıysanız Denetim Merkezi’nde o anda çalan müziği görebilirsiniz. Burada iOS’un çalan müziği başarılı şekilde oynattığını ancak Android gibi resim göstermediğini belirtelim.

iOS'te YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır?

  • Aşağıda yer alan Dolphin uygulamasını iOS cihazınıza indirin.
  • Dolphin üzerinden YouTube'ye giriş yapın.
  • Herhangi bir video açın.
  • YouTube'den çıkın, video duraklatılacaktır.
  • Ana Menü üzerinden kontrol panelini açın.
  • Kontrol panelinde videonun hala arka planda açık olduğunu göreceksiniz.
  • Kontrol panelinden başlat kısmına bastığınızda YouTube arka planda oynatmaya devam edecek.

iOS'te YouTube Arka Planda Kullanma Nasıl Yapılır

Google Chrome tarayıcısını kullanmam diyorsanız; bir başka popüler web tarayıcı Dolphin’i tercih edebilirsiniz. Adımlar değişmiyor; tarayıcı açıp youtube.com adresine gidiyorsunuz. Arka planda çalmasını istediğiniz videoya dokunup çalmaya bırakıyorsunuz. Yukarıda yer alan alan adımları doğru uygularsanız tarayıcıdan çıktığınızda müzik çalma devam edecektir. Tüm işlem bu kadar!

YouTube Premium Nedir? Ne İşe Yarar?

YouTube Premium ile YouTube ve YouTube Music'i reklamsız, çevrimdışı ve arka planda kullanabilirsiniz. 2 aylık ücretsiz deneme süresinin ardından ayda 16,99 TL karşılığında bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Premium ile mobil cihazlarda, bilgisayarlarda veya destekleyen TV’lerde oturum açtığınızda reklamsız YouTube izleme rahatlığını yaşar, mobil verinizin kısıtlı olduğu veya internete bağlanamadığınız anlar için videoları kaydedebilir ve YouTube Premium ile videonuzu, başka bir uygulama açtığınızda bile kesintiye uğramadan arka planda devam ettirebilirsiniz. Premium üyeliğinizi istediğiniz an iptal edebilirsiniz. Bu işlem sonucunda hesabınız ücretsiz YouTube üyeliğine döndürülür. Daha sonra dilediğiniz zaman YouTube Premium deneyimine yeniden katılabilirsiniz.

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

YouTube reklam kaldırma (engelleme) sandığınız kadar zor değil. YouTube videolarındaki reklamları engellemek, hem mobil hem de masaüstünde mümkün.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR