0888 ile Başlayan Numaralara Dikkat!

Telefon dolandırıcılarına dikkat edin!

0888 numara

0888 ile başlayan numaralardan gelen mesajlara geri dönüş yapanlar, kötü haberi ay sonunda aldılar.

Banka masraflarını geri alma, kredi kartı borcunu kapatma gibi vaatlerle atılan acil kodlu mesajlara geri dönüş yapanlar, binlerce liralık telefon faturalarıyla karşılaştılar.

Farklı tekniklerle vatandaşların cebindeki paralara göz diken dolandırıcılar, yurtdışından mesaj atma yoluna yöneldiler. Banka ya da hukuk bürosu gibi davranarak 0888 ile başlayan telefon numaralarından Türkiye’de yaşayan insanlara acil kodlu mesajlar gönderen dolandırıcılar, abonelere binlerce liralık telefon faturalarına mal oldular.

Çiçekçilik yapan ve yeni dolandırıcılığın mağdurlarından olan Mutlu Hanım, bir arkadaşının telefonuna gelen mesaj üzerine, 0888 ile başlayan numaralı telefon hattını aradığını ve arama sonrasında faturasına 300 TL yansıtıldığını belirterek, mağdur olduğunu söyledi. Benzer yollarla dolandırılanların sayısının arttığını belirten Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşlara bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Profesyoneller tarafından hazırlanılmış kısa mesajlarla tüketicilerin mağdur edildiğini söyleyen Küçük, “Bu dolandırıcılar yurtdışından aldıkları hatlarla vatandaşa mesaj yolluyor. Mesajda verilen numaralara dönüş yapan kişiler dakikası 20 TL gibi üst fiyatlarla konuşup astronomik faturalara maruz kalıyor. GSM operatörleri ve Bilgi Teknolojileri Kurumu da abonelerini korumalı” diye konuştu.

Yurtdışından gelen aramalara geri dönülmemesi gerektiğinin altını çizen Levent Küçük, dolandırıcılara numaraların yurtiçinde çalışan şirketler tarafından verildiğini ve kullanıcı izni dışında böyle satışların yapılmasının yasak olduğunu belirtti. Kullanıcılarının telefon numaralarını yurtdışına satan şirketlerin 1 milyon liraya kadar para cezasına çarptırılabileceklerini hatırlatan uzmanlar, mağdur olanların şikayetçi olmaları gerektiklerini söyledi.

Güncelleme

Konuyla ilgili olarak bahsi geçen numaralardan bir tanesine sahip şirketten gelen açıklamaysa şu şekilde oldu: "Söz konusu telefon hattının nasıl ücretlendirildiği görüşme başlamadan önce arayan kişilere bilgi olarak verilmektedir. Aynı şekilde bilgilendirme ücretsiz olup ücretlendirmenin başlama anı da arayan kişilere bildirilmektedir. Arayan kişiler görüşmeleri istedikleri zaman sonlandırma noktasında da özgürdürler. Arayan kişilerin telefon görüşmesini sonlandırmaması halinde görüşmeler 15 dakika sonunda yasal prosedür gereği kendiliğinden son bulmaktadır. Tüm bunları bilerek görüşmeye devam eden kişilerin dolandırıldıklarından bahsetmek mümkün değildir."

Dolandırıcı Oyuncu Fena Yakalandı
OYUN

Dolandırıcı Oyuncu Fena Yakalandı

Oyunculara özel video streaming sitesi Twitch üzerinde yayın yapan bir dolandırıcı, yakayı geçtiğimiz gün ele verdi. Felçli olduğunu belirterek tekerlekli sandalyesi ile oyunculardan 20.

KKTC'den Mehmet Aydın İçin Dolandırıcı Bebe Açıklaması
İNTERNET

KKTC'den Mehmet Aydın İçin Dolandırıcı Bebe Açıklaması

Çiftlik Bank vurgunuyla gündemden düşmeyen Mehmet Aydın için bir açıklama da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldi.

Dünyanın En Büyük Reklam Dolandırıcılığı 'Methbot' Deşifre Edildi!
GÜVENLİK

Dünyanın En Büyük Reklam Dolandırıcılığı 'Methbot' Deşifre Edildi!

Rusya'da bulunan siber suçluların, tarihin gördüğü en büyük ve en karlı dolandırıcılık vakasını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

YORUMLAR