Bir Ahtapot, Kabus Gördüğü Anlarda Kayda Alındı!

New York'ta bir laboratuvar araştırmacıları, bir ahtapotu uykusunda kayda alarak kâbus gördüğü anları kaydetti. İşte detaylar!

Bir Ahtapot, Kabus Gördüğü Anlarda Kayda Alındı!

New York'ta bir laboratuvarda çalışan bilim insanları, bir ahtapotun "kâbus gördüğü" anları kayda aldı. Costello adı verilen ahtapotun uyku düzeni bir ay boyunca takip edildi ve bu süre zarfında hayvanın uykusu aniden bölündü.

Yapılan araştırmalar neticesinde ahtapotun bir tür uyku bozukluğu yaşadığı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, hayvanın önce uykusunda renk değiştirdiği ve sonra aniden uyanarak debelenmeye başladığı görülebiliyor.

Ahtapot Neden Kâbus Görüyor Olabilir?

Hayvanın bu şekilde davranmasının nedeni tam olarak bilinmiyor ancak araştırmacılar kâbus görmenin olası bir açıklama olabileceğini düşünüyor.

Araştırmacı Eric Angel Ramos, "Ahtapotlar ve diğer kafadanbacaklılar üzerinde yapılan tüm araştırmalara rağmen hâlâ bilmediğimiz çok şey var" dedi.

Görüntüler, Rockefeller Üniversitesi'nin laboratuvarındaki akvaryumda kaydedilirken, araştırmacılar Costello'nun uyku sırasında aynı davranışı sergilediği 4 kayıt aldı ve bunlardan ikisinde Costello, suya siyah bir mürekkep de püskürtmüştü.

Yapay Zeka Erken Uyarıyla Bir Hastanın Hayatını Kurtardı!
Yapay Zeka

Yapay Zeka Erken Uyarıyla Bir Hastanın Hayatını Kurtardı!

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 46 yaşındaki bir kadın hasta, yapay zekâ tarafından tespit edilen bir beyin tümörü sayesinde acil müdahale edilen ilk klinik vakası olarak tıp tarihine geçti.

Bilim İnsanları Şempanze Dilini Çevirmeyi Başardı
Bilim

Bilim İnsanları Şempanze Dilini Çevirmeyi Başardı

İnsanlardan sonra yaşayan en zeki canlılar arasında yer alan şempanzeler, kendi aralarında oldukça karmaşık bir iletişim yöntemi kullanıyorlar.

YORUMLAR