Akıllı Telefon Pazarının Yeni Gözdesi Pahalı Telefonlar

Telefonlarda fiyat arttıkça talep de artıyor.

2018 akıllı telefon satışlarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırmada telefon pazarının genel olarak durgunlaştığı ifade edildi. Ancak premium olarak adlandırılan 400 dolar ve daha pahalı modeller şaşırtıcı şekilde fazla satmaya başladı.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni araştırma sonuçlarına göre premium telefon modelleri geçtiğimiz yıl itibarıyla pazardaki yerini bir hayli genişletti. Akıllı telefon satışlarındaki genel eğilimin yüzde 3 oranında yavaşlamasına rağmen bundan etkilenmeyen premium telefonlar, 400 dolar veya daha fazla maliyetli cihazlar olarak tanımlanıyor.

Araştırma sonucuna göre en fazla 800 dolardan pahalı olan cihazların satıldığını ifade eden Araştırma Direktörü Tom Kang, buna bağlı olarak firmaların da zam yaptığını dile getirdi. 2018'de yüzde 18'lik büyüme gösteren premium cihazların takibinde ise yüzde 2'lik büyümeyle fiyat/performans modelleri yer alıyor.

Premium Telefon Pazarının Lideri Apple

Özellikle son yıllarda gelişme gösteren Asya pazarının bu tabloya büyük etkisinin olduğunu belirten Tom Kang, premium telefon pazarında yüzde 51 pay ile Apple'ın birinci olduğu kaydetti. Apple'ın hemen arkasında yüzde 22 ile Samsung ve yüzde 10 ile Huawei boy gösteriyor. Peki ya siz telefon fiyatlarındaki bu artışı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!

Kaynak: Bu araştırmanın tüm verileri Counterpoint Research tarafından alınmıştır.

Pil Ömründe Rakipsiz Telefon!
Haber

Pil Ömründe Rakipsiz Telefon!

Huawei Mate 20 Pro’nun üstün yeteneklerine önceki yazılarımızda ve aşağıda bulabileceğiniz inceleme videosunda detaylıca değinmiştik.

Sony Xperia XZ4 Özellikleri Belli Oldu
MOBİL

Sony Xperia XZ4 Özellikleri Belli Oldu

Sony’nin merakla beklenen yeni modeli Xperia XZ4’ten gelen sızıntılar, cihazın güçlü bir amiral gemisi olduğunu gösteriyor.

İnternete Bağlanan Cihazları Hacklemek Çocuk Oyuncağı
GÜVENLİK

İnternete Bağlanan Cihazları Hacklemek Çocuk Oyuncağı

İnternetin babası olarak tanınan ve TCP / IP protokollerinin geliştiricilerinden olan Vinton Cerf internet güvenliği üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR