Bu Yıl Hangi Apple Ürünleri Çıkacak? işte Firmanın 2023 Planları

Apple'ın 2023 yılı içerisinde kullanıcılara sunmayı planladığı ürünler ortaya çıktı. İşte detaylar!

Apple'ın 2023 Yılı Ürün Planları Belli Oldu

Apple, teknolojilerini en çok gizli tutabilen şirketlerden biri. Öyle ki çoğu ürününün diğer şirketlere nazaran çok daha az sızdığına şahit olabiliyoruz. Konu hakkında otoriteler arasında kabul edilen Apple analisti Ming-Chi Kuo, Mark Gurman ve panel analisti Ross Young'un duyumlarını sizler için derledik

En son Power On haber bülteninde Mark Gurman, Apple'ın nihayet Pro Display XDR'in halefi üzerinde çalıştığını belirtti. Üst düzey Apple monitörü, en son Mac Pro ile birlikte WWDC 2019 sırasında duyurulmuştu.

"Apple, 2019'da Intel Mac Pro ile birlikte piyasaya sürülen Pro Display XDR'in halefi de dâhil olmak üzere birden fazla yeni harici monitör üzerinde çalışıyor.

Apple, 7K çözünürlüğe sahip yeni bir harici ekran geliştiriyor. Mevcut Pro Display XDR, inç başına 218 piksel ile 32 inç 6K (6016 x 3384) panele sahip. Apple'ın 7K harici ekranı, 245 gibi daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olabilir. Keza 32 inç ekrana sahip PPI veya Pro Display XDR ile aynı 218 PPI değerini 36 inçlik daha büyük bir panelde koruyabilir.

2023 Yılı Apple Ürünleri Neler?

Apple'ın 2023 Yılı Ürün Planları Belli Oldu

  • M2 Pro/M2 Max işlemcili MacBook Pro
  • 27 inç mini-LED mönitör
  • M2 işlemcili Mac mini
  • M2 Ultra işlemcili Mac Pro
  • Yeni nesil Home-Pod
  • Apple karma gerçeklik başlığı
  • İkinci nesil AirPods Max
  • iPhone 15 serisi
  • Apple Watch Series 9
  • M3 işlemcili iMac
  • 7. jenerasyon iPad mini

2023'ün İlk Yarısı Apple Ürünleri

Birkaç ay süren söylentilerin ardından 2023 yılı Apple ürünleri neredeyse artık kesinleşmiş durumda. Firmanın ilk çeyrekte 14 ve 16 inç opsiyonlarına sahip M2 Pro ve M2 Max işlemcili MacBook Pro modellerini duyurması bekleniyor.

Öte yandan bu yıl çıkacak Apple ürünleri arasında 27 inç mini-LED teknolojisine sahip monitörün de yer alacağı iddia ediliyor. M2 işlemciye sahip Mac mini, M2 Ultra işlemciye sahip Mac Pro ve yeni Home-Pod akıllı ev asistanı da 2023'ün ilk çeyreğinde duyurulması beklenen ürünlerden.

2023'ün Son Yarısı Apple Ürünleri

Yılın son 6 ayı, her zaman olduğu gibi Apple'ın inovasyon dönemi olacak gibi duruyor. Bu dönemde en ilgi çeken ürün Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı iddia edilen karma gerçeklik başlığı olacak. Ayrıca ikinci nesil AirPods Max'in de yolda olduğu belirtiliyor.

2023'ün üçüncü çeyreğinde ise alışık olduğumuz bir şekilde firmanın en çok satan ürünleri olan iPhone ve Apple Watch ailesine yeni üyeler katılacak. iPhone 15 serisi ve Apple Watch Series 9, eylül veya ekim aylarında tanıtılacak.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

2023 yılı bitmek üzereyken üretimine başlandığı belirtilen 3nm Apple Silicon M3 işlemcileriyle iMac'ler piyasaya sürülecek. Performans konusunda bilgisayar tarafına çağ atlatması beklenen M3 işlemcili iMac'leri ise yedinci jenerasyon iPad mini takip edecek.

Apple'dan M2 Extreme İşlemcili Mac Pro Üretimiyle İlgili Yeni Karar!
TEKNOLOJİ

Apple'dan M2 Extreme İşlemcili Mac Pro Üretimiyle İlgili Yeni Karar!

Apple'ın gelecek yeni Mac Pro'su görünüşe göre M2 işlemcinin merakla beklenen "Extreme" varyantını içermeyecek.

iOS 16.3'ün İlk Betası Yayınlandı: İşte İlk Değişiklikler!
TEKNOLOJİ

iOS 16.3'ün İlk Betası Yayınlandı: İşte İlk Değişiklikler!

iOS 16.2'nin resmî olarak kullanıcılara sunulmasının ardından Apple, iOS 16.3, iPadOS 16.3, macOS Ventura 13.2 ve tvOS 16.3 için ilk geliştirici betalarını sunmaya başladı.

YORUMLAR