Elon Musk Twitter CEO'luğunu Bıraktı: İşte Yeni Twitter CEO'su

Twitter'ın sahibi Elon Musk, şirketteki CEO'luk görevini bırakacağını belirtti. Detaylar haberimizde!

Elon Musk Twitter CEO'luğunu Bırakıyor: Yerine Kim Gelecek?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması, geçtiğimiz yılın en sansasyonel olaylarından biri olmuştu. Sosyal medya platformunun başına geçtiğinden beri birçok kesmi kızdıran radikal kararlar alan ünlü milyarder, CEO'luk görevinden çekildiğini açıkladı.

Kendisini "Twitter'ın Şefi" olarak tanıtan Elon Musk, X ve Twitter'ın CEO'luk görevinden ayrıldığını ve yerine başkasının geleceğini söyledi.

İşte Twitter'ın Yeni CEO'su

Dün yaptığı paylaşımda yeni bir CEO'yu işe alacağını söyleyen Musk, X/Twitter'ın başındaki ismin 6 hafta içerisinde değişeceğini belirtti. Dün yapılan duyurunun sonrasında Twitter'ın yeni CEO'su belli oldu.

Elon Musk, bugün yaptığı paylaşımda Linda Yaccarino'nun yeni Twitter CEO'su olacağını açıkladı. Yaccarino'nun öncelikle ticari faaliyetler, markalaşma ve ürün tasarımı konusunda aktif rol oynayacağını söyledi.

Linda'nın Twitter'ı her şeyin uygulaması X'e dönüştürmesi için sabırsızlandığını belirten Elon Musk, böylece Twitter'daki resmi sorumluluğundan ayrılmış oldu. Elon Musk, şirketteki Yönetici Başkanı, CTO, yazılım hizmetleri sorumlusu olmaya devam edeceğini söyledi.

Elon Musk Twitter CEO'luğunu Bıraktı: İşte Yeni Twitter CEO'su

Twitter'ın Yeni CEO'su Linda Yaccarino Kimdir?

1963 yılında Nijerya'da doğan Linda Yaccarino, Penn State Üniversitesi'nde Liberal Sanatlar ve Telekomünikasyon eğitimi aldı. ABD'nin önemli medya şirketlerinden olan Turner Entertainment'ta 19 yıl boyunca görev yapan Yaccarino, özellikle reklam ve satış operasyonları konusundaki yetkinliğiyle tanınıyor.

Önümüzdeki haftalarda koltuğa oturmasıyla birlikte başarılarına Twitter CEO'luk görevini de ekleyecek olan Yaccarino, dünyadaki %10'luk kadın CEO dilimine de girmeyi başardı.

Twitter Circle'da Yaşanan Büyük Sorun: Özel Tweetler Herkese Göründü!
SOSYAL MEDYA

Twitter Circle'da Yaşanan Büyük Sorun: Özel Tweetler Herkese Göründü!

Twitter, bir güvenlik hatasının Twitter Circle adı verilen küçük bir güvenilir arkadaş grubuna yönelik tweetlerin herkese açık olarak görülmesine neden olduğunu doğruladı.

Yakında Twitter Takipçi Sayınız Düşebilir: İşte Nedeni!
SOSYAL MEDYA

Yakında Twitter Takipçi Sayınız Düşebilir: İşte Nedeni!

Son aylarda en çok değişiklik gösteren sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yakın zamanda yine radikal bir karara imza attı. Bugün kendi hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk, birkaç yıldır aktif olmayan hesapları silmeye başladıklarını açıkladı.

YORUMLAR