Eski Microsoft Mühendisi, Windows'u Adeta Topa Tuttu!

Microsoft'ta 13 yıldan uzun bir süre çalışan eski kıdemli yazılım mühendisi Andy Young, Windows 11 performans sorunlarını eleştirdi. Paylaşımı X'te viral oldu.

13 yıldan uzun bir süre Microsoft'ta çalışan eski kıdemli yazılım mühendisi Andy Young, yakın zamanda X hesabında yaptığı paylaşımda (eski adıyla Twitter) Windows 11 performans sorunlarından bahsetti. Başlat menüsünün "komik derecede kötü" olduğunu dile getirdi.

1600 dolar değerinde Intel Core i9 işlemcili ve 128 GB RAM'li bir bilgisayara sahip olan Young, böyle güçlü bir bilgisayarda bile en sevdiği Windows özelliği olan başlat menüsünün çok yavaş çalışmasından yakınıyor.

Young'un sahip olduğu işlemci ve RAM'i vurgulamasının ana nedeni, Windows 11 için açıklanan sistem gereksinimlerinin oldukça üzerinde bir donanıma sahip olması.

Windows 11 Performans Sorunu İle Gündemde!

Andy Young'un X paylaşımına eklediği videoda özellikle arama kısmının yavaş çalıştığı net bir şekilde görülebiliyor. Bu yılın başında Microsoft'un eski Windows Deneyimleri lideri Mikhail Parakhin'de, Windows 11'deki Başlat menüsünün hoşlanmadığı bazı yönlerini vurgulamıştı.

Eleştiriler arasında dikkate değer olanlardan birisi de, 'Tüm uygulamalar' seçeneğine tıklamadan Başlat menüsü aracılığıyla tüm uygulama listelerinde gezinilememesi oldu. Microsoft yakın zamanda Windows departmanında bir yeniden yapılandırma sürecinden geçti.

Windows PC’de APK Dosyası Açma
YAZILIM

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Windows işletim sistemine sahip olan PC’de APK dosyası açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Windows tarafındaki yapay zeka gelişmeleri yeniden yapılanmanın ilk meyveleri olurken, daha önce Microsoft'un donanım çalışmalarını yöneten Pavan Davuluri artık Windows mühendislik ekibine de liderlik edecek.

Önümüzdeki dönemde Windows 11'de yaşanacak olan gelişmeleri yakından takip ederek size aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR