Milyonlarca Facebook Kullanıcısının Telefon Numarası Telegram’da Satılıyor

Milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numarası, Telegram botu aracılığı ile satılmaya başlandı. İşte söz konusu bot hakkında merak edilen bütün detaylar!

Vice’ın haberine göre milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numarası Telegram botları aracılığı ile satılmaya başlandı. Bu numaraların tamamının gerçek Facebook kullanıcılarına ait olduğu bildirildi. Gerçek Facebook kullanıcılarına ait olan bu numaralar belirli bir ücret karşılığında isteyen kişilere teker teker veya toplu olarak satılıyor.

Milyonlarca Facebook Kullanıcısının Telefon Numarası Tehlikede!

Vice tarafından aktarılan bilgilere göre siber suçluların elinde şu anda Facebook kullanıcılarına ait milyonlarca numara bulunuyor ve bu siber suçlular, sosyal medya platformundaki hesabı ile bağlantılı numaraları Telegram botu kullanarak satmaya başladı. Paylaşılan bilgiler, kullanıcı verilerinin yakın bir zamanda hesap oluşturan kullanıcıların sahip olduğu verilerin değil, birkaç yıl öncesinde hesabı olan kullanıcılardan bazılarının verilerinin paylaşıldığını gösteriyor.

Veriler birkaç yıl öncesine ait olsa da telefon numaraları açığa çıkabilecek kişiler için bu durum hala kritik bir güvenlik riski oluşturuyor. Facebook kullanan kişilerinin verilerini satma hizmetinin tanıtımını yapan bir kişi, siber suçluların sahip olduğu veri tabanında 500 milyon sosyal medya kullanıcısına ait veri olduğunu belirtti. Facebook’un açıklamasına göre toplanan veriler şirketin Ağustos 2019 tarihinde düzelttiği bir güvenlik açığının kullanılmasıyla toplandı.

Siber güvenlik firmasının CTO’su Alon Gal, böylesine büyüklükte bir veri tabanının siber suçluların bulunduğu platformlarda satıldığının görülmesinin oldukça endişe verici olduğunu söyledi ve gizliliğe karşı ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Gal’e göre bu verilerin dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılması çok yüksek bir ihtimal.

Telegram botu, kullanıcılara iki hizmet sunuyor. Bunlardan ilki, kullanıcı adından numara bulmayken ikincisi ise numaradan kullanıcı adını bulmak. Sunulan hizmetten faydalanarak bilgiye erişmek isteyenlerin belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. Telefon numarasını bulmak veya birinin kullanıcı adını öğrenmek için bu hizmeti kullanacak kişiler eğer tek bir kullanıcı için bu hizmeti kullanacaksa 20 dolar vermek zorunda.

Gai’nin yayımladığı ekran görüntüsüne göre bot en az 12 Ocak 2021’den beri faaliyetlerini sürdürüyor ancak erişiminin olduğu veriler 2019 yılına ait. Bu, botun elindeki verilerin eski kullanıcı verilerinden oluştuğu anlamına geliyor. Veri tabanında kişisel verisi bulunan kullanıcıların içerisinde iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini etkinleştirmiş kullanıcılar da yer alıyor.

Bu Virüs Yüzünden WhatsApp Mesajlarınız Okunabilir!
GÜVENLİK

Bu Virüs Yüzünden WhatsApp Mesajlarınız Okunabilir!

Avrupa Birliği dışında kalan ülkelerdeki kullanıcılara gösterilmeye başlanan gizlilik sözleşmesi ile yakın zamanın en çok konuşulan uygulamalarından biri haline gelen WhatsApp Messenger’ın kullanıcıları şimdi de bilgisayar korsanlarının (hackerların) hedefi haline geldi.

YORUMLAR