Huawei'ye Şok Suçlama: Katılımcılara Gizlice Çip Takmış!

Huawei, geçtiğimiz hafta düzenlenen MWC 2023 fuarında katılımcıları takip etmek için gizlice çip taktığına yönelik iddialara cevap verdi. İşte tüm detaylar!

MWC 2023'te 16 ödül alarak adını sektörde üst sıralara taşıyan Huawei, yeni bir iddia ile sarsıldı. Fuarda markanın standını ziyaret eden katılımcılara Huawei'in çip taktığı ve stand alanındaki hareketlerini analiz ettiği iddiası ile tartışma konusu haline geldi.

Şirketin zaten devlet destekli siber ajanlık faaliyetleri iddiası uzun yıllardır gündemdeki yerini koruyor. ABD de bu konuyla ilgili Huawei'ye ambargo uyguluyor. Tüm bu iddiaların doğru çıkmasına yönelik yapılan hamleler de markanın adına pek de iyi durmuyor. 

Katılımcıları İzinsiz İzleme Suçlaması Gündemde!

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen MWC 2023 fuarına katılan Huawei, kendi özel standında katılımcıları ağırlayarak yeni teknolojilerini tanıttı. Bu alana katılımcıların alınabilmesi için özel bir Huawei kartına sahip olmaları gerekiyordu ve sorun da tam bu noktada yaşanmaya başladı.

Bazı katılımcılar giriş kartlarını iade etmeyi unuttuğu için kartın içini incelemiş. Nokia başkan yardımcısının paylaşım yaptığı görselde de Huawei kartlarının içinde takip çipinin olduğu görülüyor. Bu da katılımcıların Huawei tarafından izlendiğine işaret ediyor.

Bu iddialar sonrasında Huawei'in yaptığı açıklamada özel alanda ziyaretçilerin ilgisini anlamak ve hangi ürünler üzerinde daha çok zaman geçirdiklerini tespit etmeye yönelik böyle bir hamlede bulundukları yer alıyor. Yani ortaya atılan iddialar markanın kendisi tarafından doğrulanıyor. 

Bu gibi durumlarda önce katılımcıların verilerin izlemek için bilgi verilmesi ve izin alınması zorunluluğu bulunuyor. Fuarı düzenleyen GSMA birliği de bu konuya dahil olarak yapılanın ciddi bir şey olduğunu ve araştırdıklarını söyledi.

Kan Basıncı Ölçümünde Çığır Açan Yeni Akıllı Saat: HUAWEI WATCH D
TEKNOLOJİ

Kan Basıncı Ölçümünde Çığır Açan Yeni Akıllı Saat: HUAWEI WATCH D

HUAWEI, EKG ve kan basıncı izleme gibi özellikleriyle dikkat çeken yeni akıllı saati HUAWEI WATCH D'yi piyasaya sürdü.

MWC 2023'te Neler Tanıtıldı? İşte En İyi Cihazlar
TEKNOLOJİ

MWC 2023'te Neler Tanıtıldı? İşte En İyi Cihazlar

Dünyanın en önemli teknoloji kongrelerinden olan Mobil Dünya Kongresi (MWC), İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlendi.

YORUMLAR