Sıfır Araçlardaki Tedarik Sıkıntısı 2. El Fiyatlarını Artırabilir

OYDER'den 2. el araba fiyatları artabilir açıklaması geldi. İkinci el araba almak için kritik bir dönem içerisindeyiz.

OYDER'den yaz döneminde 2. el araba fiyatları artabilir açıklaması geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, ikinci el araba almak için kritik bir dönemde olduğumuza dikkat çekiyor.

Dünya'nın haberine göre, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Türkiye'deki otomotiv pazarının son durumunu ele aldı. Mersin'e göre 2. el otomobil almak için fırsat tam da bu dönemler olabilir.

Turgay Mersin, "Geçen seneye göre 2. el fiyatları özellikle ilk 3 ayda geri geldi. Dolayısıyla araç almak isteyen vatandaşlarımız, özellikle 2. el düşünüyorlarsa bunları alma dönemi geldi de geçiyor olabilir" dedi.

Yaz döneminde 2. el araba fiyatları artabilir açıklaması

Yaz döneminde hem sıfır araçların hem de 2. el modellerin fiyatlarında artış beklediklerini dile getiren OYDER Yönetim Kurulu Başkanı, sıfır arabalarda tedarik sıkıntısı olabileceğini düşünüyor. 

"Araç tedarikinde bir sorun yaşanırsa çok yüksek bir talep olsa dahi araba olmadıktan sonra satamayacağız. Bu durum da 2. el piyasasını etkileyecektir. 2. ele talep olacaktır. Bunları şu anda konuşmak erken ama mayıs sonuna doğru tedarik sıkıntısıyla ilgili durum netleşirse hem de bu aşı ve diğer kur politikasıyla beraber belki bunu mayıs sonu ve haziran başında daha doğru değerlendirebiliriz.

Mesela benim bayi olduğum markada tedarikten dolayı 12-16 Mayıs'ta 4 günlük üretime ara verilecek. Diğer markalarda da yine üretime ara verme var. Dolayısıyla bulunurluk konusunu ve alım iştahını ay sonu veya haziran başında değerlendirmek daha doğru olur. Şu an için çok büyük bir sıkıntı yok ama ileri gittikçe sıkıntı artacak gibi görünüyor."

2. el araba almak için kritik bir dönemde olduğumuza dikkat çeken Mersin, sıfır araçlarda bulunurluk sıkıntısı yaşanırsa 2. el fiyatlarının tekrardan yukarı doğru yükseleceğini düşünüyor. Mersin'e göre, araç almak isteyen vatandaşlar, özellikle 2. el almayı düşünüyorlarsa alma dönemi geldi de geçiyor olabilir.

"İkinci el fiyatı; her zaman birinci elden referans alarak piyasa oluşturur, bir de talepten dolayı fiyatı oluşturur. Bu yüzden 2. el bir fırsat olabilir bugünler için" diyen OYDER Yönetim Kurulu Başkanı, tam kapanma sonrasında hiçbir bayide hizmet sorunu oluşmaması için çalıştıklarını da kaydetti.

Tesla Otopilotu Sürücüsüz Çalışması İçin Kandırıldı
Otomobil

Tesla Otopilotu Sürücüsüz Çalışması İçin Kandırıldı

Tesla otopilotu kandırmak çocuk oyuncağı gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan Tesla kazası sonrasında araştırmacılar Tesla'nın sürücüsüz otopilotunun ne kadar akıllı olduğunu merak etti.

YORUMLAR