Instagram Hediyeler Özelliğiyle Kullanıcılara Para Kazandıracak

Sosyal medya hizmeti Instagram Hediyeler özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yeni özellik, sosyal medya kullanıcılarının para kazanabilmesini sağlayacak.

Instagram Hediyeler özelliğiyle içerik üreticilere para kazandırmaya hazırlanıyor. Yeni özellik sayesinde sosyal medya kullanıcıları maddi açıdan desteklemek istediği influencer'lara hediye gönderebilecek. Aslında yeni özellik TikTok'taki özelliğe oldukça benziyor.

Bazı kullanıcılar, en sevdiği içerik üreticilerine görüntüleme ve beğenmenin yanı sıra maddi açıdan destek olabilmek istiyor. Bu nedenden ötürü bazı sosyal medya platformları influencer'lara maddi destek olunabilmesini sağlayan özellikleri uygulamalarına entegre etti. Bu platformlardan bir tanesi de TikTok'tur.

Geçtiğimiz aylarda görüntü tabanlı sosyal medya platformunun da tıpkı TikTok gibi bir özellik üzerinde çalıştığı gün yüzüne çıkmıştı. Tersine mühendislik uzmanı ve aynı zamanda bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi, popüler sosyal medya hizmetinin içerik üreticilerin para kazanmasını sağlayacak yeni özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı.

Instagram Hediyeler Özelliğini Test Ediyor

Paluzzi, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformu Instagram'ın yeni özelliğine dair yeni ekran görüntüleri paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüleri, söz konusu işlevin nasıl bir görünüme sahip olacağını gözler önüne serdi.

Bir Meta sözcüsü de Hediyeler isimli özellik ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Instagram'ın yeni özelliği şu anda test aşamasında. Yeni özelliğin tüm kullanıcılara sunulabilmesi için test sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması gerekiyor.

Test sürecinin ne zaman biteceği ise henüz bilinmiyor. Dolayısıyla görüntü tabanlı sosyal medya platformu için geliştirilen yeni özelliğin hangi tarihte kullanıcıların kullanımına sunulacağı belirsizliğini koruyor. Hediyeler özelliği ilk olarak Alessandro Paluzzi tarafından temmuz ayında fark edilmişti.

Söz konusu özellik ile ilgili şu anda detaylı bilgi mevcut değil fakat platformun en büyük rakibi olan TikTok'ta Hediyeler özelliğine oldukça benzeyen bir özellik yer alıyor. Bu özellik, kullanıcıların içerik üreten kişilere hediyeler gönderebilmesine ve böylelikle influencer'ların para kazanabilmesini mümkün hâle getiriyor.

Instagram Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram, beğeni gizleme işleminin çok kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Görüntü tabanlı sosyal medya platformu üzerinden paylaştığınız gönderiye gelen beğenileri kapatabilmek için yalnızca birkaç adım uygulamanız yeterlidir.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinin üzerinde çalıştığı yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR