Yeni Yapay Zeka Araçları Yolda: İşte Microsoft Build 2023'te Öne Çıkanlar

Microsoft Build 2023 etkinliği gerçekleştirildi. Windows Copilot etkinliğe damgasını vurdu. Microsoft Build 2023 öne çıkanları sizin için derledik.

Yeni Yapay Zeka Araçları Yolda: İşte Microsoft Build 2023'te Öne Çıkanlar

OpenAI ile vardığı anlaşma sonucu yapay zeka alanında en iyi çıkışı yakalayan şirket olarak görülen Microsoft, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Microsoft Build 2023 etkinliğinde yeni yapay zeka araçlarını tanıttı.

Kısa bir süre önce Microsoft 365 bünyesine ekleneceği belirtilen 365 Copilot yardımcı yapay zekasının sadece ofis programları için değil, tüm Windows 11 işletim sistemini kontrol etmek için kullanılabileceği ortaya çıktı.

Yapay Zeka Destekli İşletim Sistemi: Windows Copilot

Microsoft, geliştiricilere yönelik olarak gerçekleştirilen Microsoft Build 2023 etkinliğinde birçok yeni özellikle kullanıcıların karşısına çıktı. Etkinliğin en dikkat çeken tanıtımı şüphesiz ki Windows Copilot oldu. Daha önceden Office 365 bünyesi içerisinde tanıtılan Copilot, özellikler iş yaşamında kullanıcıların verilerini çok daha hızlı işlemesi için tasarlanan bir yapay zeka olarak karşımıza çıkmıştı.

Yapay zekanın yazılıma entegrasyonunu sadece programlarla sınırlamak istemeyen Microsoft, Windows Copilot ile birlikte artık tamamen yapay zeka destekli olarak çalışan bir işletim sistemi portresi çizdi. Windows dijital asistanı Cortana'nın yerini alacak olan Windows Copilot, sohbet botu özelliği ve gelişmiş yapay zekası ile kullanıcıların bilgisayarlarını çok daha kolay bir şekilde kontrol etmesini sağlayacak.

Windows 11 tasarımında hemen sağ tarafta bir bar ile etkileşime geçebileceğiniz Windows Copilot, Siri ve diğer benzeri dijital asistanların yeteneklerine ve çok daha fazlasına sahip. Örneğin Windows Copilot'tan sizin için bir Spotify şarkı listesi önermesini isteyebilir veya bir belgeyi vereren üzerinde değişiklikler yapmasını talep edebilirsiniz.

Halihazırda var olan ChatGPT eklentilerinin yardımıyla kurulacak olan sistemle birlikte uygulama geliştiriciler, Windows Copilot'a uygun şekilde kendi eklentilerini tasarlayabilecek. Böylece Windows Copilot'ın kullanım alanı genişleyecek. 

İlk Windows Copilot ön izlemesi, Haziran 2023 tarihinde başlayacak.

Yeni Yapay Zeka Araçları Yolda: İşte Microsoft Build 2023'te Öne Çıkanlar

Microsoft 365'e Yapay Zeka Eklentileri Getirildi

Konferansta bir diğer dikkat çeken yapay zeka duyurusu da Microsoft 365'e eklenti desteğinin getirilmesi oldu. Microsoft, halihazırda Copilot'ı oldukça kapsamlı bir şekilde Microsoft 365 bünyesinde test ediyor. Ancak artık kullanıcılar yalnızca sunulan özelliklerle yetinmek zorunda kalmayacak.

ChatGPT eklentilerinin sisteme entegre edilmesiyle birlikte otomatik grafik çizdirmekten karmaşık veri analizlerini gerçekleştirmeye kadar birçok yeni özellik Microsoft 365 bünyesine eklenecek. Eklentiler aynı zamanda Microsoft Teams'in mesaj uzantılarını ve Microsoft Power Platform bağlantılarını da kapsayacak.

ChatGPT Varsayılan Arama Motoru Olarak Bing'i Kullanacak

Yakın zamanda güncel internet verilerine de erişmeye başlayan ChatGPT, bundan sonra varsayılan arama motoru olarak Bing'den yardım alacak. Bu özellik, daha çok ChatGPT Plus abonelerini ve geliştiricileri ilgilendirse de Bing arama motoru entegrasyonu, ChatGPT'nin geleceği hakkında bize bir ipucu veriyor olabilir.

Sanılanın aksine OpenAI'ın en büyük gelir kapısı ChatGPT değil, arkasındaki büyük dil modeli GPT-4 ve Microsoft gibi devasa yatırımcılar. Bu sebeple ilerleyen aylarda ChatGPT'nin tamamen kapatıldığını ve Microsoft bünyesinde bir hizmet olarak sunulmaya başladığını görmemiz olası.

Etkinlikte Öne Çıkan Windows 11 Yenilikleri ve Daha Fazlası

  • Ayarlara RGB menüsü eklendi. Artık tüm RGB aydınlatmalı donanımlar tek bir panelden kontrol edilebilecek.
  • Yerleşik RAR desteği eklenecek.
  • Microsoft Store'a uygulama inceleme özetleri eklenecek.
  • Microsoft 365 Copilot Edge tarayıcısına eklenecek.
  • Windows Terminal üzerinde yapay zeka özellikleri sunulacak. GitHub Copilot, terminal üzerinden kullanılabilecek.
  • Microsoft Teams avatarları hafta içerisinde kullanıma sunulacak.
  • Windows 11'e Bluetooth LE desteği eklenecek.
  • Veri analizi platformu Microsoft Fabric çıkışını bu hafta gerçekleştirecek.

En İyi Yapay Zeka Robotu Hangisi: ChatGPT, Bing Chat, You Chat…
İNTERNET

En İyi Yapay Zeka Robotu Hangisi: ChatGPT, Bing Chat, You Chat…

Günümüzde yapay zeka robotları yaşamımızın önemli bir parçası haline dönüştü. Sohbet robotları, internetteki arama motorları gibi pek çok yapay zeka uygulaması gündelik yaşamda çok kullanılmaya başladı.

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?
İNTERNET

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren en büyük yeniliklerden birisi yapay zeka oldu. Günümüzde sağlık hizmetleri, navigasyon, e-ticaret, savunma sanayi gibi pek çok alanda yapay zeka robotlarından yararlanılıyor.

YORUMLAR