Milli Muharip Uçak'ın İniş Takımları Görüntülendi

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden Milli Muharip Uçak'tan yeni bir görüntü paylaşıldı. İşte detaylar!

Milli Muharip Uçak'ın İniş Takımları Görüntülendi

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarılı projelerinden biri olan ve ilk uçuşunu 2024 yılında gerçekleştirmesi beklenen Milli Muharip Uçak'tan iniş takımlarını görebildiğimiz yeni bir görsel paylaşıldı.

TUŞAS Genel Müdürü Temel Kotil geçtiğimiz günlerde 29 Ekim 2024'te ilk uçuşunun yapılmasının planlandığı Milli Muharip Uçak'la ilgili gelişim sürecine dair bilgiler aktarmıştı. Bugün gelen yeni görsel, geçtiğimiz günlerde gördüğümüz prototipe kıyasla bazı değişikler içeriyor.

Uçağın burun ve hava alıklarının değiştiğini gördüğümüz yeni görselde ayrıca Elektro-optik Hedefleme Sistemi ve Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi'nin yerleri de gözlemlenebiliyor. Keza uçağın artık iniş takımlarının da takıldığını görebiliyoruz.

Milli Muharip Uçak Neden Bu Kadar Önemli?

Milli Muharip Uçak, tamamen yerli imkânlar ile üretiliyor ve bu sayede 2030'lu yıllardan itibaren F-16'ların yerini alması planlanıyor. Ülkemizin üretim yıllarına dek 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alması amaçlanıyor.

Peki siz Milli Muharip Uçak hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Milli Muharip Uçak'ın Prototipinin İlk Görüntüleri Paylaşıldı
TEKNOLOJİ

Milli Muharip Uçak'ın Prototipinin İlk Görüntüleri Paylaşıldı

Kritik bir aşamayı daha geride bırakan Milli Muharip Uçak'ın prototipinin ilk görüntüleri yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak İçin Tarih Verdi!
İNTERNET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak İçin Tarih Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir beklenen Milli Muharip Uçak için açıklama yaptı. Güvenli veri paylaşımı ve mühimmatlar aracılığıyla hava - hava ve hava - yer hedeflerine saldırma gücü olacak uçağın ne zaman çıkıcağı duyuruldu.

YORUMLAR