Tek Promptla Bilimsel Makale Yazmak Mümkün (Üstelik Tek Kuruş Ödemeden)

OpenAI, ChatGPT'nin Deep Research özelliğini artık ücretsiz kullanıcılara da sınırlı şekilde sunuyor. Hafif sürümle birlikte herkesin sorgu limiti de artırıldı.

OpenAI, bugüne kadar sadece ücretli abonelerin kullanabildiği Deep Research aracını artık ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına da açtı. Tabii sınırlı bir versiyonla. Yeni hafif sürüm, şirketin daha ekonomik ve kompakt yapay zekâ modeli olan o4-mini ile çalışıyor. Cevaplar biraz daha kısa olsa da kalite neredeyse aynı.

Normalde sadece Pro, Plus, Team, Edu ve Enterprise planlarına dahil olan bu araç, kullanıcıların web sitelerini ve kaynakları analiz ederek detaylı raporlar oluşturmasına olanak tanıyordu. Şirketin açıklamasına göre bu özellik OpenAI'ın o3 modeline göre eğitilmiş; fakat o4-mini ile çalışan sürüm de oldukça verimliymiş.

Her Plan İçin Ekstra Bir Sorgu Hakkı

Ücretsiz kullanıcılar için ayda beş adet sorgu hakkı mevcut. Bilgiye derinlemesine erişim isteyen ama ücretli paket almak istemeyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Öte yandan ücretli kullanıcıların da eli daha da uzadı;

  • Plus ve Team kullanıcıları artık ayda 10 yerine 25 sorgu yapabilecek.
  • Pro aboneleri 125 orijinal sorguya ek olarak, hafif model üzerinden 125 ekstra sorgu hakkı daha kazandı.
  • Enterprise ve Edu planlarında yer alanlar da önümüzdeki hafta itibarıyla bu hafif sürüme geçiş yapacak ve 15 ek sorgu hakkı alacak.

Yani artık sınırlar biraz daha esnek. Eskiden limit dolduğunda beklemek zorundaydınız; şimdi ise sistem otomatik olarak sizi hafif sürüme geçirerek cevabı sunmaya devam ediyor.

ChatGPT Zenginden Alıp Fakire Verecek
Yapay Zeka

ChatGPT Zenginden Alıp Fakire Verecek

OpenAI'ın geliştiricisi olduğu yapay zeka sohbet botu ChatGPT, yüksek kaliteli ve ücretli internet makalelerini telif hakkı korkusu olmadan size ulaştıracak.

Çinliler İş Başında: DeepSeek Kullanırken İki Kere Düşünün
İNTERNET

Çinliler İş Başında: DeepSeek Kullanırken İki Kere Düşünün

Güney Kore'nin veri güvenliği otoritesi, Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek'in kullanıcı verilerini hem Çin'e hem de ABD'ye aktardığını tespit etti.