Oyuncular, 2020'de Her Zamankinden Fazla Para Harcadı!

Pandemi döneminde oyuncular daha da harcadı. İşte oyunlar, ekran kartları ve oyuncu aksesuarlarına giden toplam para

Oyun sektörü, pandemi döneminde daha da canlandı. Evden çalışmaya geçen insanlar, evde kaldıkları süre boyunca eğlenceyi oyunlarda buldu. Oynanış süresinde ciddi artış görüldü. Oyun sektörü analiz firması NPD Group, istatistikleri paylaştı.

Oyuncular Paraya Kıymadı!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların karantina hayatı sürmesi, özellikle eğlence sektörünü hareketlendirdi. İnsanlar bu dönemde her zamankinden fazla oyun oynamaya başladı. NPD’nin son paylaştığı rakamlara göre, oyuncular 2020’de son on yılda olduğundan daha fazla para harcadı. Paylaşılan tabloya göre, 2020’de oyuncu harcamaları (oyunlar, aksesuarlar, ekran kartları) 1.2 milyar dolara ulaştı; bu önceki yıllarda yapılan harcamalardan fazla. Ancak oyunlara en çok 2009 yılında harcama yapıldığı belirtildi. O dönem oyunlara 1.3 milyar dolar harcanmış.

Hem PlayStation 5 (PS5) hem de Xbox Series X, bu yıl çıkıyor ancak görünen o ki çoğu oyuncu yeni konsolları beklemiyor. Normalde iki güçlü donanımlı oyun konsolunun çıkış yapmayı hazırlanırken oyuncuların para biriktirmek adına harcamalarını kısması beklenirken, veriler tam tersini gösteriyor. Oyuncuların yeni nesil konsollar için bütçe ayırmasının başlıca nedeni fiyat olabilir. Türkiye’de yeni nesil konsolların fiyatlarının oyun PC fiyatları düzeyinde olması bekleniyor, mevcut dijital oyunlar bile oldukça pahalı ancak Amerika’da bile bu tablonun oluşması ilginç. Bakalım, yeni nesil konsollar çıkış yaptığında ilgi ne derece olacak?

YORUMLAR