SpaceX'in Crew-6 Görevi Başlıyor: Nasıl İzlenir?

SpaceX'in Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na dört astronotu taşıyacak olan Crew-6 görevi nasıl izlenir? İşte detaylar!

SpaceX'in Crew-6 Görevi Başlıyor: Nasıl İzlenir?

Crew-6 görevi uzaya doğru yolculuğuna başlamaya hazırlanıyor. SpaceX'in Falcon 9 roketinin yardımıyla şirketin Dragon Endeavour uzay aracı Pazartesi sabahı erken saatlerde NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 01:45 ET'de havalanacak.

Uzay aracı NASA'dan Stephen Bowen ve Warren "Woody" Hoburg'un yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sultan Alneyadi ve Rus kozmonot Andrey Fedyaev'in de aralarında bulunduğu dört astronotu taşıyacak. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda altı ay kadar kalacak olan astronotlar, burada "alçak Dünya yörüngesinin ötesinde insan keşiflerine hazırlanmak ve Dünya'daki yaşama fayda sağlamak" amacıyla çeşitli araştırma projeleri yürütecekler.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yedi kişilik Expedition 69 mürettebatına ve Crew-6'nın varışından kısa bir süre sonra ayrılacak olan tarih yaratan Crew-5 astronotlarına katılacaklar. Bu, SpaceX'in NASA Ticari Mürettebat Programı'nın bir parçası olarak Dragon uzay aracıyla yedinci kez astronot uçurması ve şirketin toplamda dokuzuncu mürettebatlı uçuşu olacak.

Crew-6 Görevi Nasıl İzlenir?

Mürettebat, Rusya'nın sızıntı yapan Soyuz uzay aracının yedek kapsülünün istasyona kenetlenmesinden sadece günler sonra 25 saatlik yolculuklarının ardından 28 Şubat Salı günü saat 02:38'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenecek. Fırlatmayı NASA'nın YouTube kanalından ya da web sitesinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

NASA Antakya'nın Kızılötesi Uydu Görüntülerini Yayınladı: İşte Depremin Yarattığı Yıkım
Yaşam

NASA Antakya'nın Kızılötesi Uydu Görüntülerini Yayınladı: İşte Depremin Yarattığı Yıkım

6 Şubat'ta gerçekleşen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında en büyük zararı gören bölgelerden biri de Hatay'ın Antakya ilçesi olmuştu.

NASA Cihazı Enkaz Altındaki Depremzedelerin Kalp Atışlarını Tespit Etti
TEKNOLOJİ

NASA Cihazı Enkaz Altındaki Depremzedelerin Kalp Atışlarını Tespit Etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından 10 çevre ilde büyük yıkımın yaşanması sonrasında zamana karşı yarış başladı.

YORUMLAR