Telegram, WhatsApp'la Dalga Geçti: Birbirine Girdiler

Telegram ve WhatsApp gizlilik atışması sosyal medya gündeminde. Platformlar, arka arkaya tweet atarak birbirine girdi.

Telegram ve WhatsApp gizlilik atışması sosyal medya gündeminde. WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi kullanıcılarda tedirginlik yaratmaya devam ediyorken, Telegram'dan WhatsApp'ı tiye alan bir tweet geldi. Telegram ve WhatsApp, birbiri hakkında ne dedi? İşte detaylar.

Telegram ve WhatsApp gizlilik atışması sosyal medya gündeminde

WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası Cumartesi gününden itibaren devreye alınırken, anlık mesajlaşma platformu Telegram'dan kritik bir tweet geldi. Telegram'ın resmi hesabından paylaşılan tweet'te, WhatsApp ve Facebook'u "çöpe atma" zamanının geldiğini öne süren bir mesaj paylaşıldı.

Telegram'ın bu paylaşımına WhatsApp'tan yanıt gecikmedi. WhatsApp, Telegram paylaşımının altına cevap olarak, "Telegram admini: ..ve insanların bilmediği şey, varsayılan olarak uçtan uca şifrelenmiş değiliz." şeklinde yanıt verdi.

WhatsApp'ın atışma boyunca yaptığı tek paylaşım bu değildi. Platformun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tamam, bunu yapalım. Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman (gizlilik sözleşmesini) kabul edebilirsiniz" denildi.

WhatsApp'ın uçtan uca şifrelenme hamlesini gören Telegram ise sessizliğini bozdu. Twitter'da başka bir ekran görüntüsü paylaşan Telegram, "@WhatsApp, kullanıcılarımız işlerin nasıl yürüdüğünü biliyor ve bunu kanıtlamak için açık kaynak uygulamalara sahibiz. Ekran görüntüsüyle konuşmalısın" dedi.

Bildiğiniz üzere gizlilik politikası bağlamında WhatsApp, kullanıcılarının 15 Mayıs'ta hesaplarını hemen kaybetmeyeceklerini söyledi. Fakat yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların en sonunda hesap özellikleri sınırlandırılacak ve bir nevi uygulama dışı bırakılacak. 

Gizlilik politikasını kabul etmeyen WhatsApp kullanıcıları sohbet listesine erişemeyecek. Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramaları veya bildirimleri alamayacak ve WhatsApp, telefonlarına mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi kabul edilmezse kısıtlanacak özellikler şu şekilde sıralandı:

  • Kullanıcılar sohbet listesine erişemeyecek.
  • Gelen sesli ve görüntülü aramalar bir süreye kadar cevaplanabilecek ancak kullanıcının kendisini sesli ve görüntülü arama başlatamayacak.
  • Kullanıcı eğer bildirimleri etkinleştirmişse üst panelde yer alan bildirimler sayesinde gelen mesajı okuyup yanıtlayabilecek ve görüntülü ya da sesli aramaya geri dönebilecek.
  • Uygulamanın bazı önemli özellikleri bir süre boyunca kısıtlı tutulmaya devam edecek. Bu sürenin sonunda telefonunuza gelen bildirimler de son bulacak. Kullanıcılar böylece gelen mesajları okuyamayacak, yanıtlayamayacak ve sesli / görüntülü mesajlara geri dönemeyecek.

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İçin Son Gün: Kabul Etmeyenlere Ne Olacak?
MOBİL

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İçin Son Gün: Kabul Etmeyenlere Ne Olacak?

WhatsApp gizlilik sözleşmesi için verilen son tarih 15 Mayıs 2021 olarak işaretlenmişti. Peki, anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcılara gösterdiği sözleşme ne anlama geliyor ve sözleşme kabul edilmezse neler olacak? Konu hakkında merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

YORUMLAR