TikTok'tan Yeni Para Kazanma Yöntemi: Daha Uzun Videolar!

Kısa video formatını popüler hâle getiren TikTok, ironik bir şekilde uzun videolar ile yeni para kazanma yöntemini hayata geçiriyor. İşte detaylar!

TikTok'tan Yeni Para Kazanma Yöntemi: Daha Uzun Videolar!

Popüler kısa video paylaşım platformu TikTok, içerik oluşturuculardan ironik bir şekilde bir dakikadan daha uzun videolar istiyor gibi görünüyor. Platformdaki içerik oluşturucuları daha uzun videolar için çaba göstermeye teşvik eden yeni bir TikTok Yaratıcılık Programı hayata geçirildi, böylece içerik oluşturucular daha uzun videolarla daha fazla para kazanma imkânına erişebilirler.

TikTok ilk hayata geçirildiğinde platformdaki videoların en fazla 15 saniye uzunluğunda olmasına izin veriliyordu. Diğer sosyal medya platformlarının insanları itmeye çalıştığı kısa video formatı ilk kez TikTok sayesinde popüler olmuştu. Bununla birlikte, TikTok'un lansmanından bu yana uygulamada izin verilen videoların uzunluğu arttı. 2017'de izin verilen videoların süresi bir dakikaya çıktı (birçok kullanıcı 30 saniyelik videolar yayınlamayı tercih etti) ve 2021'de maksimum video uzunluğu üç dakikaya çıkarıldı.

Yeni TikTok Yaratıcılık Programı: TikTok Series

TikTok'tan Yeni Para Kazanma Yöntemi: Daha Uzun Videolar!

Şimdi ise TikTok, seçilen içerik oluşturucuları en fazla 20 dakika olacak şekilde uzun videolar yapmaya teşvik eden Series isimli özelliğini duyurdu. Şimdilik, TikTok Series yalnızca davetiyeye özel bir beta gibi görünüyor ancak şirket programın önümüzdeki birkaç ay içinde tüm "uygun içerik oluşturucularına" açık olacağını belirtti.

Series isimli yeni özellik, içerik üreticilerinin ücretli içerikler üreterek bunları kendi belirledikleri fiyattan satmasına olanak tanıyor. Her bir "Series" video serisi toplamda 80 video barındırabilecek ve her bir video en fazla 20 dakika uzunluğunda olacak. Yani bir Series’i satın aldığınızda en fazla 26.6 saatlik özel videoya erişebileceksiniz.

TikTok Series'e uygun olabilmek için içerik oluşturucuların en az 18 yaşında olmaları ve minimum takipçi ve video görüntüleme gereksinimlerine ( şu anda belirtilmemiş) ve ayrıca "iyi durumda" bir hesaba sahip olmaları gerekir.

TikTok resmî duyurusunda, yeni programın içerik oluşturucuların yaratıcılıklarını artırmalarına ve platformdaki içeriklerinden para kazanmanın daha fazla yolunu bulmalarına yardımcı olacağını belirtiyor. Bu programdan yararlanmak isteyen içerik oluşturucuların yayınlamaları gereken içerik, maksimum 20 dakika ve yüksek kaliteli orijinal içerik olmak zorunda.

Bir Üniversitede TikTok Yasaklandı! Peki Neden?
SOSYAL MEDYA

Bir Üniversitede TikTok Yasaklandı! Peki Neden?

7'den 77'ye neredeyse her insanın telefonunda yer edinmeyi başaran TikTok, son yılların en popüler uygulamalarından biri.

Karar Belli Oldu: TikTok Tüm Uygulama Mağazalarından Kaldırılabilir!
SOSYAL MEDYA

Karar Belli Oldu: TikTok Tüm Uygulama Mağazalarından Kaldırılabilir!

Senatör Michael Bennet, Perşembe günü şirketlerin genel müdürleri Tim Cook ve Sundar Pichai'ye gönderdiği bir mektupla Apple ve Google'dan TikTok'u uygulama mağazalarından "derhâl" kaldırmalarını talep etti.

YORUMLAR