TikTok'a YouTube Özellikleri Geliyor!

TikTok, bazı popüler YouTube özellikleri kazanıyor. Sosyal medya uygulamasına eklenecek özellikler birçok kullanıcı tarafından merakla beklenmeye başlandı.

TikTok oldukça sık kullanılan YouTube özellikleri kazanıyor. Sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere popüler uygulamalara gelecek özellikleri sızdırmakla ünlü Alessandro Paluzzi'nin tweetlerine göre dünya genelinde yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya uygulamasına YouTube'un en çok kullanılan iki özelliği geliyor.

TikTok'a Gelecek YouTube Özellikleri

Söz konusu hızlı bir şekilde popülerlik basamaklarını tırmanan bir uygulama olduğunda akıllara muhtemelen doğrudan TikTok geliyordur. Sosyal medya uygulaması ilk olarak Eylül 2016'da piyasaya sürüldü ve o zamandan beri dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında gelen bir isim olmaya devam ediyor.

Uygulama, içerik oluşturucularının dünya ile paylaşabileceği kısa videolar oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyan, içerik oluşturucularının sahip olduğu yetenekleri insanlara sunmak için izleyebileceği kısa bir yol sunuyor.

Diğer bütün uygulamalar gibi TikTok da kullanıcıları için sürekli olarak gelişiyor. Paluzzi'nin tweetlerine göre TikTok'un yakın bir zamanda sosyal medya platformuna getirmek istediği iki yeni özellik var. Bu özelliklerden ilki, içerik oluşturucusuna video oynatma listesi oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu özellik, YouTube kullanıcılarının da bilebileceği üzere videoların düzenli bir şekilde listelenmesinde kritik rol üstleniyor.

Oynatma listeleri sosyal medya uygulamasına eklendiğinde içerik oluşturucuları ve işletme hesapları tarafından kullanılabilecek ve oynatma listelerine sadece herkese açık videolar eklenebilecek. Bu, seçilecek bir videonun aynı zamanda sadece bir oynatma listesinde yer alabileceği anlamına geliyor. Videonun gizlilik ayarını özel olarak değiştirirseniz video listeden otomatik olarak kaldırılacak.

TikTok'a gelecek ikinci popüler YouTube özelliği de "otomatik altyazı" özelliği olacak. Bu özellik bugünlerde oldukça rağbet gören bir özellik olması nedeniyle uygulama geliştiricileri de özellik üzerindeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde Instagram Hikayeler'e alt yazı özelliğinin geleceğine dair bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu sevilen özellik görünüşe göre TikTok'a da geliyor. Bu özelliğin tercih edilmesinin birkaç önemli nedeni var. Bunlardan ilki, özelliğin fiziksel engellerden ötürü videodaki kişinin ne söylediğini anlamayan kişilerin videonun ne ile ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olmasıdır.

İkinci neden, videodaki kişinin aksanının zaman zaman anlaşılmamasıdır. Videoda konuşan kişinin aksanını anlamayan kişiler doğal olarak alt yazı seçeneğini etkinleştiriyor ve videoda bahsedilenleri okuyabiliyor.

Peki, TikTok'un yeni özellikleri ile ilgili sizin düşünceleriniz neler? Yeni özelliklere dair görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Donald Trump, Kendi Sosyal Medya Platformunu Çıkarıyor
SOSYAL MEDYA

Donald Trump, Kendi Sosyal Medya Platformunu Çıkarıyor

Donald Trump kendi sosyal medya platformunu ne zaman çıkaracak? Donald Trump'ın kendi sosyal medya platformu ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

YORUMLAR