Türkiye Uzay Ajansı, Garson ve Temizlik Görevlisi İlanı Verdi

Türkiye Uzay Ajansı tarafından iş ilanları yayınlandı. Temizlik görevlisi ve garson aranıyor. İlanlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

turkiye-uzay-ajansi-garson-ve-temizlik-gorevlisi-ilani

Türkiye Uzay Ajansı iş ilanları Resmi Gazete'de yayınlandı. Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı, 4 temizlik görevlisi, 2 garson olmak üzere toplam 6 Destek Personeli almak için ilan yayınladı. İşe alımlar nasıl olacak? İşte konu hakkında gelen ayrıntılar.

Türkiye Uzay Ajansı İş İlanları Yayınladı

Şu anda toplamda 6 destek personel alınacak. Resmi Gazete'de yayınlanan ilanda, işe alım yöntemi olarak kura ve mülakat gösterildi. Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre, Uzay Ajansı'na alınacak temizlik görevlisi ve garsonlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde İŞKUR üzerinden alınacak.

Türkiye Ay Görevi İçin Somali'de Uzay Üssü Kurabilir
Bilim

Türkiye Ay Görevi İçin Somali'de Uzay Üssü Kurabilir

Türkiye'nin ay görevi hakkında bilgisi olduğunu iddia eden bir kaynak, Middle East Eye'a yaptığı açıklamada ülkemizin 2028 yılında aya iniş yapmayı hedeflediği, Ay'a inişin 1 milyar dolardan fazla bir maliyete mal olacağı ve Türkiye'nin Somali'de bir uzay üssü kurmayı planladığı bilgilerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuş ve Türkiye'nin 2023 yılında Ay'a ilk adımı atacağı bilgisini vermişti. 10 maddede yapılacaklar açıklanmıştı.

Türkiye'den bir astronotun yeterli eğitimleri aldıktan sonra uzaya gideceği ayrıca astronot ve kozmonota kelimesine de Türkçe bir isim bulunmasına başlanacağı paylaşılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Türk yolcularına Türkçe bir isim bulalım tabi sadece dil bilimciler değil 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir" açıklamasında bulunmuştu.

Astronot ve kozmonot kelimelerine Türkçe öneriler gelmeye başladı. Sosyal medyadan gelen öneriler arasında en çok Türkonot, Göktürk ve Gökmen bulunuyor. En iyi isim düzenlenecek anketle seçilecek.

İlk İnsanlı Uçuş Ne Zaman?

Ulusal Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada insanlı uzay uçuşlarının 10 yıllık programda olmadığını açıkladı. Yıldırım yaptığı açıklamada "Ama Türk astronotu uzaya göndermek için ABD ve Rusya ile görüşüyoruz. Aday seçimini 4-5 ay içinde tamamlamak zorundayız. Rus araçları çok dar o yüzden adayların 1.70 ila 1.80 boy arasında olması gerekiyor" cümlelerine yer vermişti.

Yıldırım açıklamasının devamında da şunları söylemişti:

"Asıl hedefimiz 2028’de Ay’a yumuşak iniş yapmak. Yani uzay aracımızı Ay’da yürütüp bilimsel veri toplamak. Ama ara bir adım koyduk. 2023’te bayrağımızı yerli motor ve yerli uzay aracımızla Ay’a ulaştıracağız. Aracımız 2023’te sert iniş yapacak, yani tekerlekleri açılmayan uçak nasıl hasar alıyorsa oradan bir daha kalkmayacak. Ama motorumuzun ateşlemesi, uzay aracının kontrolü, veri haberleşmesinin sağlanması tüm bunları devrim niteliğinde denemiş olacağız. 2028 yılında da aracımız uzaya insansız olarak gidecek."

YORUMLAR