Twitter, Revue Platformunun Fişini Çekiyor!

Popüler sosyal medya hizmeti Twitter, Revue adlı e-bülten platformunu kapatmaya hazırlanıyor. İşte Revue platformu için alınan karara dair detaylar!

Twitter, Revue isimli e-bülten platformu hakkında önemli bir karar aldı. Şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde satın aldığı platformu kapatmaya hazırlanıyor. Peki, söz konusu platform neden kapatılacak? Konuya dair detaylar haberimizde.

Twitter Revue Hizmeti Neden Kapanıyor?

Popüler sosyal medya hizmeti Twitter, 2021 yılının ocak ayında Revue isimli e-bülten platformunu satın almıştı. Satın alma işleminin ardından platform, e-bültenleri doğrudan Twitter'a entegre ederek Substackve Medium gibi hizmetlerle rekabet ederek içerik oluşturucularının para kazanabilmesine yardımcı olmuştu.

Söz konusu platformu kullanan kişileri üzecek bir açıklamada geldi. Revue, konu ile ilgili yaptığı açıklamada platformun 18 Ocak 2023 tarihinde kapatılacağını ve bu tarihten itibaren Revue platformuna erişimin artık mümkün olmayacağını duyurdu.

Revue ayrıca bunun zor bir karar olduğunu çünkü platformun tutkulu bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu belirtti. Peki, neden söz konusu platformun kapatılmasına karar verildi?

Twitter Kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, bazı gazeteciler tarafından yayımlanan Twitter Files (Twitter Dosyaları) başlıklı yazı dizisine yanıt vermek için 280 karakter sınırı ile uğraşmamak adına bir Revue hesabı oluşturmuştu ve açıklamada bulunmuştu.

Jack Dorsey, Revue hesabı açıp yazı yayımladıktan 17 saat sonra söz konusu platform hakkında kapatılma kararı alındı. Jack Dorsey, durumu resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Elon Musk Doğruladı: Tweet Karakter Sınırı 4000'e Yükselecek
SOSYAL MEDYA

Elon Musk Doğruladı: Tweet Karakter Sınırı 4000'e Yükselecek

Ünlü milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı günden beri sosyal medyada köklü değişiklikler yaşanmaya devam ediyor.

Popüler sosyal medya platformu tarafından alınan karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR