WhatsApp Çöktü mü? BTK'dan Açıklama Geldi!

WhatsApp, dünyanın her yerinde hizmet verememeye başladı. İşte WhatsApp Çöktü haberlerinin ayrıntıları:

WhatsApp Çöktü mü? BTK'dan Açıklama Geldi!

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarının başında gelen WhatsApp'a 3 Mayıs itibarıyla erişimde sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştı. 4 Mayıs'ın ilk dakikalarında kullanım dışı kalan uygulamanın, dünya çapında bir çökme yaşadığı da ortaya çıktı. BTK Başkanı yaptığı açıklama ile WhatsApp çöktü iddialarını da doğruladı.

180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, eski Yahoo çalışanları Jan Koum ve Brian Acton tarafından kurulmuştu. 2014 yılında 19 milyar dolara Facebook'a satılan uygulamaya 3 Mayıs itibarıyla erişim sıkıntıları başladı. Birkaç kullanıcının Twitter üzerinden yazdığı gönderiler ile ortaya çıkan bu sorun, ilk mesajların atılmasının üzerinden çok geçmeden genel bir problem halini aldı. 

WhatsApp tarafından konu hakkında resmi bir açıklama gelmezken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, kişisel Twitter adresi üzerinden WhatsApp çöktü haberlerini doğrulayarak, bunun Türkiye'deki operatörlerden bağımsız olarak küresel bir sorun olduğunu belirtti. 

WhatsApp'ın probleminin küresel olduğu, diğer bölgelerde faaliyet gösteren Russia Today, The Independent, The Verge gibi önemli haber kaynaklarının da konu hakkında yazılar yayınlamalarıyla kesinleşti. Bu sorunun bir siber saldırı sonucu mu yoksa genel bir sunucu bakımı sebebiyle mi yaşandığına dair henüz bilgi verilmezken, insanlar arasındaki iletişimin büyük bir bölümünü karşılayan uygulamanın, ne zaman devreye gireceği de bilinmiyor. Mesajlarınızın gidip gitmediğiniz ise WhatsApp Web'e hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşarak, anlık olarak kontrol edebilirsiniz:

Whatsapp'ta Yanlış Gruba Atılan Mesajlara Son

WhatsApp Grup Yöneticileri İçin Şok Karar!

Whatsapp Mesajlarınızı Siri'den Dinleyin

YORUMLAR