WhatsApp, Instagram Reels Desteği Alıyor!

WhatsApp, Instagram Reels desteği alıyor. Peki, Reels isimli özellik WhatsApp Messenger'da nasıl çalışacak? İşte şirketin planıyla ilgili bütün ayrıntılar!

Facebook'tan sonra şimdi de WhatsApp Instagram Reels desteği alıyor. Peki, sosyal medya platformunun "Reels" isimli özelliğinin birkaç sene önce Facebook'un satın aldığı anlık mesajlaşma uygulaması ile entegreli olarak nasıl çalışması planlanıyor? Konu hakkında merak edilen bütün ayrıntılar haberimizde.

WhatsApp, Instagram Reels Desteğini Ne Zaman Alacak?

Facebook, Instagram'ın şu an en çok kullanılan araçlarından biri olan Reels'i sosyal medya platformu ile entegre etme çalışmalarına kısa bir süre önce başlamıştı. TikTok'un geçen yılın haziran ayında Hindistan'da yasaklanması ile Instagram'ın bu aracının popülaritesi daha da artmış ve kullanıcı sayısı bakımından oldukça önemli bir ivme yakalamıştı.

Reels'le oluşturulan videoların artık hiçbir zahmette bulunmadan doğrudan Facebook'tan paylaşılmasını kolaylaştıracak yeni bir özellik geliştiren Facebook'un kullanıcıları, bu özellik sayesinde Instagram'da paylaştığı bir Reels videosunu da saniyeler içinde Facebook'ta paylaşma olanağı elde etmişti.

Şirket, TikTok ile rekabetinde öne geçme çabalarını süratle devam ettiriyor. Şirketin bu hamlesinin onun sahip olduğu sosyal medya platformlarının ve diğer çevrim içi hizmetlerin kullanım oranında da artış meydana getireceği düşünülüyor.

WABetaInfo'nun resmi Twitter hesabında paylaştığı tweete göre şirket, Reels'i sadece Facebook'a getirmekle sınırlı kalmak istemiyor. Şirket, özelliği Facebook'un haricinde WhatsApp Messenger'a getirme çalışmalarını da sürdürüyor.

WhatsApp beta sürümündeki yenilikleri kullanıcılara bildiren WABetaInfo, tweette WhatsApp'ın uygulama içerisinde Instagram Reels videolarını görüntülememize olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki güncellemelerde bu özelliği kullanıcılarla buluşturacağını ifade etti.

Reels videolarını anlık mesajlaşma uygulamasında görüntülememize yardımcı olacak bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcıların deneyimine açılacağı bilinmiyor ancak Facebook ile WhatsApp'ın kullanıcı kaybı ve Reels'in aynı seviyede kalan popülaritesi göz önünde tutulursa yeni özelliğin içerisinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar gelmesi muhtemel görünüyor.

Instagram CEO'su, geçen aylarda TikTok benzeri video formatından sorumlu ekibin şu anda vaktinin büyük bir çoğunluğunu içerik formatını kullanıcıları şaşkına çevirecek bir hale getirmek için yeterince çalışmadığını söylemiş ve özelliğin kullanım oranının artması için daha çok yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Ek olarak TikTok'un şu anda önde olduğunu kabullenmeleri gerektiğini de sözlerine eklemişti.

Instagram Reels, Facebook'a Entegre Ediliyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels, Facebook'a Entegre Ediliyor

Facebook, Instagram Reels'i sosyal medya uygulamasına entegre etme çalışmalarına başladı. TikTok'un geçen yılın haziran ayında Hindistan'da yasaklanması ile Instagram'ın kullanıcıların deneyimine sunduğu özellik oldukça kısa bir süre içerisinde benimsenmiş ve kullanılmaya başlanmıştı.

YORUMLAR