Windows, uTorrent'i Zararlı Yazılım Olarak Görüyor

uTorrent gerçekten zararlı bir yazılım mı? İşte detaylar:

BitTorent'in popüler uygulaması uTorrent, pek çok antivirüs programına göre Potansiyel Olarak İstenmeyen Yazılım olarak görülüyor. Bu programlara dahil olan Windows Defender, uTorrent'i otomatik olarak engelliyor. Peki uTorrent gerçekten zararlı bir yazılım mı?

Windows 8.1 ve Windows 10'un yeni güncellemesiyle birlikte uTorrent'te büyük bir sorun oluşmaya başladı. ESET NOD32 ve Sophos antivirüs motoru gibi bazı antivirüs programlarından engel yiyen uTorrent, Kaspersky, Bitdefender, Avast'a göre ise temiz durumda. Yani antivirüs programlarını ikiye ayırmayı başaran torrent uygulaması, Potansiyel Olarak İstenmeyen Yazılım olarak gösteriliyor ve bundan dolayı engel yiyor.

Konu hakkında hızlıca bir açıklama yapan ve kullanıcılarını sevindiren BitTorent, uTorrent'in üç farklı sürümünün olduğunu belirtti. Bu üç sürümünden ikisi temiz iken üçüncü versiyonun ise bazı hatalar barındırdığını ifade etti. Ayrıca yüzde 5 gibi az kullanım oranına sahip olduğu dile getirilen üçüncü sürümün yakın zamanda kaldırılması veya yenilenmesi bekleniyor.

Şimdilik Windows üzerinde zararlı olarak görülen uTorrent, yakın zamanda bu sorundan kurtulacak. Çünkü Windows'un bu haftaki güncellemesine ayak uyduramayan uTorrent, kısa süre içerisinde güncellenecek. Ancak yine de Windows kullanıcılarının uTorrent'e karşı tedbirli olacağı düşünülüyor.

uTorrent'te Büyük Bir Güvenlik Açığı Bulundu
GÜVENLİK

uTorrent'te Büyük Bir Güvenlik Açığı Bulundu

Google'da çalışan bir güvenlik araştırmacısı olan Tavis Ormandy'ye göre, uTorrent'in web sürümünde güvenlik ihlalleri yer alıyordu.

Game of Thrones, Korsan Yayına Direnemiyor
İNTERNET

Game of Thrones, Korsan Yayına Direnemiyor

{mediaId=456072} ‘En çok hangi dizi korsana ve hacklenmeye maruz kalmıştır?’ diye bir soru yöneltsek, sanırım herkesin cevabı aynı olur: Game of Thrones.

Android Telefon Üreticileri, Kullanıcıları Kandırmış
MOBİL

Android Telefon Üreticileri, Kullanıcıları Kandırmış

Bir güvenlik şirketi tarafından ortaya atılan iddiaya göre pek çok Android telefon üreticisinin güvenlik güncellemesini yapmadıkları belirtildi.

YORUMLAR