YouTube Shorts Üzerinden Para Kazanma Devri Başlıyor!

Shorts videolar üzerinden para kazanma imkanının geleceği daha önce duyurulmuştu. YouTube, bu geliştirmeyi devreye sokmak için düğmeye bastı. İşte detaylar!

Shorts videolar için büyük hamleler ve geliştirmeler yapmak isteyen YouTube, kısa süre önce duyurulan Shorts üzerinden gelir elde edebilmenin 1 Şubat sonrasında başlayacağını onayladı.

YouTube İçerik Üreticileri kanalından yayınlanan videoda duyurulan YouTube İş Ortağı Programı için yeni sözleşme bu haftadan itibaren sunulacak. İş Ortağı Programı üzerinden kazanç elde etmek isteyen tüm içerik üreticilerinin yeni sözleşmeyi kabul etmesi zorunlu tutuluyor. Aynı zamanda ilerleyen süreçte de para kazanmaya devam edebilmek adına 10 Temmuz 2023'e kadar sözleşmenin imzalanması şartı bulunuyor.

YouTube Short ile Kazanç Sağlayabilirsiniz

YouTube yeni sözleşmeye, içerik oluşturucularının nasıl para kazandıkları konusunda daha çok esneklik sunacağı "Modüller"i de ekledi. Tüm üreticilerin içerik politikaları gibi noktaları içeren "Temel Koşulları" imzalaması gerekecek. Bunun haricinde YouTube ürünlerde uzun süreli veya canlı akış içeriğiyle ilgili olan "İzlenme Sayfasından Para Kazanma Modülü" de sunulacak.

Bu modüle kaydolarak içerik oluşturucuları YouTube web veya mobilde izlenen videolardan ve üçüncü taraf sitelerden gelen izleyiciler üzerinden para kazanabilecek. En önemli eklenti ise YouTube'daki kısa video içeriklerinden para kazanmaya odaklı "YouTube Shorts Para Kazanma Modülü". Shorts üzerinden elde edilen gelirler reklam veya YouTube Premium üzerinden elde edilir. 

1 Şubat 2023'te başlayacak olan sistem, içerik üreticilerinin sözleşmeyi imzalaması sonrasında aktif hale gelecek. Konuya ilişkin YouTube destek sayfasından gelen açıklama:

"Shorts reklam geliri paylaşımı 1 Şubat 2023'te başlıyor. Para kazanan iş ortaklarının, hak kazanmak için Shorts Para Kazanma Modülü'nü - Shorts Feed'indeki reklamlardan ve YouTube Premium'dan para kazanmanızı sağlayan şartlar - kabul etmesi gerekir. Modülü 1 Şubat 2023'ten sonra kabul ederseniz Shorts reklam geliri paylaşımı, kabul ettiğiniz tarihten itibaren kanalınızın uygun Shorts görüntülemeleri için geçerli olacaktır. Shorts Para Kazanma Modülü kabul edilmeden önce elde edilen Shorts görüntülemeleri, Shorts reklam geliri paylaşımı için uygun değildir."

YouTube Shorts Videoları Nasıl İndirilir?
İNTERNET

YouTube Shorts Videoları Nasıl İndirilir?

YouTube Shorts, indir işleminin doğrudan yapılabilmesine ücretsiz sürümde imkân tanımıyor. Bu nedenle çoğu kişi, YouTube kısa videolar nasıl indirilir sorusunun yanıtını merak ediyor.

YORUMLAR