Yüz Yüze Eğitim Tarihi Değişti: MEB'den Yeni Açıklama

Yüz yüze eğitim tarihi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni açıklama yapıldı. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

yuz-yuze-egitim-tarihi-degisti

Yüz yüze eğitim tarihi değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim tarihi açıklamasında bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitim öğretim yeninden başlıyor. Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılış tarihini değiştirdi.

1 Mart Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir okulların açıklaması konusunda karar veremiyordu. Birçok fikir değiştiren bakanlık, bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile yüz yüze eğime dair detayları paylaştı. Bakanlık tarafından paylaşılan görseli görmek için bu adrese tıklayabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yerinde karar ile yüz yüze eğitime dair detaylı bir açıklama yapıldı: "Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır. Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir."

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; 

  • Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,
  • İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki (2) gün,
  • Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün
  • Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,
  • Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş  gruplar halinde haftada iki (2) gün, 
  • Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, 

İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

  1. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 
  1. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. 

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. 

Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir."

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?
İNTERNET

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?

Kaldırılan yasaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasaklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yüz Yüze Eğitim Tarihi Nedir?

MEB okulların açılış tarihini 1 Mart 2021 olarak açıklamıştı ancak son yapılan açıklama ile bu tarih değiştirildi. MEB yaptığı yeni açıklamada "Resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır." cümlelerine yer verdi.

Yüz Yüze Eğitim Tarihi Neden Değişti?

MEB açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır."

Sizler okullarda yüz yüze eğitimin başlıyor olması hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce okullar açılmalı mı? Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Kademeli Normalleşme Başlıyor: Cumhurbaşkanı Açıkladı
Bilim

Kademeli Normalleşme Başlıyor: Cumhurbaşkanı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasaklar hakkında önemli açıklama yaptı.

İstanbul ve Ankara Valiliği de okulların açılış tarihi hakkında bir açıklama yapmıştı.

MEB açıklaması öncesinde İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar söylenmişti:

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır."

YORUMLAR