Android İçin En İyi 10 Rol Yapma Oyunu

Rol yapma oyunları, aslında mobil cihazlar ortaya çıkmadan önce dahi insanlar tarafından masa oyunu olarak oynanan ve çok fazla fanatiği olan oyunlardı.

Android İçin En İyi 10 Rol Yapma Oyunu

Rol yapma oyunları, aslında mobil cihazlar ortaya çıkmadan önce dahi insanlar tarafından masa oyunu olarak oynanan ve çok fazla fanatiği olan oyunlardı.

İlk kez 1970'lerde ortaya çıkan rol yapma oyunları daha henüz masa oyunuyken zarla ve bir platformla oynanıyordu. Zar atıyor ve gideceğiniz yönü ve hareketlerinizi kendiniz belirliyordunuz. Bu arada da bir "Game master" yani kuralları belirleyen kişi, hakem diyebileceğimiz nitelikte birisi oyunu yönlendiriyor ve size ne yapmanız gerektiğini söylüyordu. Bu tarz oyunların atası sayılabilecek nitelikteki oyun ise hepimizin bildiği Dungeons & Dragons idi. Zamanla teknolojideki gelişmeler bu oyunları önce bilgisayarlarımıza, daha sonra konsollarımıza ve ardından da mobil cihazlarımıza taşıdı.

Şimdi Dungeons & Dragons alternatifi, ona benzeyen, benzemeyen pek çok farklı tarzda rol yapma oyunu var. Elbette oynama şekilleri de farklılaştı ve daha değişik bir hal aldı. Yine kendi karakterinizi yönlendiriyor ve bazı görevler peşinde koşuyorsunuz. Fakat bu defa bir "game master" sizi yönlendirmiyor. Bunun yerine genelde oyun içerisinde karakterlerle etkileşimde bulunuyorsunuz. Uzun lafın kısası, şu anda mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz pek çok rol yapma oyunu var.

Biz de bugün Tamindir ekibi olarak sizler için ücretsiz olarak Android cihazlarınıza indirip oynayabileceğiniz en iyi rol yapma oyunlarını derledik.

Arcane Legends

Listemizdeki ilk oyun, bir çevrimiçi rol yapma oyunu olan Arcane Legends. Başarılı bir rol yapma oyunu olan Arcane Legends hem hikaye hem grafikler hem de oynanış açısından hayli düzgün bir oyun diyebilirim.

Oyunda 3 farklı karakterden birini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Aynı şekilde kendinize ait bir evcil hayvanınız da oluyor. Karakterinizi  istediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve geliştirerek daha güçlü hale getirebiliyorsunuz.

Oyunun ana hikayesine göre kaçıırlan bir prensesi kurtarmanız gerekiyor. Bununla birlikte oyunu isterseniz diğer oyuncularla ittifak halinde, tek başınıza, diğer oyunculara veya bilgisayar karşı oynayabiliyorsunuz.

Blood Brothers

Blood Brothers, aslında rol yapma oyunlarının atası sayılabilecek nitelikte bir kart toplama oyunu. Oyunda high elf, dark elf, ape, lizardman, dwarf ve goblin karakterlerinden istediğinizi seçerek oynamaya başlıyorsunuz.

Ardından da amacınız 1000'den fazla karttan en iyi kartları toplayarak destenizi oluşturmak. Daha sonra ise diğer oyunculara karşı savaşmaya başlıyorsunuz.

Oyunda okçuluktan büyücülüğe kadar pek çok farklı yetenek bulunuyor. Sizin amacınızda yeteneklerinizi geliştirerek daha güçlü hale gelmek ve böylece intikamınızı alabilmek. Kart oyunu deyip geçmemenizi ve denemenizi öneririm.

Dungeon Quest

Dungeon Quest de yine bir başka Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz rol yapma oyunu. Bu oyunu diğerlerinden ayıran en önemli faktör ise karakterlerin korkutucu değil sevimli olması.

Bu açıdan küçük çocuklarınızı bile rahatlıkla oynatabileceğiniz bir oyun olan Dungeon Quest de amacınız zindanlarda dolaşıp kötü yaratıkları öldürerek ganimet ve hazineleri toplamak. Oyunda seçebileceğiniz farklı karakterler var.

Yine oyunda 4 bölüm ve her bölümde bölüm sonu canavarı bulunuyor. 200 level boyunca ilerlediğiniz oyunda farklı yeteneklere sahip farklı düşman tipleri de sizleri bekliyor.

Inotia 4

Bir diğer başarılı rol yapma oyunu da Inotia 4. Bir oyun serisinin son oyunu olan Inotia 4'de önceki oyunda kaldığınız yerden devam ediyorsunuz diyebilirim. Fakat oyunu oynamak için illa öncekileri oynamanıza gerek yok.

Oyunda iki kabilenin arasındaki çatışma konu ediliyor. Siz de istediğiniz tarafı seçerek onlara katılabiliyorsunuz. Oyunu kuş bakışı oynuyorsunuz ve seçebileceğiniz 6 adet farklı karakter tipi bulunuyor.

Oyunda 400 harita bulunmasının yanında farklı yan görevler de bulunuyor. Oyunun grafikleri de bir hayli başarılı ve hikayesi de oldukça zengin.

Nimble Quest

Nimble Quest, listemizdeki en farklı ve orijinal oyunlardan birisi diyebilirim. Klasik bir rol yapma oyunu olmayan Nimble Quest de aslında eskiden severek oynadığımız yılan oyununun benzerini oynuyorsunuz.

Oyunda bu kez yılan yerine bir kahramanı kontrol ediyorsunuz. İçerisinde bulunduğunuz alanda duvarlara çarpmadan sağ, sol, aşağı, yukarı yaparak düşmanların yanından geçerken onlara saldırarak oynuyorsunuz. Bu arada düşmanlara da çarpmamanız gerekiyor.

Düşmanları öldürdükçe kahramanımızın arkasında kuyruk oluşuyor ve size daha fazla kahraman katılıyor. Bu oyunu da yine arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz.

Order & Chaos Online

Başarılı bir oyun yapımcısı olan Gameloft tarafından geliştirilen Order & Chaos Online da bir diğer rol yapma oyunu. Adından da anlayabileceğiniz gibi bu oyunu çevrimiçi bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

MMORPG tarzında diyebileceğiniz oyunda düzen ve kaos arasındaki savaşa tanık oluyorsunuz. Oyunda 5 farklı ırktan birini seçebiliyorsunuz. Bunlardan ikisi düzeni, ikisi kaosu, biri de tarafsızlığı temsil ediyor.

Oyunda zindanlarda yaratıklarla savaşıp ganimetleri ve silahları toplayabiliyorsunuz. Ayrıca PvP savaşlarla diğer oyunculara karşı da savaşabiliyorsunuz.

Pixel Dungeon

Pixel Dungeon, tam anlamıyla klasik bir rol yapma oyunu olarak tanımlayabileceğimiz oyunlardan birisi. 8-bit grafikleri ile dikkat çeken oyun, retro seven herkesin ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.

Oyuna farklı karakterlerden birini seçerek başlıyorsunuz. Ardından zindanlarda dolaşarak tehlikeli yaratıkları öldürerek savaş ganimetlerini toplamaya çalışıyorsunuz.

Oyunun piksel art grafikleri, sevimli müzikleri ve oyun tarzı sizi eski zamanlara götürecektir diye düşünüyorum. Fakat bu oyunun kolay olduğu anlamına gelmiyor. Sizi zorlayacak görevlere de hazır olmalısınız.

SoulCraft

Eğer Diablo oynamayı seviyorsanız, bu oyunu da seveceksiniz demektir. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu oyunu, aynı zamanda hack and slash tarzı olarak tanımlayabilmek de mümkün.

Oyunun heyecanlı aksiyon yapısı ve akıcı savaş sistemi gayet başarılı diyebilirim. Ayrıca neredeyse bir bilgisayar oyunu kalitesindeki grafikleri ile de dikkat çekiyor.

Oyunda karakterinizi kişiselleştirebiliyor, zırh ve silahlarını istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Ayrıca oyunda 5 farklı oyun modu olması da oyunun tekrar oynanabilirliğini artıran öğelerden birisi diyebilirim.

Thor: Karanlık Dünya

Yine bir Gameloft oyunu olan Thor Karanlık Dünya, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz, bilgisayar veya konsol oyunu kalitesinde bir diğer rol yapma oyunu. Oyunu indirebilmek için en az 1.5 gb'lık yere ihtiyacınız var.

Oyun izometrik bir bakış açısıyla oynanıyor. Yüksek kalite grafikleri ve aksiyon dolu oyun yapısı ile dikkat çeken oyunda popüler süper kahraman Thor ile oynuyorsunuz.

Oyunda tamamlamanız gereken 90 görev bulunuyor. Yine Thor için 10 farklı çekiç ve zırh setleri de oyunda sizleri bekliyor. Başarılı bir rol yapma oyunu olan Thor: Karanlık Dünya, oyunlar için çıtayı oldukça yükseltmiş durumda.  

ZENONIA 5

ZENONIA 5 de yine bir oyun serisinin en son oyunu. En az öncekiler kadar başarılı olan oyunu oynamak için öncekileri oynamış olmanıza gerek yok. Klasik bir rol yapma oyunu olan Zenonia'da karanlık güçlere karşı savaşıyorsunuz.

Oyun etkileyici grafikleri, ses efektleri ve animasyonları ile dikkat çekiyor diyebilirim. Ayrıca zengin bir hikayeye sahip olan oyunu çevrimiçi de oynayabiliyorsunuz.

Oyunda 4 farklı karakter sınıfı bulunuyor. İsterseniz karakterlerinizi özelleştirebiliyorsunuz ve diğer oyuncularla PvP maçlar yapabiliyorsunuz.

YORUMLAR