Android İçin En İyi Kişiselleştirme Uygulamaları

Kişiselleştirme ihtiyacı, aslında hayatımızın her alanına yayılmış bir ihtiyaçtır. Yeni bir yerde işe başladığımızda masamızı bizi yansıtacak eşyalarla donatır, yeni bir eve taşındığımızda evi kendi zevklerimize göre dekore ederiz. Kıyafetlerimizi zevkler

Android İçin En İyi Kişiselleştirme Uygulamaları

Kişiselleştirme ihtiyacı, aslında hayatımızın her alanına yayılmış bir ihtiyaçtır. Yeni bir yerde işe başladığımızda masamızı bizi yansıtacak eşyalarla donatır, yeni bir eve taşındığımızda evi kendi zevklerimize göre dekore ederiz. Kıyafetlerimizi zevklerimize ve beğenilerimize göre seçmek, onların bizi yansıtmasını sağlamak içindir. Bütün bunlar da aslında etrafımızdaki şeyleri kendimize göre kişiselleştirme ihtiyacından doğmaktadır.

Bunun sebebi de sanırım kendimizi daha rahat ve bir yerlere ait hissetmek istememizdir. Ya da bir eşyanın bize ait olduğunu bilmek ve dışarıya bildirmek isteriz. Bunun için de gittiğimiz her yere aslında bir nevi imzamızı bırakırız. Aynı şey mobil cihazlar için de geçerlidir. Bir telefon alır almaz ilk yaptığımız şey onu kendi zevkimize göre dizayn etmek, duvar kağıdı ve zil sesi seçmektir.

Bu kişiselleştirme işini bir adım daha ileriye taşımak isteyenler için mobil geliştiriciler pek çok farklı uygulama geliştirmişler. Duvar kağıdı ve zil sesinden öte, font ve bildirim ışığına kadar her şeyi sizin belirlemeniz için uygulamalar mevcut. Biz de bugün sizler için Tamindir ekibi olarak Android için en iyi kişiselleştirme uygulamalarını derledik.

Yahoo Aviate Launcher

Kişiselleştirme dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen uygulamalardan birisi de launcherlardır sanırım. Launcher'lar telefonunuza farklı arayüzler sunan uygulamalardır. Yahoo Aviate Launcher da benim uzun süredir kullandığım favori launcher uygulamasıdır.

Yahoo Aviate Launcher uygulaması ile sürekli kullandığınız uygulamalara ve telefon özelliklerine çok hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. Telefonunuzu adeta bir anne gibi derli toplu bir hale sokan bu uygulama ile diğer launcher uygulamalarına kıyasla çok daha kısa bir alışma süreci yaşayacaksınız.

Uygulama size 4 farklı ekran sunuyor. Bu ekranlar kategorilere ayrılmış uygulamalar, alfabetik sırayla dizilmiş uygulamalar, widget ekranı ve alanlar adı verilen ayarlarınıza ve diğer şeylere ulaşabileceğiniz ekran. Ayrıca favori kişilerinize tek bir dokunuşla da ulaşabiliyorsunuz.

GO Launcher EX

Bir diğer başarılı launcher uygulaması olan GO Launcher EX 100 milyondan fazla insan tarafından indirilmiş olduğundan söylenecek çok da fazla bir söz bırakmıyor. Telefonunuzu bu uygulama ile çok daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

GO Launcher ile uygulamalarınızı kolayca kategorize edebilir ve bu sayede daha sonra çok daha hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Uygulamada 10 binden fazla özelleştirilmiş tema da sizleri bekliyor.

Uygulamanın en güçlü olduğu yönü, kişiselleştirme seçeneklerinin çok fazla olması. 25'den fazla geçiş efekti, 15'den fazla hava durumu, takvim, saat gibi widget'lar GO Launcher EX'te bulunmakta.

GO Locker

GO Locker da yine GO Launcher uygulamasının geliştiricileri tarafından geliştirilmiş ve 50 milyondan fazla indirilmiş kilit ekranı kişiselleştirme uygulamasıdır. Fakat uygulamayı kullanmak için GO Launcher kullanmak zorunda değilsiniz.

Kişiselleştirme denilince akla launcherlardan sonra kilit ekranı kişiselleştirme uygulamaları geliyor. GO Locker da onlar arasında en başarılısı diyeiblirim. Minimalist ve sade bir dizayna sahip olan uygulamada kullanabileceğiniz ve satın alabileceğiniz pek çok farklı tema da mevcut.

Uygulama ile ekranınızın kilidini açmadan parlaklık ayarı, ses ayarı, yardımcı ışık gibi özelliklerden faydalanabiliyor, mesajları bile kilit ekranından direk olarak okuyabiliyorsunuz. Kilit ekranını kişiselleştirmek için çok ideal bir uygulama.

GO Keyboard

Telefonunuzu kişiselleştirmenin yollarından bir diğeri de klavyenizi kişiselleştirmektir. GO Keyboard da işte bu amaçla kullanabileceğiniz farklı, çok başarılı ve ücretsiz bir klavye uygulamasıdır.

Standart klavyeniz size yetmiyorsa ya da sıkıntı çıkarıyorsa onu düzenlenebilir ve özelleştirilebilir GO Keyboard uygulamasıyla değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Bu klavyeyi kullanmaya başlayınca yazmanızın ne kadar kolaylaştığını farkedeceksiniz.

Ayrıca bu uygulama ile klavyeniz üzerindeki her detayı kendinize göre düzenleyebilir, ses ve titreme ayarlarını ayarlayabilir, otomatik tamamlamayı açıp kapayabilir, otomatik boşluk bırakma özelliğini ayarlayabilirsiniz. Ayırca 100'den fazla tema da sizleri bekliyor.

Emoji Keyboard

Eğer siz de standart klavyenizden sıkıldıysanız ve GO Keyboard'a geçiş yapmaya karar verdiyseniz yüzlerce emoji barındıran bu Emoji Keyboard uygulamasını da indirip onunla birlikte kullanmalısınız.

Emoji Keyboard uygulamadan çok bir eklenti olarak tanımlayabileceğimiz ve GO Keyboard ile birlikte kullanılan bir smiley paketi diyebilirim. Paket içerisinde 800'den fazla emoji ve smiley bulunuyor.

Bu uygulama ile hem klavyenizi renklendirebilir hem de arkadaşlarınızla olan sohbetlerinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Beautiful Widgets

Gelelim widgetlara. Android cihazlarını kişiselleştirmek için kullanılabilecek en güzel araçlardan birisi de widgetlardır sanırım. Widgetlar ekranınızda bir bilgiye hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan araçlardır.

Beautiful Widgets'da Android cihazınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz, ekranınıza çeşitli widgetlar eklemenizi sağlayan bir uygulama. Uygulama hava duurmu, saat ve bağlantılar gibi konularda widgetlar sunuyor.

Kullandığınız arayüze, temaya ya da duvar kağıdına uyumlu bir şekilde değiştirilebilir ve özelleştirilebilir olmaları, uygulamanın getirdiği en önemli artılardan birisi.

Fancy Widgets

Listeye almadığımız fakat yine 5 milyondan fazla insan tarafından kullanılan başarılı Apex Launcher uygulamasının yapımcılarının geliştirdiği Fancy Widgets da kesinlikle denemeye değer widgetlar sunuyor.

Fancy Widgets da ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz ve saatten hava durumuna çeşitli konularda çözümler sunan bir widget uygulaması.

Uygulamada özelleştirilebilir zaman formatlı saat, AccuWeather entegrasyonu, hava durumu, batarya seviyesi, ay döngüsü takvimi, gün doğumu ve batımı gibi widgetlar mevcut.

AppKicker

AppKicker uygulaması da aslında temelinde bir widget olmakla birlikte sade ve basit bir şekilde tasarlanmış ve tek bir amaca hizmet ediyor. Launcher kullanmak istemiyorsanız, bu uygulama ile uygulamalarınızı tıpkı bir launcher gibi düzenleyebilirsiniz.

Uygulamanın temel amacı en sık kullandığınız uygulamaları farklı kategoriler altında bir araya toplamak. Bu kategorileri  en son kullanılan uygulamalar, en çok kullanılan uygulamalar, üst üste kullanılan uygulamalar, yerel uygulamalar ve uygulama tahmin etme olarak sıralayabiliriz.

Uygulama ile bu kategoriler altında widgetlar oluşturabilir ve böylece uygulamalarınıza çok daha hızlı bir şekilde erişip zamandan kazanabilirsiniz.

Backgrounds HD Wallpapers

Yukarıda da bahsettiğim gibi telefon veya tableti kişiselleştirmenin en güzel yollarından birisi de istediğiniz resmi ya da fotoğrafı duvar kağıdı olarak ayarlama şansına sahip olmanız. Fakat internette resim aramak yerine bunu bir uygulama ile çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Backgrounds HD Wallpaper size kullanabileceğiniz pek çok yüksek kalite arka plan resmi sunuyor. 5 binden fazla duvar kağıdının olduğu uygulamada hepsi sanatçı ve lisans bilgileriyle yükleniyor.

30'dan fazla kategori olduğundan istediğiniz resmi kolayca bulabilir ve  istediğiniz gibi ekranınıza sığacak şekilde kesip ayarlayabilirsiniz.

Paperland Live Wallpaper

Bir diğer duvar kağıdı uygulaması olan Paperland Live Wallpaper bu kez sizlere hareketli ve animasyonlu duvar kağıtları sunuyor. Uygulamanın ücretsiz versiyonunda yalnızca çim teması, Silent Night ve Desert Migration temalarından faydalanabiliyorsunuz.

Isterseniz ücretli versiyonu indirebilir ve büyük şehir, sonbahar, tundra, vahşi doğa, silüet, yolculuk, deniz, kış gibi daha pek çok temadan da faydalanabilirsiniz.

Uygulamanın diğer canlı duvar kağıdı uygulamalarından farkı ise  çocuksu, sevimli, kağıttan kesilmeymiş gibi görünen bir hareketli dünyaya sahip olması.

Zedge

Zedge, bütün bu kişiselleştirmek için aradığınız özellikleri tek bir uygulamada toplayan çok faydalı ve kesinlikle indirip kullanmanız gereken bir uygulama. 100 milyondan fazla indirilmiş olması başarısını zaten gösteriyor.

Uygulama ile cihazınızla uyumlu zil sesi ve duvar kağıtları arasından en beğendiklerinizi ve en çok tarzınıza hitap edenleri ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca uygulamadaki oyun kanalı özelliği sayesinde Google Play üzerindeki en iyi ve keşfedilmemiş oyunları keşfedebilmeniz de uygulamanın bir diğer artısı.

Audiko

Duvar kağıtlarından sonra kişiselleştirmenin olmazsa olmazlarından birisi de zil seslerini zevkinize göre ayarlamaktır. Bu uygulama ile dünyanın her yerinde sevilen şarkıları ve tarzları bulup zil sesi yapabilirsiniz.

5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş olan bu başarılı uygulama ile milyonlarca benzersiz zil seslerini, bildirim tonlarını ve alarm seslerini bulabilir ve kullanabilirsiniz. Ayrıca isterseniz kendinize özel zil sesleri yaratabilirsiniz.

Bunu da istediğiniz şarkının istediğiniz bölümünü keserek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Daha sonra bu zil seslerini kaydedebili ve profiliniz altından istediğiniz zaman istediğinizi kullanabilirsiniz.

Light Flow Lite

Duvar kağıdı ve zil sesinden sonra telefonunuzun kişiselleştirebileceğiniz bir diğer özelliği ise LED bildirim ışıkları. Bu uygulama ile LED bildiri ışıklarını istediğiniz gibi kolayca düzenleyebiliyorsunuz.

Uygulama ile zil sesleriyle birlikte  titreşim şeklini de değiştirebilirsiniz. Değiştirebileceğiniz bildirimlerden bazılarını Hangout, batarya, cevapsız arama, takvim, e-posta, mms, sms, sinyal değişimi gibi sıralayabiliriz.

Ücretsiz versiyonda bazı kısıtlamalar olsa da tam sürümü satın alırsanız 600'den fazla farklı tür bildirimi düzenleme olanağına da kavuşabilirsiniz.

HiFont

Son olarak Android cihazınızı kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz uygulamalardan birisi de font özelliği diyebiliriz. HiFont uygulaması ile cihazınızın fontlarını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Uygulamada yüzlerce özel olarak elle seçilmiş font bulunuyor ve bu fontlarla telefonunuzu kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Uygulama Samsung cihazları root gerekmeden, diğer cihazları ise root ile destekliyor.

Yine launcherları da destekleyen bu uygulama ile kendi fontunuzu yaratabilirsiniz. Yaşlılar için büyük fontlar ve disleksi olanlar için özel fontlar da bu uygulamada mevcut.

YORUMLAR