Android İçin Veri Yedekleme Ve Kurtarma Uygulamaları

Bir çok kullanıcı, konu bilgisayarları olunca, veri kaybı yaşamamak için bütün gerekli bütün önlemleri alır. Fakat telefonlara gelince o kadar da dikkatli olmayabilirsiniz. Sonuçta herhangi bir sıkıntı yaşayana kadar sıkıntı yaşayacağınızın farkında olmuy

Android İçin Veri Yedekleme Ve Kurtarma Uygulamaları

Bir çok kullanıcı, konu bilgisayarları olunca, veri kaybı yaşamamak için bütün gerekli bütün önlemleri alır. Fakat telefonlara gelince o kadar da dikkatli olmayabilirsiniz. Sonuçta herhangi bir sıkıntı yaşayana kadar sıkıntı yaşayacağınızın farkında olmuyorsunuz. Mesele telefon oldu mu, bu çok da önemli değilmiş gibi gözüküyor.

Fakat telefonunuza bir şey olması durumunda her şeyi baştan düzenlemek için ne kadar zaman harcayacağınızı düşündüğünüz zaman, gerçekten de önlem almanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Çünkü telefonlarınızda kaybetmek istemeyeceğiniz uygulamalar, fotoğraflar, müzikler, videolar, kişiler, çağrı geçmişi, yer imleri, mesajlar, takvim, sistem ayarları, alarmlar olma ihtimali çok yüksek.

Marketlerde bu amaçla geliştirilmiş bir çok uygulama var. Eminim bunlardan bir tanesi size de hitap edecektir. İşte bu sebeple biz de bugün sizler için veri yedekleme ve kurtarma uygulamalarını derledik. Eğer siz de daha sonradan pişman olmamak adına şimdiden önleminizi almak istiyorsanız, bu uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederiz.

App Backup & Restore

Adından da anlaşılacağı üzere bir uygulama yedekleme ve kurtarma uyuglaması olan App Backup & Restore, Android marketlerinde bu kategoride bulabileceğiniz en popüler uygulamalardan bir tanesi.

Uygulama, mobil cihazınızda bulunan uygulamaların yedeklerini SD kartınıza kaydeder ve böylece telefonunuza bir şey olması durumunda uygulamalarınızı eski haliyle kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sadece kurtarma işlevi değil, başka bir çok kapsamlı özelliğe sahip uygulama ile telefonunuzdaki uygulamalar üzerinde tam bir kontrole sahip olabilirsiniz.

AppMonster Free

Bir diğer uygulama yedekleme programı olan AppMonster Free, uygulamanın ücretsiz versiyonudur. Kullanışlı bir arayüzüne sahip olan uygulama ile uygulamalarınızı yedekleyebilir, gerektiğinde kurtarabilirsiniz.

Otomatik yedekleme,yedekleri SD kartta saklama, yedekleri paylaşma, uygulama silme, uygulama kategorize etme, kurulum dosyası aramak için SD kart tarama gibi kapsamlı özellikleri ile uygulamalarınızı yönetebilirsiniz.

Eğer siz de uygulamalarınızı yönetmek için kapsamlı bir uygulama arıyorsanız AppMonster'ı indirip denemenizi tavsiye ederim.

G Cloud Backup

Bir diğer ücretsiz ve kullanışlı bir veri yedekleme uygulaması olan G Cloud Backup, herhangi bir sıkıntı olduğunda telefonunuzdaki verilerinizi kaybetmemenizi sağlar.

Uygulamayı indirdiğinizde mail adresinizle kayıt olmanız gerekiyor. Ardından da 1 gb'lık bir alana sahip oluyorsunuz. Kişilerinizi, tarayıcı verilerinizi, müziklerinizi, sistem ayarlarınızı, fotoğraflarınızı ve çok daha fazlasını bu alanda yedekleyebiliyorsunuz.

Uygulamanın sadece WiFi ile yedekleme yapma, bildirimler ve tarih ayarlama gibi kapsamlı özellikleri de mevcuttur.


JS Backup

Android marketlerinde popüler olan bir diğer veri yedekleme ve kurtarma uygulaması olan JS Backup ile bir çok verinizi sonradan pişman olmamak için yedekleme şansına sahipsiniz.

Bu uygulama ile çağrı geçmişi, kişiler, mesajlar, takvim, yer imleri, sistem ayarları, anasayfa kısayolları, alarmlar, sözlükler, müzik listeleri, resimler ve videolar gibi verilerinizin yedeklerini alabilirsiniz.

Uygulama ile aldığınız yedek dosyaları CSV formatında saklayabilir, bu sayede Excel ve benzeri uygulamalar aracılığıyla açıp bakabilirsiniz. Ayrıca yedeğinizi sadece SD karda değil, Dropbox gibi bulut ortamlara aktarıp saklayabilirsiniz de.

My Backup

My Backup, Android cihazınızdaki desteklenen bütün dosya tiplerini yedekleyebileceğiniz güvenilir bir veri yedekleme ve kurtarma uygulaması Bu uygulama ile kurtarmak istediğiniz dosyaları SD kartınıza yedekleyebilirsiniz.

Bu uygulama ile uygulamalar, fotoğraflar, müzikler, videolar, kişiler, çağrı geçmişi, yer imleri, mesajlar, takvim, sistem ayarları, alarmlar gibi bir çok şeyi yedekleyebilirsiniz.

Ayrıca veri ve dosya yedeklemek dışında bir çok kapsamlı özelliğe sahip olan uygulamayı, uygulama yöneticisi olarak da kullanabilirsiniz.


ROM Manager

Android cihazlarınız aynı zamanda hem ROM yükleyebilecek hem de dosyalarınızı yedekleyecek kapsamlı bir uygulama yöneticisi arıyorsanız ROM Manager tam size göre.

Uygulama  telefonunuza ClockworkMod kurarak yedekleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Ardından herhangi bir problem olduğunda dosyalarınızı geri getirebiliyorsunuz. Ayrıca istediğiniz ROM'u indirip kurabiliyorsunuz.

Eğer ücretsiz olan size yetmezse premium'a yükseltip premium ROMlar yükleme, ROM'a güncelleme geldiğinde bildiri ve tomatik yedekleme gibi kapsamlı özelliklere de sahip olabilirsiniz.

SMS Backup & Restore

SMS Backup & Restore adından da anlayacağınız üzere kısa mesajlarınızı yedeklemek ve geri yüklemek için kullanabileceğiniz bir uygulama. Aldığınız yedekleri Dropbox ve Google Drive hesabınızda saklayabilirsiniz.

Ayrıca otomatik yedekleme desteği de sunan uygulama ile yedeklerinizi görebilir ve arayabilirsiniz de. Kolay kullanabilen bir arayüze sahip uygulama ile kısa mesajlarınızı kolayca yedekleyebilirsiniz.

Kısa mesajları XML formatında yedekleyebilir, hangi sohbetlerin yedekleneceğini seçebilir, yedeklediklerinizi geri yükleyebilir, yedek dosyasını e-posta ile gönderebilirsiniz.

Titanium Backup

En çok indirilen yedekleme uygulamalarından birisi olan Titanium Backup'ı öncelikle ücretsiz olarak telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Fakat kapsamlı özelliklerinden faydalanmak için PRO anahtarı satın almanız gerekiyor.

Yine de ücretli  olmasına rağmen 1 milyona yakın kişi tarafından kullanıldığı için gerçekten denemeye değer diye düşünüyorum. Yedek alma dışında uygulama dondurma, zaman ayarlı yedekleme gibi kapsamlı özelliklere de sahip.

Ayrıca Dropbox ile sürekli senkronize olan uygulama ile yedeklerinizi paylaşabilir, uygulamaların yedeklerini CSV olarak dışarı aktarabilir, böylece hem dosya hem uygulamalarınızı yedeklemiş olursunuz.

Undelete for Root Users

Bu uygulama, zaman zaman yanlışlıkla dosya sildiğinizde sizin en büyük kurtarıcınız olabilir. Sildiğiniz dosyanın formatı ne olursa olsun geri getirebilirsiniz.

Ayrıca tam bir yönetici olarak nitelendirebileceğimiz bu uygulama ile yönetebilir, tamamen silebilir, kategorilere ayrılabilir ve geri getirme klasörünü ayarlayabilirsiniz.

1000 den fazla dosya tipini destekleyen bu uygulama ile dosyaları kalıcı olarak silmek gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bunun için program anahtarı satın almanız gerekmektedir.



YORUMLAR