Ayın En İyi Android Uygulamaları - Mayıs 2014

Mayıs 2014 ayı için seçtiğimiz Android uygulamaları ile hayatı çok daha kolay hale getirebilirsiniz.

Ayın En İyi Android Uygulamaları - Mayıs 2014

Android akıllı cihaz sahiplerinin cihazlarında yeni uygulamalar denemeyi sevdikleri aşikar. Zira Android için hazırlanan uygulamalar biraz daha özgür bir yapıya sahip olduklarından daha eğlenceli, faydalı ya da işe yarar sonuçlarla karşılaşmak mümkün hale geliyor. Mayıs 2014'te de bazı güzel uygulamalar yayınlandı ve eski olan bazı uygulamaların da oldukça farklı hale geldiğini farkettik. Dolayısıyla bu ay kesinlikle kaçırmamanız gereken Android uygulamalarına gelin kısaca bir göz atalım.

Duolingo

Duolingo aslında yeni bir uygulama değil. Temel olarak seçtiğiniz yabancı dillerde sizlere hem öğrenip hem de kendinizi test edebileceğiniz alıştırmalar sunan Duolingo uygulaması, bunu yaparken sıkıcı bir şekilde yapmıyor ve pek çok önemli gramer öğesini, bilmeniz gereken kelimeleri, telaffuzları, yazılışları ve diğer öğeleri sorunsuzca aktarabiliyor.

Uygulamada mevcut olan alıştırmalar sayesinde kelime dağarcığınızı arttırmak, gramer bilgisi edinmek, okunuşları duymak ve yazma alıştırmaları yapmak mümkün olduğu için öğrendiğiniz dile dair tüm bilinmedik noktalara hakim olabilirsiniz. Duolingo'nun yenilenmiş hali ise eskisine göre çok daha etkili ve kolay kullanılır bir yapı sunuyor. Ücretsiz olduğu için yabancı dil öğrenmek isteyenlerin kesinlikle atlamaması gerektiğini düşünüyorum.

Google Kamera

Android akıllı telefonların beraberinde gelen kamera uygulamalarını yetersiz bulanlar için Google'ın kendi hazırladığı Google Kamera uygulaması da hazır. Uygulama her ne kadar eski cihazlarla uyumsuz olsa da yeni Android cihazlara sahip olan ve Android 4.4 sürümüne sahip olan kullanıcılar için en kullanışlı uygulamalardan birisi olmuş diyebilirim.

Çok fazla sayıda efekt barındırmasa da fotoğraf küresi, panorama, lens blur gibi yenilikçi fotoğraf çekme özelliklerinin hepsini bünyesinde barındırması sayesinde pek çok ücretli uygulamaya da fark attığını söylemek mümkün. Dolayısıyla Android 4.4 sahipleri için daha hızlı ve kaliteli fotoğraflar çekmek Google Kamera ile mümkün hale gelecektir.

Google Dokümanlar ve E-Tablolar

Google Drive uygulaması uzun süredir Android için mevcut. Uygulamayı kullanarak Google Drive üzerinde bulunan dökümanlar üzerinde tüm düzenleme işlemlerini de yapabiliyoruz ancak Google Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamaları sayesinde bu belge türlerine özel bir uygulama sahibi olmak da güzel. Zira Google Drive zaman zaman fazla karışık kalabiliyor ve bu durum yüzlerce dosya sahibi olanlar için bir dezavantaj haline gelebiliyor.

Google Dokümanlar uygulamasını kullananlar uygulamayı açtıklarında sadece dokümanlarını görebiliyor, Google E-Tablolar uygulamasını kullananlar ise e-tablolarını görebiliyor, düzenleyebiliyor, kaydedebiliyorlar. Biraz daha spesifik uygulamalar oldukları için en çok kullandığınız dosya türleri için hazırlanan bu iki uygulamayı yüklemeyi unutmayın.

IFTTT

IFTTT uygulaması Android cihazlar için hazırlanmış en ilginç uygulamalardan birisi. Zira uygulama sayesinde pek çok sosyal ağdaki ve online servisteki hesabınızı daha kolay bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Günümüzde herkesin en az on tane farklı yerde hesabı olduğu için bunları tek tek yönetmek zorlu olabiliyor ve bu sorunun üstesinden gelmek için hepsini tek bir noktadan yönetebilen IFTTT iyi bir alternatif oluyor.

Uygulamada belli hesaplarınızda belirlediğiniz işlemler gerçekleştiğinde otomatik eylemlerin gerçekleşmesini sağlayabiliyor, isterseniz bildirimler alabiliyorsunuz. Örneğin Facebook hesabınızdan bir yorum geldiğinde belirlediğiniz bir kişiye otomatik SMS gönderilmesi ve bunun gibi çok daha fazla eylemin gerçekleştirilmesi mümkün hale geliyor. Kesinlikle göz atmadan geçmemenizi önerdiğim uygulamalardan birisi olduğunu da eklemek gerek.

Waygo

Çince ve Japonca dillerinin öğrenmesi kadar sadece okumasının bile ne kadar zor olduğu aşikar. Sık sık bu ülkelere ziyaretlerde bulunanlar, iş yapanlar, okuyanlar ve gezmek için gidenler maalesef tabelaları, yazıları okumakta zorluk çekebiliyorlar. Diğer dillerde olduğu gibi sözlük uygulamalarına bu dillerdeki yazıları girmek de mümkün olmadığı için biraz daha alternatif bir sözlük uygulamasının gerekliliği aşikar.

Waygo tam da bu amaçla hazırlanmış sözlüklerden birisi. Zira uygulamayı kullanırken tek yapmanız gereken gördüğünüz yazıya cihazınızın kamerasını tutmak. Bu işlem sırasında otomatik olarak fotoğrafın altında İngilizce'ye tercümesi çıkacaktır. Herhangi bir çekim yapma gereği yok ve yazıya cihazı tutarken başka bir yazıya çevirirseniz hemen o yazının da tercümesi altında belirecektir. Anlık ve acil ihtiyaçlar için cihazınızda bulunması gereken uygulamalar arasında.

YORUMLAR