Fidye Yazılımlarından Korunmak için Kullanabileceğiniz 12 Araç

Son zamanlarda sürekli karşımıza çıkan fidye yazılımlarından korunmak için kullanabileceğiniz 12 aracı sizlerle paylaşıyoruz.

Fidye Yazılımlarından Korunmak için Kullanabileceğiniz 12 Araç

Antivirüs yazılımları sürekli gelişmekte olan bir pazar. Hem yeni hem de mevcut tehditleri engellemek için kendini yenilemek zorunda olan bu yazılımların hiçbiri ne yazık ki yüzde yüz etkili olmayabiliyor. Kötü amaçlı yazılımlar sürekli farklı yöntemler izleyerek antivirüs yazılımlarını aldatmayı başardığından, bunlara karşı alınan önlemlerden faydalanmak için yazılımı güncel tutmakta da fayda var. Son zamanlarda sürekli karşımıza çıkan fidye yazılımlarından korunmak için kullanabileceğiniz 12 aracı sizlerle paylaşıyoruz.

Güçlü Antivirüs Uygulamaları

1. Bitdefender Antivirus Plus 2017

Üst üste altı yıl boyunca en iyi virüs tespit oranı ödülüne sahip olan Bitdefender, aynı zamanda genel olarak sistem üzerinde çok hafif çalışıyor ve bir dizi ekstra sistem güvenlik araçları ile birlikte geliyor. Ransomware yani fidye yazılımı değişkenleri, genel dosya uzantılarının yanı sıra diğer ortak dosya konumlarını da arayan Bitdefender, bulut depolama hizmetlerine yetkisiz erişimi de önleyebiliyor.

Genel olarak baktığımızda Bitdefender Antivirus Plus 2017, sisteminiz için mükemmel bir savunma ürünü diyebilirim.

2. Trend Micro Antivirus+ Security 2017

Bitdefender, belirli klasörleri koruma ve erişimi engelleme üzerinde yoğunlaşırken, Trend Micro ise klasör değişikliği önleme, davranış analizi, şifreleme algılama ve karantinaya alma, dosya yedekleme gibi birçok yeteneğe sahip durumda. Hatta, fidye yazılımlarına maruz kalan herkesin faydalanabileceği bir servis hattı da sunuyor.

3. Avast Free Antivirus 2017

Antivirüs yazılımlarına para verme fikri sizi bu konuda biraz endişelendiriyorsa, oldukça fantastik ve ücretsiz bir çözüm olarak Avast Free Antivirus 2017 yazılımını sizlere sunalım. Bitdefender gibi entegre fidye yazılımı engelleme özelliklerine sahip olmasa da, güvenli olmayan bir sistemden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Aktif kötü amaçlı yazılım tarama, davranış tabanlı arama, kötü amaçlı URL engelleme ve çok daha fazlasını Avast Free Antivirus 2017 uygulamasında bulabilirisiniz.

Fidye Yazılımı Engelleme Uygulamaları

4. Cybereason RansomFree

Cybereason RansomFree uygulaması, mevcut güvenlik yazılımlarınızın yanında çalışmak üzere tasarlanan ücretsiz bir fidye yazılımı engelleme aracı. Beklenmeyen veya olağandışı davranış kalıplarını değerlendirmek için sezgisel algılama kullanan ve kötü amaçlı olarak belirlenen her şeyi ortadan kaldıran uygulama, fidye yazılımlarını kötü sonuçlar doğurmadan hemen durdurabiliyor.

5. Malwarebytes Anti-Ransomware Beta

Güvenlik alanında uzun zamandır güvenilir bir isme sahip olan Malwarebytes, Anti-Ransomware Beta uygulaması ile fidye yazılımlarından korunmanızda yardımcı oluyor. Davranışsal bir tespit paketi niteliğindeki uygulama, kötü niyetli olduğunu düşündüğü her şeyi yok ediyor ve güvenli bir şekilde işlerinizi yapmanızı sağlıyor.

6. HitmanPro.Alert

Güvenlik alanında uzun süredir kullanılan bir ürün olan HitmanPro’nun Alert sürümünde CryptoGuard, veri akışı koruması, ağ kilitlenmesi ve bellekten yararlanma koruması gibi gelişmiş anti-ransomware araçlarına sahip. HitmanPro.Alert ürününü tam özellikli bir antivirüs ürünüyle birlikte kullanarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Verilerinizi Yedekleme

7. Macrium Reflect

Popüler bir yedekleme uygulaması olan Macrium Reflect, kapsamlı özellikleriyle öne çıkıyor. Kötü amaçlı yazılımlara maruz kaldıktan sonra verilerinizi kaybetmemek için kullanabileceğiniz ve sabit diskinizin yedeğini alabileceğiniz uygulamada, sıkıştırılmış olarak saklanan yedeklerinizi başka cihazlara çok hızlı ve kolay bir şekilde aktarabilirsiniz.

8. Duplicati

Çevrimiçi şifreli yedekler oluşturmanızı ve saklamanızı sağlayan ücretsiz bir yazılım olan Duplicati; FTP, SSH ve WebDAV gibi standart protokollerin yanında OneDrive, Google Drive ve Mega gibi bulut hizmetleriyle çalışıyor.

Yedeklenecek dosyaları ve klasörleri seçtikten sonra size uygun bir zamanı yedekleme zamanı olarak ayarladıktan sonra tüm her şeyi Duplicati uygulamasına bırakabilirsiniz.

9. Cobian Backup

Dosya şifreleme, şifre çözme, kodlama, çevirici gibi özelliklere sahip olan Cobian Backup uygulaması, yedeklemelerinizi kolayca yapabilmenizi sağlıyor. Belirli olay tetikleyicilerinin yanında geniş bir filtre aralığı kullanarak yedeklemeyi başlatabileceğiniz uygulamanın arayüzü oldukça kolay.

10. Trend Micro Lock Screen Ransomware Tool

İki farklı senaryoda virüs bulaşmış cihazlarınızı temizleyen Lock Screen Ransomware Tool aracında; ilk senaryoda güvenli modda önyükleme yapıldıktan sonra özel bir klavye dizisi kullanılarak yükleniyor ve ardından bir sistem taraması ve temizlemesi yapıldıktan sonra yeniden başlatma seçeneği sunuyor.

İkinci senaryoda ise güvenli moda erişmek imkansız. Ekran kilidini açma aracı, virüs bulaşmamış bir bilgisayar kullanılarak USB diske yükleniyor ve önyükleme işlemi sırasında yüklenebiliyor.

11. Microsoft EMET

Microsoft kullanıcıları için ek bir savunma katmanı sağlayan EMET, yazılımlarda bulunan güvenlik açıklarından faydalanılmasını engelliyor. Yazılımlardaki güvenlik açıklarından faydalanmak isteyen kişilerin aşmaları gereken engeller ve korumalar ekleyen Microsoft EMET, tüm yazılımlarda aktif olarak kullanılabiliyor.

12. Kaspersky Anti-Ransomware Tool

Fidye yazılımları ve diğer tüm zararlı yazılımlara karşı üstün bir koruma sağlayan Kaspersky Anti-Ransomware Tool, özel verilerin şifrelenmesi ihtimaline karşı oldukça etkili bir çözüm sunuyor diyebilirim. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz aracı, diğer güvenlik yazılımlarıyla birlikte uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ransomware (Fidye Yazılımları) ile Şifrelenen Dosyalar Nasıl Kurtarılır?

Windows 10 Uyumlu Antivirüs Programları

YORUMLAR