Firefox Send ile Nasıl Dosya Gönderilir?

Güvenli dosya gönderme sistemi Firefox Send, test aşamasından sonra herkesin hizmetine açıldı.

Firefox Send

Güvenli dosya gönderme sistemi Firefox Send, test aşamasından sonra herkesin hizmetine açıldı. Farklı özellikleri ile dikkat çeken sistem, kullananlar tarafından oldukça beğenildi. Bu yazımızda ise Firefox Send ile nasıl dosya gönderileceğini ele alacağız ve Firefox Send ile nasıl dosya gönderilir? sorusunun cevabını yanıtlayacağız.

Mozilla, internet kullanıcılarına ücretsiz servislerle beğeni toplayan bir kurum olmaya uzun süredir devam ediyor. Milyonlarca kişinin kullandığı Mozilla Firefox isimli internet tarayıcısının yanı sıra yine Firefox adı altında çıkardığı farklı hizmetlerle beğeni toplayan Mozilla, dün itibarıyla Firefox Send sistemini kullanıma açmıştı. Temelde bir tür dosya gönderme altyapısı olan Firefox Send, güvenlik önlemleri ve kullanışlı özellikleri sayesinde ilk günden yüz binlerce kişiye ulaşmıştı.

Firefox Send 1

Firefox Send nedir?

Basit ve gizli dosya paylaşım sitesi olarak tanıtılan Firefox Send, Mozilla tarafından şöyle tanıtıldı: Firefox Send ile dosyalarınızı uçtan uca şifreleme ve otomatik olarak silinen bir bağlantıyla paylaşın. Böylece özel dosyalarınız güvenle saklanır, bir süre sonra kendi kendine silinir.

Uçtan uca şifreleme ile dosyaların içeriğinin üçüncü kişiler tarafından ulaşılmasını neredeyse imkansız kılan Mozilla, otomatik silme detayını da Firefox Send’e eklemişti. Böylece bir dosyayı gönderirken, ne kadar süre ile sunucularda kalacağını seçebiliyordunuz.

Dosyanın silinme süresinin yanı sıra indirme sayısı da ayarlayabildiğiniz sisteme, istediğiniz takdirde parola da koyabiliyordunuz. Firefox Send ile nasıl dosya gönderilir sorusunun cevabı ise Mozilla tarafından aşağıdaki gibi verildi.

Firefox Send ile nasıl dosya paylaşılır?

  • Güvenli dosya paylaşımı yapmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Hemen aşağıda sıraladığımız adımları yaparak, göndermek istediğiniz kritik dosyaları, güvenli şekilde karşı tarafa aktarabilirsiniz.
  • Firefox Send internet sitesine gidin.
  • Mavi artı tuşuna basın ve göndermek istediğiniz dosya ya da dosyaları seçin.
  • Yükleme ekranın altında yer alan indirme sayısını ayarlayın.
  • Dosyaların sunuculardan kaldırılma süresini seçin.
  • Parola eklemek istiyorsanız, parola seçeneğine tıklayın.
  • Yükle tuşuna basın ve yüklemenin bitmesini bekleyin.
  • Yükleme işlemi bittikten sonra karşınıza çıkan bağlantı adresini, göndermek istediğiniz kişiye iletin.

Firefox Send üyelik avantajları

Mozilla, Firefox Send sisteminin üye olmadan rahatlıkla kullanılabileceğini dile getirmesine rağmen üye olanların kimi avantajlar sağlanabileceğini aktardı. Avantajlar arasında daha büyük dosyaları gönderme gibi detaylar yer alırken, üyeliğin iyi yanları aşağıdaki gibi sıralandı. 

  • 2,5GB boyutlu dosyaları paylaşma
  • Daha fazla kişiyle dosya paylaşma
  • Bağlantıları 7 güne kadar aktif tutma
  • Paylaştığınız dosyaları başka cihazlardan yönetebilme
  • Diğer Mozilla servisleri hakkında bilgi alma

Kendini Yok Eden Dosyalar Paylaşabileceğiniz Firefox Send Yayında
İNTERNET

Kendini Yok Eden Dosyalar Paylaşabileceğiniz Firefox Send Yayında

Mozilla, uçtan uca şifrelenmiş dosya platformu Firefox Send için beklenen açıklamayı yaptı. Paylaşılan dosyanın bir süre sonra kendini sildiği, güvenliği üst seviyede olduğu yeni paylaşma sistemi, bugün itibarıyla testlerden çıkarak, herkesin kullanımına açıldı.

Mozilla, Firefox 67 ile RAM Kullanımını En Aza Düşürecek
İNTERNET

Mozilla, Firefox 67 ile RAM Kullanımını En Aza Düşürecek

Mozilla, çok kullanılan internet tarayıcısı Firefox için sıkı çalışmaya devam ediyor. Firefox 67 ismi verilen güncelleme ile Firefox’un bellek kullanımını azaltacak yeni bir özelliğin sisteme ekleneceği keşfedildi.

Mozilla'nın Ses Kütüphanesine Türkçe, Tatarca, Çuvaşça ve Kırgızca Eklendi
PROJE

Mozilla'nın Ses Kütüphanesine Türkçe, Tatarca, Çuvaşça ve Kırgızca Eklendi

Mozilla, uzun yıllardır Common Voice ismini verdiği ses veri tabanını genişletmek üzere çalışmalar yürütüyordu.

YORUMLAR