Google I/O 2024 Ne Zaman? Tanıtılması Beklenen Ürünler Neler?

Google’ın en büyük geliştirici konferansına çok az zaman kaldı. Peki, Google I/O 2024 ne zaman olacak ve neler tanıtılacak? İşte tüm bu soruların cevabı!

Yazılım devi Google, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da heyecan verici ürünler tanıtmaya hazırlanıyor. Peki, çok sayıda kişi tarafından uzun süredir merakla beklenen Google I/O 2024 ne zaman? Bu rehberde yeni etkinliğe dair birçok soruyu yanıtlayacağız.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte tabletten akıllı telefona kadar birçok ürün tanıtılmıştı. Yazılım devinin bu yıl da önemli duyurular yapacağı düşünülüyor. Yeni etkinliğe dair detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Google I/O 2024 Ne Zaman?

Uzun bir süredir merak içerisinde beklenen yeni Google I/O etkinliği ise 14 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek. Google I/O 2023 etkinliği 10 Mayıs 2023 tarihinde yapılmıştı.

Google I/O 2024 Nasıl İzlenecek?

Yeni Google I/O etkinliğinin, Google'ın resmî YouTube kanalı üzerinden canlı olarak izlenebilmesi bekleniyor. Böylece dünyanın dört bir noktasındaki insanlar, etkinlikte tanıtılan ürünleri ister akıllı TV ister mobil cihaz ister bilgisayar üzerinden kolayca takip edebilecek.

Google I/O 2024'te Neler Tanıtılacak?

  • Google Pixel 8a
  • Google Pixel Fold 2
  • Android 15
  • Google Pixel Tablet 2

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Google Pixel Watch 2 Özellikleri ve Fiyatı

4 Ekim 2023 tarihinde yapılan etkinlik esnasında tanıtılan Google Pixel Watch 2, özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Android Wear OS 4 işletim sistemiyle beraber gelen yeni akıllı saat modeli donanım ve tasarım konularında neler sunuyor? Google Pixel Watch 2 Özellikleri Ekran Boyutu: 1.

Etkinlik esnasında Pixel 8A, Pixel Fold 2, Android 15 ve Pixel Tablet 2'nin tanıtılacağı söyleniyor. Bu konu ile ilgili resmî açıklama yapılmadığını, dolayısıyla etkinlikte farklı ürünlerin de tanıtılabileceğini belirtmek gerekiyor.

Google Pixel 8a

2023 yılının mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde Pixel 7a modeli tanıtılmıştı. Serinin yeni telefonu Pixel 8a'nın ise yeni Google I/O etkinliği sırasında tanıtılması bekleniyor. Bu telefon serisi, diğer Pixel telefonlarına kıyasla daha uygun fiyat etiketleriyle dikkat çekiyor.

Telefonun ekranında ufak değişiklikler görebiliriz. İşlemci tarafında ise Tensor G3'ün hız aşırtmalı bir versiyonunun tercih edileceği öne sürülüyor. Ayrıca cihaz bazı yapay zeka özelliklerine de sahip olabilir.

Google Pixel Fold 2

Yazılım devi Google, geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte Google Pixel Fold isimli ilk katlanabilir akıllı telefonunu tanıtmıştı. Yeni etkinlikte Pixel Fold 2 modelinin tanıtılacağı düşünülüyor. Yeni telefonda Tensor G4 işlemcisinin yer alacağı iddia ediliyor.

RAM tarafında 12 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunulabilir. Önceki modelde yalnızca 12 GB RAM seçeneği bulunuyordu.

Android 15

Etkinlikte Android 15'in de tanıtılması bekleniyor. Android sürümleri için bu zamana kadar Marsmallow, Oreo, Pie, Tiramisu, KitKat ve Ice Cream Sandwich dahil pek çok isim kullanıldı. Android 15'in Vanilla Ice Cream olarak isimlendirileceği ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz aylarda yeni işletim sistemi sürümünün önemli bir özelliği sızdırılmıştı. İddiaya göre Android 15 ile beraber pil sağlığı doğrudan ayarlardan görüntülenebilecek. Yeni sürümün ayrıca pilin daha önce değiştirilip değiştirilmediği dahil olmak üzere bazı bilgiler de sunacağı söyleniyor.

Google Pixel Tablet 2

Çok sayıda kişi tarafından merak içerisinde beklenen etkinlikte yeni tablet modelinin de tanıtılacağı düşünülüyor. Google Pixel Tablet olarak isimlendirilen cihaz geçtiğimiz yıl Google I/O etkinliğinde duyurulmuştu.

Yeni tabletin depolama tarafında 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek sunulabilir. Cihazın arka tarafında 16 megapiksel, ön yüzeyinde ise 8 megapiksel çözünürlüğünde kameranın yer alacağı söyleniyor. Tablet Tensor G3 işlemcisine sahip olabilir.

Google Pixel 9 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Google Pixel 9 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modellerinden oluşması beklenen Google Pixel 9 serisinin özellikleri hakkında bu zamana kadar pek çok bilgi ortaya çıktı.

Bu rehberde yeni Google I/O etkinliğinde neler tanıtılacak sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları cevapladık. Yeni etkinlik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR