En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Mobil cihazlar için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları neler? Bu yazıda fotoğraflarınızı etkileyici hale getirmenize imkân tanıyan uygulamaları sıraladık.

Fotoğraf çekmek kimisi için bir tutku iken, kimisi için anıları saklamanın harika bir yoludur. Bu noktada amatör ya da profesyonel olup olmadığınız fark etmeksizin, en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları ile çektiğiniz fotoğrafları çok daha iyi hale getirebilirsiniz.

Öte taraftan günümüzde çok sayıda mobil fotoğraf düzenleme uygulaması bulunuyor. Peki ama bir fotoğraf düzenleme uygulamasını gerçekten de öne çıkaran detaylar neler? Bu sorunun yanıtı muhtemelen kolay arayüz ve işlevsel özellikler olacaktır.

Nitekim kullandığınız uygulamanın arkadaşlarınızca kullanılan uygulamalardaki pek çok özelliği içermesini istersiniz ancak bunu yaparken menülerde saatlerinizi harcamak yerine, sezgisel bir kullanımla basit bir arayüzden faydalanmayı tercih edersiniz.

En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları Listesi

  • Snapseed
  • Adobe Photoshop Express
  • Lightroom
  • Live Collage
  • Foodie
  • Photolab
  • Capcut
  • PicsArt
  • Adobe Photoshop Camera
  • Pixlr
  • Facetune AI
  • VSCO
  • LightX
  • PhotoSuite
  • PhotoDirector
  • YouCam Perfect
  • Polarr
  • BeFunky

Görsel Düzenlemelerinde Kullanabileceğiniz Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Görsel Düzenlemelerinde Kullanabileceğiniz Yapay Zeka Araçları

Yapay zekâ aracılığıyla birbirinden yaratıcı görseller oluşturmanın mümkün olduğunu artık herkes biliyor. Ancak bazı yapay zeka araçları görsel oluşturmaktan çok, mevcut görsellerde yapacağınız düzenlemelerde işlerinizi kolaylaştırıyor.

Fotoğraf düzenleme uygulamaları listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Snapseed

Google tarafından geliştirilen ve hem Android hem de iOS cihazlarda kullanabileceğiniz Snapseed, profesyonel düzeyde olarak tanımlanabilecek bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak öne çıkıyor. Uygulama genelinde 29 araç ve filtre sunan yazılım, günümüzün en popüler mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarından birisi. 

Uygulama ile sunulan araçların ve filtrelerin arasında RAW Geliştirme, İnce Ayar, Ayrıntılar, Kırp, Döndür, Perspektif, Beyaz Dengesi, Fırça, Seçmeli, İyileştirme, Vinyet, Metin, Eğriler, Genişlet, Lens Bulanıklığı, Sihirli Parıltı, HDR ve Ton Kontrastı gibi detaylar yer alıyor.

Adobe Photoshop Express

Adobe’nin popüler fotoğraf işleme yazılımı Photoshop’un ücretsiz sürümü Adobe Photoshop Express, haraket halindeyken fotoğraflarınızı düzenlemenin en kolay, hızlı ve eğlenceli yolu. Fotoğraflarınızı birkaç sihirli dokunuşla daha etkileyici kılabilir, otomatik düzeltme ve filtreleri kullanarak fotoğraflarınıza bambaşka bir boyut kazandırabilirsiniz.

Adobe Photoshop Express, kırpma, döndürme, ters çevirme, kırmızı göz düzeltme gibi temel fotoğraf düzenleme seçeneklerinin yanı sıra tek dokunuşla parlaklık, pozlama, gölge ayarını yapabilmenizi sağlayan otomatik düzeltme aracı ve fotoğraflarınızı daha etkileyici kılan göz alıcı fitreler içerir ve tüm bu araçları rahatça kullanabilmenizi sağlayan sade ve modern arayüze sahip.

Lightroom

Google Play Store’da 100 milyondan fazla indirme sayısı ile dikkat çeken Adobe Lightroom, fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alıyor. Bu, uygulamanın ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor. Modern arayüze sahip olan uygulama, düzenleme araçları ile fotoğrafların etkileyici bir görünüme sahip olmasına olanak tanıyor.

Düzenleme esnasında ışık, pozlama, kontrast, açık ton gibi ayarlamaları yapabilirsiniz. Uygulamada parlak, yüksek kontrast, yüksek kontrast ve ayrıntı dahil olmak üzere pek çok hazır ayar yer alıyor. Bu sayede tek dokunuş ile değişiklik yapabilmeniz mümkün.

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan Adobe Lightroom, ücretli versiyonda çok daha gelişmiş özellikler sunuyor.

Live Collage

Yüz milyonun üzerinde kullanıcının indirdiği Live Collage, fotoğraflarınız için kolaj oluşturmanıza olanak sunan bir uygulama olarak öne çıkıyor. Yalnızca birkaç saniye içerisinde fotoğrafınıza kolaj oluşturabilir ve bunu metinlerle, etiketlerle, filtrelerle, çerçevelerle ve arka planlarla süsleyebilirsiniz.

Başarılı arayüzü ile dikkatleri üzerinde toplayan fotoğraf düzenleme uygulamasında yer alan araçlar sayesinde fotoğraflarınızda çeşitli düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamada pek çok yazı tipi mevcut.

Görsel Oluşturan Yapay Zeka: DreamStudio Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Görsel Oluşturan Yapay Zeka: DreamStudio Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yapay zekâ desteği ile fotoğraf ve videolarınızı düzenlemek istiyorsanız, tercih edebileceğiniz programlardan birisinin DreamStudio olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Foodie

Bazı fotoğrafçılar yalnızca belirli alanlara odaklanabilir. Örneğin yemek fotoğrafları gibi. Foodie, yalnızca yemek fotoğraflarına odaklanan bir uygulama. Siz de yemeklerin fotoğrafını çekip Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden paylaşıyorsanız Foodie tam size göre.

30'dan fazla profesyonel canlı filtre barındıran uygulama, akıllı kılavuz özelliği ile kadrajı doğru şekilde kullanabilmenizi mümkün hale getiriyor. Başarılı arayüzü ile düzenleme işlemini daha kolay hale getiren Foodie, düzenlenen fotoğrafların uygulama üzerinden Instagram, Facebook, Messenger gibi platformlar üzerinden paylaşılabilmesini sağlıyor.

Photo Lab

Photo Lab, Android ve iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz pratik bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak öne çıkıyor. Yüzlerce farklı efekte ev sahipliği yapan uygulama, kolay yapısı ve sınırlı işlevselliği itibarıyla ağırlıklı olarak amatör fotoğrafçılara hitap ediyor.

Fotoğraflarınızı birer tabloya dönüştüren uygulama, Google Play Store’da 2 milyon 940 binden fazla kişi tarafından derecelendirildi. Android uygulama mağazasında 5 üzerinden 4,6 puana sahip olan Photo Lab, çok sayıda kullanıcı tarafından beğenilerek kullanılıyor.

CapCut

Bazı temel fotoğraf düzenleme işlevlerini kullanıcılara sunan CapCut, aslında bir video düzenleme uygulaması olarak ikili işlev sunuyor. Böylece tek bir uygulamada hem fotoğraf hem de video düzenlemek mümkün hale geliyor.

CapCut ile kesme, ters çevirme, değiştirme, filtre uygulama, güzellik efekti verme, arka plana müzik ekleme, yazı tipleri ve etiketlerle süsleme, sihirli efektler verme dahil birçok şeyi yapabilirsiniz. Çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulamayı ücretsiz olarak cihazınıza indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

PicsArt

Tüm dünyada çok popüler bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan PicsArt, Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirme sayısı ile dikkatleri üzerinde topluyor. Çok şık kolaj şablonlarının yer aldığı uygulamada etkileyici filtreler ve efektler yer alıyor.

Arka planda yer alan nesneleri kaldırmanıza olanak tanıyan uygulamada çok fazla sayıda yazı tipi bulunuyor. Başarılı arayüze sahip olan PicsArt’ta saç rengini değiştirme seçeneği de mevcut. Makyaj çıkartmaları sayesinde uygulama üzerinden dijital makyaj yapabilirsiniz.

Uygulamada bulunan yapay zeka destekli akıllı seçim aracı, arka planı bulanıklaştırmanızı sağlar. Fotoğraflarınızı çok hızlı bir şekilde düzenleyebilmenize imkân tanıyan uygulamada çeşitli çıkartmalar yer alıyor. Mevcut çıkartmaları beğenmezseniz kendi çıkartmanızı yapabilmeniz de mümkün.

TikTok'ta Viral Olan Yapay Zeka ile Vesikalık Fotoğraf Nasıl Oluşturulur?
SOSYAL MEDYA

TikTok'ta Viral Olan Yapay Zeka ile Vesikalık Fotoğraf Nasıl Oluşturulur?

TikTok’ta yapay zekâ desteği ile kendinize veya sevdiklerinize ait sıra dışı vesikalık ve portre fotoğraflar elde edebileceğiniz bir efekt bulunuyor.

Adobe Photoshop Camera

Adobe tarafından geliştirilen Photoshop Camera, düzenleme işlemini çok pratik ve hızlı hale getiren bir uygulama. Yalnızca tek dokunuş ile filtre ve efekt uygulayabilirsiniz. Filtre tarafında manzara, spektrum, gökyüzü, prizma dahil olmak üzere çok sayıda seçenek yer alıyor.

Filtre ve efekt uyguladığınız fotoğrafları doğrudan uygulama üzerinden Instagram ve Facebook gibi platformlarda paylaşabilirsiniz. Yapay zeka destekli zengin özelliklere sahip olan uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pixlr

Ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına sunulan Pixlr üzerinden çok kolay bir şekilde fotoğraflarınız üzerinde birtakım düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamada düzenleme işlemlerini yapmak için kaydolmak da gerekmiyor. Bu, kayıt olmaktan hoşlanmayan kullanıcılar için harika bir detay.

Görselleri hızlı bir şekilde kırpmanıza ve yeniden boyutlandırmanıza imkân tanıyan uygulama, tek dokunuş ile fotoğraflarınızın rengini düzeltmenizi sağlar. Pixlr, kırmızı gözü zahmetsiz bir şekilde düzeltmenin yanı sıra cildi pürüzsüzleştirme ve diş beyazlatma gibi işlevlere de sahip.

Facetune AI

Özellikle selfie yani özçekim yapanlara hitap eden Facetune AI, çok sayıda özelliğe sahip. Dünya genelinde çok popüler bir hizmet olan Facetune AI sayesinde çok kolay bir şekilde dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Diş beyazlatmanın yanı sıra yüz, göz, burun ve kaşlarınızı hızlı bir şekilde biçimlendirebilirsiniz. Yüzünüzde yer alan lekeleri çok kısa süre içerisinde çıkarabilmeniz mümkün. Uygulamada ayrıca pek çok filtre seçeneği de yer alıyor.

VSCO

Fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında bulunan VSCO, dünya genelinde oldukça büyük bir kitleye sahip. Uygulamada yer alan düzenleme araçları sayesinde fotoğraflarınızın görünümü etkileyici hale getirebilirsiniz. Modern kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulama üzerinden düzenlediğiniz fotoğrafları VSCO topluluğu ile paylaşabilirsiniz.

LightX

Çok popüler bir uygulama olan LightX’te gelişmiş özellikler bulunuyor. Örneğin bir fotoğraftaki hayvanı çok pratik bir şekilde kesip farklı bir fotoğrafa entegre edebilirsiniz. Bir kıyafetin rengini yalnızca birkaç adım ile değiştirmek de mümkün.

Arka planı da değiştirebilmenize imkân tanıyan uygulamada diş beyazlatma ve yüzdeki lekeri çıkarma seçenekleri de mevcut. Saçınızın rengini de değiştirebileceğiniz LightX’i ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

PhotoSuite

Fotoğraflar üzerinde kırpma, metin ekleme, efekt ekleme dahil olmak üzere pek çok işlem gerçekleştirebileceğiniz PhotoSuite, boyutlandırma işlevi de sunuyor. Boyutlandırma tarafında 16:9, 5:4 ve 1:1 gibi birçok seçenek yer alıyor. Katman desteğine sahip olan uygulamada kare, üçgen, sohbet balonu, ok işareti ve yıldız gibi çeşitli şekiller bulunuyor. Bu sayede fotoğrafların üzerine şekiller ekleyebilirsiniz.

PhotoDirector

Yapay zeka desteğine sahip olan PhotoDirector, en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alıyor. Çeşitli efektlerin yer aldığı PhotoDirector, gökyüzü değiştirme uygulaması olarak da kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra arka planı değiştirme, nesne kaldırma dahil olmak üzere çeşitli araçlar mevcut.

YouCam Perfect

100 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken YouCam Perfect, yapay zeka desteği ile dikkat çekiyor. Nesneleri kaldırma, diş beyazlatma, selfie düzenleme dahil olmak üzere çeşitli işlemlerin yapılabilmesini sağlayan YouCam Perfect, arka planı değiştirme uygulaması olarak da kullanılabiliyor.

Polarr

Fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında Polarr da yer alıyor. Çeşitli filtre ve efekt seçeneklerine sahip olan Polarr, bu zamana kadar milyonlarca kez indirildi. Çok popüler bir hizmet olan Polarr'da yer alan araçlar sayesinde fotoğraf üzerinde kolayca düzenleme yapabilirsiniz.

BeFunky

Kolaj yapma programı olarak da kullanılabilen BeFunky, görseller üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilemnize imkân tanıyor. Başarılı bir arayüze sahip olan uygulamada düzenleme araçlarının yanı sıra filtreler ve efektler de yer alıyor.

Mobil için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları listesi üzerinden en çok hangi uygulamayı beğendiniz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR