iOS İçin GIF Oluşturma Uygulamaları

Son zamanların en ilgi çeken alanlarından birisi de GIF animasyon oluşturma uygulamaları. Yazımızda iOS için en popüler GIF oluşturma programlarını bulabilirsiniz.

iOS İçin GIF Oluşturma Uygulamaları

GIF formatındaki görseller duruma uygun kullanıldığında sayfalarca yazıdan daha etkili olabilmekte. Zaten oldukça popüler olan bu tip görseller, Twitter'ın GIF desteği sunduğunu açıklamasının ardından tekrar gündeme geldi.

Aslında kullanıcılara pratik ve hızlı yoldan GIF oluşturma şansı veren programlar ve uygulamalar uzun zamandır kullanılabilir durumda bulunuyordu. Yukarıda bahsi geçen duruma paralel olarak bu tarz programlara ve uygulamalara talep giderek artıyor. Biz de Tamindir ekibi olarak sizler için iOS cihazlara özel en iyi ve en kullanışlı GIF oluşturma ve paylaşma uygulamalarını inceledik.

GifBoom

Ücretsiz olarak indirebileceğiniz GifBoom sayesinde hareketli animasyonlar hazırlayabilir ve bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Farklı görsel efektlere sahip olan GifBoom'da sınırsız upload şansına sahipsiniz. Gelişmiş gizlilik kontrollerine sahip olan GifBoom'da yarattığınız GIF animasyonları farklı sosyal medya kanallarında paylaşabilirsiniz.

Uygulamada kolay kullanılabilen bir arayüze yer verilmiş. Kırmızı butona basarak kayda başlayabiliyorsunuz. Kayıt işlemi bittikten sonra açılan yeni ekrandan animasyonlarınıza ekleyebileceğiniz filtreleri seçebilirsiniz. Buna ek olarak ağır çekim efekti de ekleyebilirsiniz.

GIFyourself

GifBoom'a kıyasla kullanıcılara daha kısıtlı fakat daha yaratıcı bir GIF yaratma deneyimi sunan GIFyourself ile eğlenceli ve komik animasyonlar yaratabilirsiniz.

Uygulama içerisinde farklı tiplerde hazırlanmış eğlenceli GIF animasyonları bulunuyor. Bunlardan istediğinizi seçerek animasyon yapımına başlıyoruz. Bu noktada ihtiyacımız olan bir şey daha var: özçekim fotoğrafımız!

Güzel bir özçekim aldıktan sonra gerisini uygulamaya bırakıyoruz. Son derece kolay görünüyor dğeil mi? Gerçekten de kolay ve hızlı. Sade görünen arayüzde sunulan özellikler amatör kullanıcılar tarafından bile rahatlıkla kullanılabilir.

5SecondsApp

Listenin en fazla özellik sunan uygulamalası olan 5SecondsApp'ta onlarca farklı efekt, filtre ve düzenleme aracı bulunuyor. Buygulamayı kullanarak ister videolarınızda belirli kısımları keserek isterseniz de fotoğraflarınızı birleştirerek GIF animasyonları oluşturabilirsiniz.

5SecondsApp'te bu özelliğe ek olarak GIF'lere yazı ekleme fonksiyonu da sunulmakta. İnternette denk geldiğimiz o komik yazılar ve espriler içeren GIF'leri siz de çok kolay bir şekilde yaratabilirsiniz.

Uygulamayı kullanarak yarattığınız GIF'leri Twitter, Facebook, Google+, Pinterest ve diğer popüler sosyal medya araçları üzerinde paylaşabilirsiniz. GIF'lerini paylaşmak yerine saklamak istiyorsanız Dropbox eşleme fonksiyonunu aktif hale getirebilirsiniz.

Loopcam

İlk bakışta Instagram'ı andıran bu işlevsel uygulama sayesinde siz de çok hızlı bir şekilde GIF animasyonları üretebilirsiniz. Tıpkı Instagram gibi kullanıcılara takipçi edinme ve diğer kullanıcıları takip etme şansı tanıyan Loopcam'de GIF'lerinizi farklılaştırmak için kullanabileceğiniz farklı araçlar mevcut.

Ekranın altında yer alan kamera butonu yardımıyla görüntü kaydedebilir veya albümünüzde yer alan görsellerden seçip GIF yaratabilirsiniz. Elbette bu animasyonları efektler ve filtrelerle daha zengin bir hale getirebilirsiniz.

Cinemagram

GIF animasyonları yaratma konusunda kullanıcılara yardımcı olmak üzere tasarlanmış olan Cinemagram ile hem fotoğraf hem de videodan oluşan animasyonlar üretebilirsiniz. Uygulamayı kullanabilmek için animasyon oluşturmak istediğiniz dosyaları seçmeniz gerekiyor. Bunlar video veya fotoğraf olabilir seçim size kalmış.

Bu kategoride yer alan diğer uygulamalar gibi Cinemagram'da da sosyal paylaşım seçenekleri es geçilmemiş. Oluşturduğunuz animasyonları Tumblr, Pinterest, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kanalları üzerinden takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Twitter Artık GIF'i Destekliyor

YORUMLAR