iPhone'unuzda Depolama Alanı Açmak için Kullanabileceğiniz 5 Ürün

iPhone'unuzda depolama alanı açmak için kullanabileceğiniz 5 ürünü listeledik.

iPhone'unuzda Depolama Alanı Açmak için Kullanabileceğiniz 5 Ürün

iPhone’unuzda fazlasıyla fotoğraf ve video çekmeyi seven biriyseniz, en yeni oyunları oynamadan yapamıyorsanız, müziklerinizi çevrimdışı olarak hazırladığınız çalma listelerinden dinlemeyi tercih ediyorsanız yer sıkıntısıyla karşılaşmamak için depolama alanını artırmanın 5 yolunu açıklıyoruz.

Ülkemizde iPhone’ların ikinci el fiyatları bile oldukça pahalı ve yer sıkıntısı yaşamamak adına 64GB modeli almak veya çılgınlık yapıp 128GB modeli satın almak her kullanıcının yapmadığı/yapmak istemeyeceği bir hareket. Bu bağlamda çoğu kullanıcı 16GB giriş modeli almayı tercih ediyor ve bir noktadan sonra depolama alanının yeterli olmadığını gösteren bir uyarı ekranlarını kaplıyor. Bu noktada yapılabilecek bulut çözümlere yönelmek yanlış değil ancak internet bağlantı hızlarını düşündüğümüzde en çok yer kaplayan fotoğraf ve videoları buluta aktarmak, buluttan izlemek veya bilgisayara yedeklemek tam bir işkence halini alıyor. Biz de 16GB iPhone kullanıcıları için depolama alanlarını artırmak adına tercih edebilecekleri alternatif çözümleri listeleyelim istedik.

Seagate Wireless Mobil Depolama:

iPhone’unuzdaki fotoğraf, video, şarkı ve dosyalarınızı kablo ya da internete ihtiyaç duymadan akış halinde görüntülemenize izin veren Seagate Wireless Mobil Depolama, kolay taşınabilir olmasıyla gittiğiniz her yere rahatlıkla götürebileceğiniz bir ürün. Kurulum aşaması da son derece basit. Güç düğmesine bastığınızda sanal WiFi ağı oluşturuyor ve iPhone’unuzla bu ağa bağlanarak dosyalarınıza erişebiliyorsunuz. Fotoğraf ve videoların otomatik olarak yedeklenmesini sağlayan otomatik yedekleme özelliğinin mevcut olması ve aynı anda birden fazla cihazdan dosyaların görüntülenebiliyor olması beğendiğim özellikleri arasında. 

Kingston MobileLite Wireless G2:

Kingston MobileLite Wireless G2 de kablosuz olarak çalışıyor ancak Seagate Wireless Mobil Depolama’dan oldukça farklı bir ürün. USB belleğinizde, sabit sürücünüzde veyahut hafıza kartınızda sakladığınız fotoğraf, film, müziklerinizi kablosuz olarak iPhone’unuza aktarabiliyorsunuz. Ürünün kendi sabit sürücüsü bulunmuyor. Dolayısıyla harici depolamadaki verileri iPhone’a aktarmak için aracı diyebiliriz. WiFi üzerinden aynı anda 8 cihaza veri paylaşımı yapmayı destekleyen ürünü Kingsto MobileLite uygulamasıyla birlikte kullanabiliyorsunuz. Unutmadan ürünü taşınabilir şarj cihazı olarak kullanmak ta mümkün. 

Leef iBridge:

iPhone’lar her ne kadar hafıza kartı desteği sunmasa da iOS cihazlara özel hafıza kartı üreten firmalar bulunuyor. iBridge adlı ürünle karşımıza çıkan Leef bu şirketler arasında. Ürünün lightning portuna doğrudan bağlanabiliyor ve bir ucu USB. Çok estetik durduğunu söyleyemeyeceğim ürünün otomatik yedekleme özelliği sayesinde iPhone’unuzla bir fotoğraf veya video çektiğinizde otomatik olarak kendi hafızasına alıyor ve görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde bilgisayarınızdaki bir filmi, videoyu veya müziklerinizi bu ürüne aktarıp telefonunuzun alanını doldurmadan görüntüleme şansına sahipsiniz. Leef’in özel uygulamasını yüklemeniz gerektiğini de söyleyip diğer seçeneğe geçiyorum.  

SanDisk iXpand:

SanDisk iXpand Flash Sürücü Leef iBridge’e benzer tasarımda bir ürün. Lightning ve USB konektörlerini bir araya getiren tasarımıyla iPhone’unuzda fotoğraf, video ve müziklerinizi bilgisayarınıza veya tam tersini son derece hızlı şekilde yapmanıza izin veriyor. Hareket halindeyken iPhone’unuzdan dosya aktarmanın en hızlı yolu diyebilirim. Aktarım hızı da oldukça iyi. Dosya şifreleme seçeneğiyle gelen ürünün giriş modeli 16GB ve 128GB’a kadar alan sunan modeli de bulunmakta.  

Mophie Space Pack:

Apple Store’da da bulabileceğiniz Mophie Space Pack adlı kılıf iPhone’nuza ek alan sağlamak için tercihg edebileceğiniz kılıflar arasında. Telefonunuzdaki fotoğraf, video, müziklerinizi silmek zorunda kalmadan kaydedebiliyorsunuz. Entegre depolama alanı sunan kılıfı zor durumlarda ek pil şarjı sağlamak için de kullanabiliyorsunuz. Bu tarz kılıfları da depolama sorununuzu çözmek adına tercih edebilirsiniz.

iPhone Hafıza Dolu Uyarısından Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz 5 Hızlı Ayar

16GB iPhone ile Nasıl Yaşanır?

YORUMLAR