Kaçırmamanız Gereken Snapchat Hileleri ve İpuçları

Daha iyi bir Snapchat kullanıcısı olmanız için gereken Snapchat ipucu ve hilelerini yazımızda bulabilirsiniz.

Kaçırmamanız Gereken Snapchat Hileleri ve İpuçları

Her ne kadar milyonlarca kullanıcıya sahip olsa da, hala bir Facebook, Twitter ya da Instagram büyüklüğüne ulaşamayan Snapchat hakkında mutlaka bilmeniz gerektiğini düşündüğüm ipuçları ve hileleri sizler için sıraladık. Yazıyı sonuna kadar okuyarak Snapchat'i daha efektif kullanmaya başlayabilirsiniz.

Basit bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak uygulama marketlere geldikten sonra çok kısa sürede büyüyen ve günümüzde özellikle her gencin mutlaka hesabı olduğu Snapchat, basit anlamda bir fotoğraf paylaşım uygulaması. Snapchat'i eğlenceli kılan şey ise anlık olarak mesaj yerine fotoğraf çekmek ve fotoğrafların üzerine istediğiniz şekilde yazı eklemek.

Her daim daha da geliştirilmeye çalışılan Snapchat, özellikle son aldığı güncellemeler ile birbirinden güzel özelliklerin sahibi oldu. Uygulamayı basit anlamda kullanıyorsanız yeni gelen özellikleri keşfetmek zaman zaman çok zor olabiliyor. Bu nedenle sizler için hazırladığım yazıya mutlaka bakmanız gerekiyor. Snapchat'in gizli özellikleri de diyebileceğimiz bu özellikler Snapchat'te seviye atlayarak adeta sanatsal çalışmalar yapmanızı ve takipçilerinizle paylaşmanızı sağlıyor. Yani ister yeni isterseniz de deneyimli bir Snapchat kullanıcısı olun, listemizde yer alan ipuçlarını kullanarak daha iyi ve etkili bir Snapchat kullanıcısı haline gelebilirsiniz.

1. Ayarlardan Etkileyici Özellikleri Aktif Edin

Snapchat üzerinde daha etkileyici olabilmek için porfil sayfanızdayken sağ üstteki ayarlar tuşuna dokunarak önce ayarlara ve ardından ek hizmezlet menüsü altındaki yönet bölümüne girmeniz gerekiyor. Fakat bu işlemi yapmadan önce Snapchat uygulamasının en güncel sürümünü kullandığınıza emin olmalısınız. Eğer kullanmıyorsanız alttaki indirme bağlantılarınu kullanarak Snapchat Android ve iOS uygulamalarını indirip güncelleyebilirsiniz.

Yönet bölümüne girdiğinizde bazı bonus özellikler göreceksiniz. Bu özellikler arasında filtreler, ön kamera flaşı, tekrar oynatma, özel yazılar yazma ve gösterilen en iyi arkadaşlarınızın sayısını değiştirme bulunuyor.

2. Özel Yazılar Kullanın

Snap'ler üzerine yazı yazmak oldukça keyifli fakat bu yazıları daha büyük hale getirmek ve hatta snapler üzerinde emoji kullanmak daha eğlenceli olmaz mıydı? Elbette olurdu. Bu yüzden bu şekilde büyük ve renkli yazılar yazmak ve emojiler eklemek için snap ekranının sağ üstünde bulunan T harfine basabilirsiniz. Bu ikona bastıktan sonra yazdığınız yazıların boyutunu büyüteceğiniz gibi renk seçim ayarları da ekranın sağ üstüne geliyor.

3. Gizli Renkler ile Çizim Yapın

Snapchat ile snap'leirin üzerine yazı yazarken sağ üstte bize sunulan palet aslında gizli renkler de içeriyor. Eğer yeni bir Snapchat kullanıcıysanız bu renkleri keşfetmemiş olabilirsiniz. Gizli renkleri kullanarak daha fazla renk seçeneği elde etmek için palet üzerine parmağınızı basılı tutarak genişleyecek olan palet üzerinde çıkacak ekstra renklerden bir tanesini seçebiliyorsunuz.

Daha da önemlisi sadece Android kullanıcıları için geçerli olan transparan çizimler yapabilme. Böylelikle transparan kalemi gizli ve geniş palet içerisindrn seçerek güzel snapler oluşturabilirsiniz. Şeffaf renk kullanımı sadece Android cihazlar üzerinde geçerli bir özellik.

4. Eğlenceli Filtreler Ekleyin

Snapchat'e gelen en son güncellemeden sonra artık çektiğiniz snaplere tıpkı Instagram'daki gibi filtreler ekleyebiliyorsunuz. Hatta bulunduğunuz şehire göre de güzel ve şekilli yazılar da sunuluyor. Fakat filtreleri kullanabilmek için yazımızdaki ilk maddede bulunan ayarları yapmanız lazım. Eğer yapmadıysanız ve snap'inize filtre eklemek için snap çektikten sonra parmağınızı sağa veya sola kaydırırsanız sizden filtreler için lokasyon kullanmana iznini isteyecek ve sizi otomatik olarak söylediğimiz ayarlar penceresine götürecektir. Filtreler için gerekli izni verdikten sonra çektiğniz Snap üzerinde parmağınızı sola ve sağa kaydırarak farklı alternatifleri önizleyebiliyorsunuz.

5. Ön Kamera Aydınlatmayı Kullanın

Güzel bir selfie çekip arkadaşınıza snap atmak istiyorsunuz fakat bulunduğunuz ortam biraz karanlık mı? Hiç dert etmeyin çünkü snapchat size ön kamera ile kullanabileceğiniz flaş desteği sunuyor. Snap çekme ekranının sol üstündeki flaş (şimşeğe benzeyen) ikonuna dokunarak özelliği aktif edebiliyorsunuz. Fakat bu flaş ekrana gelen beyaz renk parlatması ile olduğu için çok aşırı etkili bir yöntem değil. Yine de çok karanlık ortamlarda selfie çekmenizi sağlıyor.

6. Arka ve Ön Kamera Değiştirme

Snapchat'i aktif olarak kullanıyorsanız belki farkına varamadığınız fakat hem güzel hem de işinize yarayacak bir özelliği mevcut. Ekranın sağ üstündeki kamera butonu ile ön ve arka kamera arasında geçiş yapmak aslında gayet kolay fakat zaman zaman ekranın sağ üstüne uzanmak yerine ekrana çift dokunarak da kamera değişimini yapabiliyorsunuz.

7. Snap'leri Tekrar Oynatın

İlk çıktığında bulunmayan Snap'leri tekrar oynatma uzun bir süredir Snapchat'te olan bir özellik. Sadece son 24 saat içerisind görüntülediğiniz snapleri tekrar oynatabiliyorken, aynı zamanda sadece son izlediğiniz snap'i tekrar izleyebiliyorsunuz. Fakat işin daha da kötü yanı bu işlemi günde sadece bir defa yapabilmeniz. Bunu da tekrar oynat dediğinizde ekrana gelen uyarı ile net bir şekilde gözünüze sokuyorlar.

8. Snap Hikayeleri Arasında Hızlı İlerlemek İçin Ekrana Dokunun

Snapchat üzerindeki hikayaler hem eğlenceli hem de vakit geçirmesi güzel bir özellik. Fakat zaman zaman biriken snaplerden oluşan hikayeler düşündüğünüzden fazla vakit alabiliyor. Bu nedenle snap hikayelerini izlerken izlediğiniz snap'i geçip bir sonrakini izlemeye başlamak için ekrana bir kere dokunmanız yeterli. Bu özelliği pek çok Snapchat kullanıcının bildiğini tahmin ediyorum fakat yeni Snapchat kullanıcıları için önemli bir bilgi.

Snapchat Android İndir

Snapchat iOS İndir

YORUMLAR