KMPlayer'ın 3D Özellikleri ve Ayarları

KMPlayer 3D özellikleri ve ayarları neler? Çok sayıda kişinin kullandığı medya oynatıcısı üzerinden üç boyutlu video izlemek için hangi adımlar uygulanmalı?

KMPlayer 3D özellikleri ve ayarları neler? Bu yazıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan medya oynatıcısında yer alan üç boyutlu özellikleri ve ayarları merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehber sayesinde söz konusu özelliğe dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

KMPlayer, Windows Media Player alternatifleri içerisinde popülerliğini kanıtlamış en iyi multimedia oynatıcı. Sayısız ses ve video kodeklerini barındıran ve rakibi olan VLC Player, UMPlayer, GOM Player gibi her tür formattaki dosyayı oynatabilme becerisine sahip.

Android için En İyi 8 Video Oynatıcı Uygulaması
MOBİL

Android için En İyi 8 Video Oynatıcı Uygulaması

Tüm dünyanın video odaklı medya ortamına doğru ilerleyişi hızla sürüyor. Bu ilerleme devam ederken, Android cihazlarınızda hızlı ve güvenilir bir video oynatıcısının olması her zamankinden daha büyük önem taşıyor.

KMPlayer 3D Özellikleri ve Ayarları Neler?

KMPlayer eklediği son 3 Boyutlu görüntüleme özelliği ile diğer oynatıcılarından ayrılıyor. Mevcut 3 boyutlu içeriği oynatabilirken, 2 boyutlu içeriği de filtrelerde yaptığı değişiklikler ile 3 boyutlu hale getirebiliyor. 3D Movie Plus özelliği sayesinde program üzerinden üç boyutlu videolar izlenebiliyor.

3 boyutlu bir video açtıktan sonra programın ekranına sağ tıkladığınızda bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "3D Screen Control" sekmesine girebilirsiniz. Bu sekmeden gözlük tipine göre ekran filtrelemesini ve video görünürlüğünü değiştirebilirsiniz.

Programın sol alt köşesinde konumlanan 3D butonu sayesinde 2 boyutlu HD çözünürlüğündeki videolara üç boyutlu özellik kazandırabilirsiniz. Aynı buton ile gözlük tipleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Program, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde çok kolay bir kullanıma sahip. Ücretsiz olarak sunulan popüler medya oynatıcısı üzerinden 3 boyutlu videoları nasıl izleyebileceğimize bir bakalım. Bu işlemi yalnızca birkaç adım ile tamamlayabilirsiniz.

KMPlayer 3D Video İzleme Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • 3D Movie Plus seçeneğine tıklayın.
  • 3 farklı kategoriden bir tanesini seçin.
  • İzlemek istediğiniz bir videoyu seçin.

Tüm dünyada çok popüler bir medya oynatıcısı olan KMPlayer, bilgisayarınızda yüklü değilse aşağıda yer alan indirme bağlantısına tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız halinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın ve yükleme sürecini tamamlayın.

KMPlayer açılış ekranında 3D Movie Plus seçeneği sunuyor. Bu menünün özelliği yüksek çözünürlüklü kısa video örneklerinin bir listesini size sunuyor.

3 farklı kategoride onlarca örnek videolar sunuluyor. Film tanıtım videoları, reklam filmleri ve dünyanın belli bölgelerinde çekilmiş HD görüntülere ulaşabilirsiniz.

3D kısa filmlerin boyutları yüksek olduğu için internet bağlantınıza göre geç yüklenmesi ve takılmalara neden olabiliyor. Bu nedenle belli bir süre bekleyip yüklemenin tamamlanması ile kaliteli video örneklerini sorunsuz şekilde izleyebiliyoruz.

KMPlayer içinde standart olarak gelen ayar ve varsayılan olarak kabul edilen Anaglyph 3D gözlükler ile videoları 3D olarak izleyebilirsiniz. KMPLayer ayarlar menüsünden elinizde bulunan gözlük tipine görede ekrandaki video filtrelemesini değiştirebilirsiniz.

KMPLayer ekranında sağ tıkladığımızda çıkan menü yardımıyla 3D screen control sekmesinden gözlük tipine göre ekran filtrelemesini ve video görünürlüğünü değiştirebiliyoruz. Mevcut olan bu 2D HD videoları KMPlayer sol alt köşesindeki 3D tuşu ile kısa sürede 3 boyutlu özellik kazandırabilir ve yine aynı tuş ile gözlük tipleri arasında seçim yapabiliyoruz.

KMPlayer'ın sunduğu 3 boyutsallaştırma özellikleri şu an ki modern 3D televizyonlar ve pahalı 3D gözlükler ile benzer etki yaratabiliyor. Hem de oldukça hesaplı bir yöntem.

YORUMLAR