Şimdiye Kadar Yayınlanmış Tüm DC Comics Filmleri

DC Comics dediğimizde aklıma Batman, Superman ve Joker gibi çok büyük karakterler geliyor. Sizler için şimdiye kadar yayınlanmış bütün DC Comics filmlerini listeledik.

Şimdiye Kadar Yayınlanmış Tüm DC Comics Filmleri

DC Comics dediğimizde aklıma Batman, Superman ve Joker gibi çok büyük karakterler geliyor. Sizler için şimdiye kadar yayınlanmış bütün DC Comics filmlerini listeledik.

DC Comics karakterlerini 1978'den beridir beyaz perdeye uyarlıyor. Başarılı olduğu yapımları kadar, başarısız yapımları da olan DC Comics, şimdiye kadar hep inişli çıkışlı yıllar yaşadı.

DC Comics'in şu anda vizyona girmesi beklenen birçok filmi bulunuyor. Bunlar; Justice League, Wonder Woman 2, Suicide Squad 2, Man of Steel 2, The Flash, Aquaman ve Shazam olarak sıralanabilir.

Aşağıdaki listenen şimdiye kadar DC Comic'in yayınlandığı tüm filmlere göz atabilirsiniz:

Superman (1978)

İlk Superman filmi olan yapımda Christoher Reeve başrolde oynamıştı. Film, küresel pazarda 300 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Superman 2 (1980)

1978 yılında çıkan ilk Superman filminin devamı olan Superman 2, hatırı sayılır bir başarıyla beyaz perdeye çıkış yapmıştı. Film sadece Amerika'da 101 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Superman 3 (1983)

Christopher Reeve'in başrolde olduğu Superman 3 filmi başarısız olan bir DC Comics yapımı olmuştu. Filmin toplam hasılatı 56 milyon dolar olmuştu.

Supergirl (1984)

DC Comics aslında Supergirl filmi çekmişti. Ancak, film çok başarılı olamadı. Supergirl'ün toplam hasılatı ABD'de 14 milyon dolardı.

Superman 4: The Quest for Peace (1987)

En kötü Superman filmi sayılabilecek bu yapım sadece Amerika'da yayınlanmıştı ve 15 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Batman Returns (1992)

Michael Keaton'un Batman'i canlandırdığı Batman Returns filmi en başarılı DC filmlerinden birisi olmuş ve 282 milyon dolar hasılat yaptı.

Batman Forever (1995)

Val Kilmer, Jim Carrey ve Tommy Lee Jones gibi çok büyük isimlerin yer aldığı Batman Forever filmi istenilen başarıyı yakalayamamıştı. Film, 336 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Steel (1997)

Shaquille O'Neil'in canlandırdığı Steel filmini daha önceden duymamış olabilirsiniz. Çünkü film sadece Amerika'da gösterime girmişti. Film 336 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Batman & Robin (1997)

George Cooney ve Arnold Schwarzenegger gibi büyük isimlerin rol aldığı Batman & Robin filmi DC'nin büyük hayal kırıklığı yaşadığı bir diğer filmdi. Film, Dünya çapında 238 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Catwoman (2004)

Halle Berry gibi büyük bir oyuncunun oynadığı Catwoman filmi, beyaz perdede başarılı olamamıştı. Catwoman sadace 82 milyon dolar hasılat toplayabilmişti.

Batman Begins (2005)

Christopher Nolan'ın ünlü üçlemesinin ilk filmi olan Batman Begins, DC'nin en gurur duyduğu işlerden bir tanesi olmuştu. Film, Dünya çapında 374 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Superman Returns (2006)

Brandon Routh ve Kevin Spacey gibi ünlü isimleri kadrosunda barındıran Superman Returns hatırı sayılır bir başarı yakalamış ve 391 milyon dolar hasılat yapmıştı.

The Dark Knight (2008)

Batman üçlemesinin ikinci filmi olan The Dark Knight, DC'nin en iyi filmi olmuştu. İzleyenlerin büyük bir çoğunluğu Joker karakterini Batman'dan daha çok sevmişti. The Dark Knight, Dünya çapında 1 milyar dolar hasılat yapmıştı.

Watchmen (2009)

Zack Snyder'in en iyi yaptığı işlerden biri olan Watchmen, beyaz perdede adeta devrim yarattı. Watchmen Dünya çapında 185 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Jonah Hex (2010)

Western denince akla gelen ilk film olan Jonah Hex, Dünya çapında 10 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Green Lantern (2011)

Ryan Reynolds'ın "Hal" karakterini canlandırdığı Green Lantern beklentilerin altında çıkmıştı ve DC için hayal kırıklığı yaratan bir projeydi. Green Lantern, Dünya çapında 219 milyon dolar hasılat yapmıştı.

The Dark Knight: Rises (2012)

Batman serisinin 3. filmi olan The Dark Knight Rises önceki filmi kadar başarılı olmuştu. Christian Bale'in Batman'i son kez canlandırdığı film, 1 milyar dolar hasılat yapmıştı.

Man of Steel (2013)

Zack Snyder'ın yönetmenlik koltğuna oturduğu, Hans Zimmer'in müziklerini bestelediği ve Christopher Nolan'ın yapımcılar arasında bulunduğu Man of Steel en iyi Superman filmi olmuştu. Ayrıca DC Sinematik Evreni'nin de başlangıcı olmuştu. Man of Steel, Dünya çapında 668 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2016)

DC'nin büyük beklentilerle izleyecilerine sunduğunu ancak beklentilerin çok altında kalan Batman vs. Superman: Dawn of Justice, küresel pazarda 872 milyon hasılat yapmıştı.

Suicide Squad (2016)

Kadrosunda Margot Robbie, Jared Leto ve Will Smith gibi oyuncuları bulunduran Suicice Squad, beklenilen başarıyı yakalayamamıştı. Film, Dünya çapında 745 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Wonder Woman (2017)

DC'nin en iyi işlerinden biri olan bu filmde Wonder Woman'in hikayesi anlatılıyordu. Film, Dünyada 745 milyon dolar hasılat yapmıştı.

Comic Con 2017'de Gösterilen Tüm DC Comics Fragmanları

YORUMLAR