Slack Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pek çok şirketin kullandığı Slack nasıl kullanılır merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

slack-nedir

Günümüzde iletişimde kalmak için pek çok uygulama kullanılıyor. Her uygulamanın kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bazı uygulamalar belirli bir kesim tarafından kullanılabiliyor. Bu yazımızda değineceğimiz Slack ise genellikle şirketler tarafından kullanılıyor. Slack nedir ne değildir öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Slack Hesap Silme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Slack Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonların yeni yeni hayatımıza girdiği yıllar da birçok uygulama ve platformu da beraberinde getiriyor ve bu platformların birbirleriyle bir yarış haline girmesine neden oluyordu.

Slack Nedir?

Slack, bulut tabanlı bir haberleşme uygulamasıdır. Slack kelime anlamı olarak gevşek, laçka gibi anlamlara gelse de esasında Slack’in buradaki anlamı farklıdır. S-L-A-C-K, Searchable Log of All Conversation and Knowledge ibaresinin baş harflerinden üretilmiş bir kelimedir. Kanadalı geliştirici Stewart Butterfield tarafından kurulmuş olup genellikle özel şirketlerin bünyesinde çalışan kişilerin iletişimde kalabilmesi için kullanılır.

slack-nasil-kullanilir

Pandemi ile birlikte remote ve evden çalışma daha da yaygınlaştığı için Slack gibi iletişim uygulamalarına olan ilgi ve rağbet de artmış bulunmakta. Uzaktan çalışırken kullanılabilecek en iyi uygulamalardan biri olan Slack son dönemlerde oldukça popüler. Hal böyle olduğundan pek çok yeni çalışan da Slack nedir, nasıl kullanılır merak ediyor.

İş Yapmak için Kullanabileceğiniz En İyi 6 Çevrimiçi Toplantı Aracı
MOBİL

İş Yapmak için Kullanabileceğiniz En İyi 6 Çevrimiçi Toplantı Aracı

İnternet, her alanda olduğu gibi iş dünyasında da birçok şeyi daha kolay hale getirmiş durumda. Sadece birkaç tıklamayla dünyanın herhangi bir yerinden kişilerle istediğiniz konuda onlarla çalışabilmeniz mümkün.

Eğer iş hayatına atıldıysanız ve işvereniniz sizden Slack kullanmanızı istiyorsa hızlı bir şekilde Slack nasıl kullanılır öğrenmeniz gerekiyor. Özel şirketlerde iletişim oldukça önemli bir bileşen olduğu için sık sık Slack üzerinden diğer çalışma arkadaşlarınızla iletişimde olmalısınız. 

Slack Nasıl Kullanılır?

  • Slack’i bilgisayarınıza indirdikten sonra uygulamayı çalıştırın.
  • Yükleme adımını tamamladıktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra hesabınıza giriş yapın. (Hesabınız yoksa hemen kendinize yeni bir hesap oluşturun.)
  • Slack kullanılmaya hazır.

slack-nasil-kullanilir1

Slack’i indirmek ve kullanmaya başlamak oldukça kolay. Daha öncesinde Discord ya da benzeri bir uygulama kullandıysanız işiniz oldukça kolay. Slack’in Discord’a çok benzeyen bir yapısı bulunmakta. Sol tarafta bulunan kanallardan birine girip konuşmaya başlayabilirsiniz. Kanallar arasında kolaylıkla gezebilirsiniz ve rahatlıkla organize olabilirisniz.

Şirket İçi Mesajlaşmalar için Hangi Uygulamayı Tercih Etmelisiniz?
MOBİL

Şirket İçi Mesajlaşmalar için Hangi Uygulamayı Tercih Etmelisiniz?

Şirket içi mesajlaşmalar için kullanılabilecek uygulamalar, çalışanların ekip arkadaşlarıyla pratik şekilde iletişim kurabilmesine ve böylelikle bir proje üzerinde çalışabilmesine imkân tanıyor.

Pek çok firma, şirket içi yazışmalarını Slack üzerinden organize ediyor çünkü Slack oldukça basit ve öğrenmesi kolay bir uygulama. Şirketinizin ilgili Slack grubuna girmek için işvereninizin davet linkine tıklayarak ekip arkadaşlarınızla hızlı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

Slack ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki Slack nedir ne değildir öğrenmiş oldunuz. Sizin şirketiniz iletişim için hangi uygulamayı kullanıyor? Siz Slack’ten memnun musunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın. 

YORUMLAR