Videolarınızı YouTube için Nasıl Düzenlemelisiniz?

YouTube videosu hazırlarken nelere dikkat edilmelidir? Bu yazıda YouTube'da içerik üretmek isteyen çoğu kişinin oldukça merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

YouTube videosu hazırlarken hangi hususlara dikkat etmek gerekiyor? Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan platform için video oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Abonesi milyonları bulan YouTube videolarını görüp star olmaya karar verdiniz ancak şimdiye kadar hep platformun tüketen tarafında yer aldığınızdan videolarınızı nasıl düzenleyeceğinizi tam olarak bilmiyorsanız önerilerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Google’ın video barındırma ve izleme servisi YouTube’da içerik üreten taraftaysanız ve bu işe (yurt dışındaki kadar olmasa da video izlenimlerinden ciddi paralar kazanmak mümkün olduğundan bazı kullanıcılar platformla ciddi düşünüyor) yeni başladıysanız kanalınıza daha fazla kullanıcı (abone) çekmek adına dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

YouTube Videosu Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • İyi bir kamera seçin.
  • Video düzenleme işlemine önem verin.
  • Videonuzu yükleme adımında çıkan soruları hızlıca geçmeyin.

Video paylaşım platformu denildiğinde akla ilk gelen hizmet olan YouTube'da bir kanal açabilir ve kendi video içeriklerinizi üretebilirsiniz. Kanalınızın abone sayısını arttırmak için video oluşturma konusunda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar mevcut. Yukarıda sıraladığımız bu hususların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.  

İyi Bir Kamera Seçin

Onlarca video arasından sıyrılmak için konumu seçimi kadar sunduğunuz videonun kalitesi de önemli. Videonun kalitesini ortaya koyan cihazı iyi seçmeniz gerekiyor.

Günümüzde orta – üst segment akıllı telefon ve tabletler (tabletle video çekimi olur mu demeyin, yapanlar var) tek kelimeyle etkileyici kameralara sahipler ancak çoğu gece çekiminde gündüzki kadar iyi performans sergilemiyorlar ve her ne kadar dijital kameralarla kapışacak düzeyde gözükseler de dijital video kameraların yerini asla tutmuyorlar.

Bu noktada video kamera seçimi de önemli. Video kameranızın görüntü kalitesinin üst düzey olması tek başına yeterli değil. Sesi de iyi kaydetmesi, ayrı bir mikrofon kullanması da en iyi görüntü kalitesini sunması kadar önemli.

Video Düzenleme İşlemine Önem Verin

Dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan popüler platformda yer alan kanalınız için video oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli husus video düzenleme işlemidir çünkü videolarınızı düzenleyerek çok daha etkileyici hâle getirebilirsiniz.

Günümüzde pek çok video düzenleme programı bulunuyor. Eğer hangi hizmeti kullanacağınız konusunda kararsız kaldıysanız YouTube için en iyi video düzenleme programları yazımıza göz atabilirsiniz. Listede birbirinden başarılı programlar yer alıyor.

Videonuzu Yükleme Adımında Çıkan Soruları Hızlıca Geçmeyin

Videonuz tam istediğiniz gibi oldu ve YouTube’a koyma vakit geldi. Video yükleme adımında platform size birçok soru yöneltecek. Bu noktada birçok YouTube kullanıcının yaptığı gibi soruları hızlıca yanıtlamak diğer deyişle bu işlemi hızlıca atlamak adına sorulara bakmadan yanıt vermek onca emeğinizi çöpe atacaktır.

Bu adımda üşenmeyip videonuz için etkili bir başlık atmanız, benzersiz bir açıklama yazmanız, kullanıcıların arayacağı terimleri göz önüne alarak etiketleri dikkatlice eklemeniz en doğru hareket. Yükleme hızınıza, YouTube’a bağlı olarak videonuzun yer alması biraz zaman alacaktır notunu da unutmadan düşelim.

En İyi Video Yükleme Siteleri
İNTERNET

En İyi Video Yükleme Siteleri

Günümüzde çok sayıda video paylaşım siteleri / platformları yer alıyor. Peki, en iyi video yükleme siteleri neler? Bu yazıda video yükleyebileceğiniz ve diğer kullanıcıların videolarını izleyebileceğiniz hizmetleri bir arada topladık.

Bu yazıda popüler platformda yer alan kanalınız için video oluştururken hangi hususlara dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR