WhatsApp Konuşmalarınızı Android'den iPhone'a Nasıl Aktarırsınız?

WhatsApp konuşmalarınızı Android'den iPhone'a nasıl aktaracağınızı adım adım gösteriyoruz.

WhatsApp Konuşmalarınızı Android'den iPhone'a Nasıl Aktarırsınız?

Telefon rehberimizdeki kişilerle ücretsiz olarak mesajlaşmamıza, arama yapmamıza izin veren WhatsApp, yeni bir akıllı telefon satın aldığımızda çoğumuzun ilk kurduğu uygulamalar arasında. Hemen her gün kullandığımız mesajlaşma uygulamasında sms’lerimiz gibi konuşmalarımızı yedekleme şansına sahibiz. Hatta Android’de Google Drive’a yedekleme seçeneği de sunuluyor. Peki Android’den iPhone’a geçtiğimizde konuşmalarımızı nasıl aktaracağız?

WhatsApp’ın Android sürümünde bildiğiniz üzere Google Drive’a yedekleme seçeneği bulunuyor. Konuşmalarınızın fotoğraf ve videolarla birlikte bir yedeğini buluta alabiliyor, cihazınızı sıfırlamanız gerektiğinde veya başka bir Android telefon satın aldığınızda konuşmalarınızı buluttan çekebiliyorsunuz. En güzeli de yedekleme isteğinize göre günlük, haftalık, aylık olarak otomatik yapılıyor. Dikkat ederseniz şimdiye kadar iPhone’un sözü geçmedi. Çünkü Google Drive yedeklemesi iPhone’da mevcut değil. Konuşmalarınızı iCloud’a yedeklemekten başka seçeneğiniz bulunmuyor. Bu noktada Android’den iPhone’a geçişte WhatsApp konuşmaları nasıl aktarılıyor? sorusu ortaya çıkıyor. Bu rehber yazımızda bunun yanıtını bulacaksınız.

iPhone’da WhatsApp konuşmalarınızı iCloud’a yedekleyip sıfırdan kurulum yaptığınızda veyahut yeni bir iPhone satın aldığınızda iCloud’dan yedeğinizi sorunsuzca almanız mümkün. Ancak Android’den iPhone’a geçen biri olarak konuşmalarınızı tümüyle yedeklemek isterseniz Google Drive yedeklemesi seçeneği olmadığından, uygulama üzerinden bunu başarmanın bir yolu bulunmuyor. İlerleyen güncellemelerle bu özellik eklenebilir ancak o belirsizlik olduğundan bu iş için yapılmış programları incelememize aldık ve içlerinden Backuptrans Android WhatsApp to iPhone Transfer’i seçtik. Jailbreak ve Root gerektirmemesi, yedeklemeyi sorunsuz bitirmesi, ücretsiz olması seçim sebebimiz oldu. Lafı daha da uzatmadan adım adım WhatsApp konuşmalarınızı Android’den iPhone’a nasıl taşıyacağınıza geçiyorum.

Programın yükleme aşaması çok basit olduğundan doğrudan yedeklemeye geçmek istiyorum. Yedekleme işlemine başlamadan önce hem Android telefonunuzda hem de iPhone’unuzda yapmanız gereken birkaç ayar bulunuyor. Programı açmadan önce bu ayarları yapmanız gerekiyor. Android telefonunuzda USB hata ayıklamayı açıyorsunuz. iPhone’unuzda iCloud Yedek ve iPhone’unumu Bul’u kapatıyorsunuz.

Artık yedekleme işlemine geçebilirsiniz. Android telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve program otomatik olarak başlamazsa başlatıyorsunuz. Sonrasında karşınıza WhatsApp’ın sürümünün düşürülmesi gerektiğini belirten bir uyarı çıkıyor. Tamam’a tıklamadan önce WhatsApp konuşmalarınızın yedeğini Ayarlar – Sohbet Ayarları – Yedekle seçeneğiyle alıyorsunuz. Onayı verdiğinizde kısa bir indirme gerçekleşiyor.

Akabinde Android telefonunuzda yedekleme uyarı çıkıyor. Verilerimi Yedekle’ye dokunduğunuzda WhatsApp konuşmalarınız programa aktarılmış oluyor.

WhatsApp konuşmalarınıza iPhone’unuza aktarmak için programda Local Databases altında görünen Android telefonunuza sağ tıklayıp Transfer Messages from Database to iPhone’u seçiyorsunuz. Burada mesajlarınızı dosya olarak dışa aktarma, yazdırma, iTunes yedeğine aktarma şansına da sahipsiniz ancak bunlarla işimiz yok.

iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağladığınızda program otomatik olarak görüyor ve konuşmalarınızı aktarmaya başlıyor. Başarıyla yedeklendi uyarısını gördükten sonra iPhone’unuza geçiyorsunuz ve etkinleştirdikten sonra konuşmalarınız listeleniyor.

WhatsApp Mesajları Google Drive'a Nasıl Yedeklenir?

YORUMLAR