Word'de ve Google Dokümanlar'da Varsayılan Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

Bu yazıda Word ve Google Dokümanlar'da varsayılan yazı tipi nasıl değiştirilir sorusunu yanıtlayacağız. İşte yazı tipini değiştirmek için yapmanız gerekenler!

Word’de ve Google Dokümanlar’da varsayılan yazı tipi değiştirme nasıl yapılır sorusu çok sayıda kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazıda çoğu kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehbere göz atarak söz konusu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirisniz.

Kullanmaktan keyif aldığınız yazı tipleri varsa, bu yazı tipini her metin editöründe kullanmak isteyebilirsiniz. Popüler olarak kullanılan Microsoft Word ve Google Dokümanlar uygulamalarında favori yazı tipinizi değiştirebilirsiniz.

Calibri ve Arial yazı tiplerinden çok uzaklaşmamak iyi bir fikir olsa da kullandığınız yazı tipini değiştirmenin motivasyon duygunuzu artıracağını da söyleyebiliriz. Peki, Microsoft Word ve Google Dokümanlar isimli popüler hizmetler üzerinden yazı tipini değiştirebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Google Dokümanlar’da Varsayılan Yazı Tipi Değiştirme Adımları

  • Google Dokümanlar'ı açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Bir doküman görüntüleyin.
  • Kullanmak istediğiniz yazı tipini seçin.
  • Üst kısımdaki Biçim menüsüne tıklayın.
  • "Başlangıç stilleri" yazısına tıklayın.
  • "Seçenekler"e girin.
  • "Varsayılan Stillerim Olarak Kaydet" seçeneğini seçin.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Google Dokümanlar, gün içerisinde çoğu kişi tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Yazılım devi tarafından sunulan hizmet, varsayılan yazı tipinin değiştirilmesi dahil olmak üzere birçok işlemin yapılabilmesine imkân tanıyor.

Söz konusu platformda yazı tipini değiştirebilmek için uygulamanız gereken bazı adımlar mevcut. Bu adımları sırası ile uygulamanız durumunda işlemi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle her seferinde yazı tipini değiştirmek için uğramak zorunda kalmazsınız. 

Google Dokümanlar’ı sık sık kullanıyorsanız, kullandığınız yazı tipini değiştirmek oldukça kolay bir işlem. Yeni bir boş doküman açtıktan sonra ya da mevcut bir dokümanı açtıktan sonra metni seçin ve kullanmak istediğiniz yazı tipini üst bölümdeki araç çubuğundan seçin.

Bunun ardından Biçim > Paragraf Stilleri > Seçenekler > Varsayılan Stillerim Olarak Kaydet adımlarını izleyin. Bu işlemleri uyguladıktan sonra, Google Dokümanlar’da yeni bir belge açtığınızda seçtiğiniz yazı tipini kullanabilirsiniz.

Microsoft Word’de Varsayılan Yazı Tipi Değiştirme

  • Microsoft Word programını açın.
  • Yeni bir belge görüntüleyin.
  • Boş bir alana sağ tıklayın.
  • "Yazı Tipi" seçeneğini seçin.
  • Yazı Tipi kısmından favori yazı tipini belirleyin.
  • "Varsayılan Olarak Ayarla" butonuna basın.

Dünyanın en popüler hizmetlerinden bir tanesi olan Microsoft Word, arka plana resim ekleme dahil olmak üzere pek çok özelliğe sahip. Popüler programda ayrıca yazı tipini değiştirebilme imkânı da bulunuyor. Kullanıcı dostu arayüze sahip programda söz konusu işlemi çok pratik bir şekilde gerçekleşitrebilirsiniz.

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Microsoft Word isimli programda yazı tipini değiştirmek istiyorsanız, uygulamanız gereken bazı adımlar yer alıyor. Bu adımları sırası ile uygulamalısınız. Adımları tamamladıktan sonra varsayılan yazı tipi değişmiş olacaktır.

Yeni bir belge açın ve boş bir alana sağ tıklayarak Yazı Tipi seçeneğine tıklıyoruz. Açılan pencereden Yazı Tipi bölümünden favori yazı tipini seçebilirsiniz. Bunun yanında yazı tipi stili ve boyut gibi seçenekleri de düzenleyerek alt kısımdaki Varsayılan Olarak Ayarla butonuna tıklayabilirsiniz.

Son olarak seçimlerinizi içeren bir uyarı penceresinde, ayarlarınızı kaydetmeniz istenecektir. Eğer tüm belgelerinizde bu yazı tipini kullanmak istiyorsanız “Normal.dotm şablonunu kullanan tüm belgeler” seçeneğini işaretleyerek Tamam butonuna tıklayabilirsiniz.

Eğer hala favori yazı tipinizi bulamadıysanız, internette küçük çaplı bir araştırma yaparak onlarca yazı tipi arşivine ulaşabilirsiniz.

Microsoft Word Şablonu İndirmek için En İyi Siteler
İNTERNET

Microsoft Word Şablonu İndirmek için En İyi Siteler

Word şablonu indirmenize olanak tanıyan çeşitli siteler yer alıyor. Bu hizmetler sayesinde beğendiğiniz bir şablonu indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Bu yazıda Microsoft Word ve Google Dokümanlar isimli popüler hizmetlerde yazı tipinin değiştirilebilmesi için uygulanması gereken adımları detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar ksımından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR