Yılbaşı Gecesi Oynayabileceğiniz En Eğlenceli Mobil Oyunlar

Yılbaşında oynanacak oyunlar neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için oldukça başarılı yapımların bulunduğu liste hazırladık. İşte listenin detayları!

Yılbaşında oynanacak oyunlar arayan kişiler için birbirinden başarılı yapımların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede popüler kelime oyunu Scrabble'dan Monopoly'e kadar çeşitli yapımlar yer alıyor. Listemize göz atabilir ve beğendiğiniz oyunu indirip oynamaya başlayabilirsiniz.

Her yılbaşının vazgeçilmez iki tür insanı vardır. Birinci tip insanlar yılbaşı gecesinde deliler eğlenmeye başlar ve o geceyi sabahlamadan asla evine dönmez. 10-9-8... diye yapılan geri sayımı arkadaş ortamında yapmadıktan sonra yeni yıla gönül rahatlığıyla giremez.

Diğer insanlar ise PTT kısmını tercih edenler. Yani pijama, terlik ve televizyon üçlüsüyle yeni yıla merhaba diyenler. Bu kısım hem mütevazi, hem de evcimendir. Yılbaşı gecesinde çok para harcamadığı gibi kendi görüşüne inanarak evde daha rahat yeni yıla girerler. Peki, ama evde yılbaşı gecesinde vakit nasıl geçer?

Bu blog yazımızda sorunuza cevap olarak sizlere yılbaşında nasıl vakit geçirdiğinizi anlamayacağınız, klasikleşmiş ama vazgeçilmeyen mobil oyunları derledik.

Yılbaşında oynanabilecek oyunlar listesine başlamadan önce kendinize en az 4 kişilik arkadaş grubu bulmanızı öneriyoruz. Bu kişiler aileniz de olabilir, her gün buluştuğunuz insanlar da. Malum oyunları tek başına oynayamıyorsunuz. Hadi listeyi incelemeye başlayalım.

Yılbaşında Oynanacak Oyunlar Listesi

  • Tabu
  • Şişe Çevirmece
  • Jenga
  • Tombala
  • Monopoly
  • Okey
  • Uno
  • Scrabble
  • PartyQuiz
  • Pub Story
  • Vampir Köylü
  • Trivia Crack
  • Among Us
  • Ultimate X Poker
  • Heads Up!
  • Keep Talking & Nobody Explodes
  • Hangisini Tercih Edersin?

Tabu

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar1

Tabu oyunu yasaklı kelimeleri söylemeden, ana kelimeyi anlatmayı amaçlayan bir bulmaca oyunu. İki kişilik gruplar oluşturarak oynayabileceğiniz bu oyunda en çok kelimeyi anlatan grup oyunu kazanır. Gerçek hayatta oldukça fazla oynanan Tabu'nun mobil cihazlar için tasarlanmış sürümünü de mutlaka denemeninizi öneriyorum.

Şişe Çevirmece

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar2

Lise yıllarında sıklıkla oynanan "Şişe Çevirmece" oyununu hatırladınız değil mi? Neden yılbaşı gecesinde tekrar eskileri hatırlamayasınız? Arkadaşlarınızı hemen çember şeklinde oturtun ve şişeyi çevirerek o korku dolu soruyu sorun: Doğruluk mu, cesaret mi? 3 doğruluk 1 cesaret kuralını uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Jenga

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar3

Üst üste dizilmiş bloklar arasından istediğiniz parçayı çıkarabilir misiniz? Göründüğü kadar kolay değil. Yılbaşı gecesinde oldukça fazla beceri isteyen bu oyunu oynayarak arkadaşlarınız arasından kimin daha becerikli olduğunu öğrenebilirsiniz. Mobil platformlarda da oynanabilen Jenga'yı bu şekilde oynamak çok daha hesaplı.

Tombala

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar4

Yılların eskitemediği, her yılbaşı gecesinin vazgeçilmez oyunu tombalayı bilmeyeniniz yoktur. O yüzden çok fazla açıklamaya gerek yok. Siz hemen aşağıdaki linkten oyunu indirin ve tombala oynayabileceğiniz kişileri ayarlayın.

Monopoly

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar5

Bir emlak ve ticaret oyunu olan Monopoly belki de en popüler masaüstü oyunlarından bir tanesidir. Eğer kutu oyununun kendisine verecek paranız yoksa ya da telefon üzerinden bu oyunu oynamak daha rahat hissettiriyorsa yılbaşı gecenizi Monopoly ile geçirebilirsiniz. Bir oyunda ne kadar şanslı olduğunuzu öğrenebilmek için Monopoly'yi oynayabilirsiniz. Oyunu oynamaya başlayın ve şansınız da yaver giderse ne kadar zengin olabileceğinizi öğrenin.

Okey

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar6

Yılbaşı gecesinde Okey'e dördüncü bulabilirseniz aslında oynanabilecek en eğlenceli oyunlardan birisidir. Yalnız Okey'iniz varken dönerken dikkatli olmanızda fayda var. Sadece yılbaşı gecesi değil, arkadaşlarla toplanılan her gece Okey gecesi olabilir

Uno

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar7

Kart oyunları arasından en üst sıralarda olan Uno, sizlere yılbaşı gecesinde bitmeyen bir eğlence vadediyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan yapımda arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte uzun süre boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz. Oyunun nasıl oynandığını bilmiyorsanız, Uno nasıl oynanır sorusunu ynaıtladığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Scrabble

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar8

Scrabble, kelime bilgisi konusunda kendisine güvenen arkadaşlarınızı karşınıza alarak oynayabileceğiniz güzel bir bulmaca oyunu. Size verilen anahtar kelimeyi kullanarak yeni kelimeler türetin ve çeşitli puanlar kazanın. Unutmayın oyunda en çok değil, en başarılı kelimeyi üreten kazanıyor.

PartyQuiz

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar9

Tamamen özelleştirilebilir bir oyun olan PartyQuiz adından da anlaşılabileceği üzere partilerinizde ya da yılbaşı eğlencesinde arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir oyun. Muhabbet edebilmek ve daha fazla sosyalleşebilmek için PartyQuiz isimli bu oyunu hep beraber oynayın ve eğlenceli vakit geçirin.

Pub Story

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar10

Esasında gerçek bir organizasyon olan Pub Story bir uygulamayla beraber oynanıyor. Dünyanın en sosyal oyunu olduğunu iddia eden Pub Story’yi siz de arkadaşlarınızla yılbaşı gecesi oynayabilirsiniz. Pub Story sorularını arkadaşlarınızla cevaplayabilir ve eğlencenin dozunu artırabilirsiniz.

Vampir Köylü

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar11

Sadece yılbaşı gecesi değil, arkadaşlarınızla her an her yerde oynayabileceğiniz bu oyun son derece eğlencelidir. Vampir Köylü Oyunu Nasıl Oynanır? isimli yazımıza giderek bu oyunun detaylarını öğrenebilir, kendi zevkinize göre oyunu özelleştirip tekrar tekrar, saatlerce bu oyundan keyif alabilirsiniz.

Trivia Crack

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar13

Bir başla bilgi yarışması olan Trivia Crack’te bir sürü farklı soru var. Ekibinizi oluşturun ve mücadele etmeye başlayın. Genel kültürünüzü sınayabileceğiniz bu oyunda saatlerin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Trivia Crack sayesinde arkadaş grubunuzdaki en kültürlü kişileri öğrenmek istiyorsanız bu oyunu muhakkak oynayın.

Among Us

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar14

Bir dönem aşırı popüler olan, sonrasında akla geldikçe oynanan oyunlardan biri de Among Us oldu. Eskisi kadar popüler olmasa da kalabalık arkadaş ortamlarının bir numarası olan Among Us yılbaşı gecenize de renk katabilecek bir yapım. Öğrenmesi ve oynaması çok kolay bir oyun olan Among Us’ı yılbaşı gecesi oynamak oldukça iyi bir fikir gibi.

Ultimate X Poker

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar15

Eğer herkes poker biliyorsa ya da öğrenmeye hevesliyle Ultimate X Poker oynayabilirsiniz. Kendi özel odanızı açıp arkadaşlarınızı davet edebileceğiniz bu oyun ile birlikte yılbaşı gecenizi poker gecesine çevirebilrisiniz. Pokeri neyine oynayacağınız ya da en yüksek ödülü kazananın gerçekte ne kazanacağını belirlemek ise tamamen size kalmış. Hayal gücünüzü kullanarak muhteşem bir poker gecesi düzenleyebilirsiniz.

Heads Up!

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar16

Pek çok yerde görmüş olabileceğiniz bu oyunun bir diğer adı ise "Sensation"dır. The New York Times'ın verdiği bu isme ek olarak farklı şekilde de anılmaktadır. Telefon ekranınızın üzerinde bir şey yazacak ve etrafınızdaki herkes o kelimeyi size söyletmeye çalışacak. Bir nevi sessiz sinema gibi ancak filmlerden bağımsız, ucu bucağı olmayan oldukça eğlenceli bir yapım.

Keep Talking & Nobody Explodes

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar17

Her platformda oynayabileceğiniz oldukça heyecan ve gerilim dolu bir oyun olan Keep Talking & Nobody Explodes oldukça sıra dışı bir oyun. Bir kişi bombayı çözmeyi çalışıyor diğeri ise bombayı nasıl çözeceğini anlatıyor. Bombanın nasıl çözüleceğini bilen kişi bombayı görmüyor, bombayı gören de talimatları bilmiyor.

Sürekli konuşmanız ve iyi iletişim kurmanız gereken bu oyunda ekip çalışması büyük önem arz ediyor. Belirli bir süre içerisinde bombayı çözemezseniz ne olacağını biliyorsunuz. Yılbaşı gecesi farklı bir oyun oynamak isteyen kişiler Keep Talking & Nobody Explodes’ı deneyebilirler.

Hangisini Tercih Edersin?

yilbasi-gecesinde-oynayabileceginiz-mobil-oyunlar18

Oldukça basit ve eğlenceli bir oyun olan Hangisini Tercih Edersin? “o mu bu mu” tarzındaki iki seçenekten birini seçmek zorunda olduğunuz bir oyundur. Sohbeti geliştirmek ve yeni muhabbetler açmak için ideal bir oyundur. Belirli bir süreden sonra oyuna bağlı kalmadan kendi aranızda da yeni sorular türetebilir ve eğlenceye devam edebilirsiniz.

Yılbaşı Hediye Önerisi: Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Modelleri
MOBİL

Yılbaşı Hediye Önerisi: Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Modelleri

Yılbaşı hediyesi olarak bir akıllı telefon satın almak isteyen kişiler için uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri listesi hazırladık.

Bizim yılbaşı gecesi için listelediğimiz mobil oyunlar 17 tane ile sınırlı kaldı ama başka oyun aramadan önerdiğimiz bu oyunlarla oldukça eğlenceli bir şekilde yeni yıla girebilirsiniz. Siz yılbaşına nasıl girmeyi düşünüyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR