25 Kasım Türkiye Koronavirüs Tablosu, 25 Kasım Hasta Sayısı Kaç Oldu?

25 Kasım Türkiye koronavirüs tablosu açıklandı. 25 Kasım Türkiye koronavirüs hasta sayısı kaç oldu? Detaylar haberimizde.

saglik-bakani-fahrettin-koca-salgin-hizi-aciklama

Çin'de başlayan koronavirüs salgını dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. 25 Kasım Türkiye koronavirüs hasta sayısı kaç oldu? 25 Kasım Türkiye koronavirüs can kaybı kaç? 25 Kasım Türkiye koronavirüs tablosu duyuruldu. İşte 25 Kasım Türkiye koronavirüs tablosu.

İlk Yerli Aşı Kullanıma Hazır! Fahrettin Koca Açıkladı
Bilim

İlk Yerli Aşı Kullanıma Hazır! Fahrettin Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "İlk yerli aşımız olan Tetenos-Difteri aşısı kullanıma hazır" dedi. İşte Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamanın detayları.

50 Milyon Doz Aşı Alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 25 Kasım tarihinde yapılan açıklamalar arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi, koronavirüs aşısıyla ilgili olandı. Bakan daha önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin ancak önümüzdeki yıl 10 milyon doz aşı alabileceğini söylemişti. Bugün yine aşı konusunda soruyu cevaplandıran Koca, yeni bir anlaşma sonrasında sayısının arttığını aktardı.

Daha önce Pfizer tarafından geliştirilen aşıdan 2020 yılı içerisinde 1 milyon doz, 2021'de ise 10 milyon doz alınacağı belirtilmişti. Çin menşeli aşının ise 2021'de 10 milyon doz geleceği söylenmişti. Bugünkü açıklamada ise Slovakya - Çin ortaklığıyla geliştirilen bir başka aşıdan 50 milyon doz alınması üzerine anlaşma imzalandığı bilgisi paylaşıldı. İmzalanan yeni anlaşma neticesinde Aralık, Ocak ve Şubat ayları içerisinde 50 milyon doz aşının Türkiye'de olacağının müjdesi verildi.

Bilindiği üzere koronavirüs aşılarının antikor oluşturabilmesi için 2 doz yapılması gerekiyor. Yapılan anlaşmalarda aksaklık olmaması durumunda, Şubat ayına kadar Türkiye'de 25 milyon kişinin ilk aşı yapılmış olacak. Böylece yaz aylarına kadar 30 ila 50 milyon kişinin koronavirüse karşı korunmaya başlanmış olacağı tahmin ediliyor.

25 Kasım Türkiye Koronavirüs Tablosu

Son 24 saatte 164.547 test yapıldığı ve 6.814 yeni hasta olduğu duyuruldu. Bugün 168 kişi hayatını kaybetti ve 3.911 kişi iyileşti.

Fahrettin Koca'dan son dakika açıklama. Son 24 saatte 28.351 pozitif vaka tespit edildi. Detaylar geliyor...

25 Kasım Türkiye Koronavirüs Toplam Hasta Sayısı ve Can Kaybı

25 Kasım itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam hasta sayısı 467.730 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 12.840'a yükseldi.

Toplam ağır hasta sayısının 4.641 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 385.480 olarak açıklandı.

25-kasim-turkiye-koronavirus-toplam-hasta-sayisi-ve-can-kaybi

Fahrettin Koca: Semptom göstermeyen hastalarımızı da tabloda göstermeyi planlıyoruz

Bakan Koca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hasta olsun olmasın, testi pozitif olanlar ve bunların temaslılarını HES kodu üzerinden sorgulamak mümkündür.Ekimin ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha ciddi bir sınavdayız. Tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyarsak artışı durdurmamız mümkün. Etkili olmazsa daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacak. Bazı iller 3. zirveyi yaşıyor. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa bu iller arasında.

Kurban bayramı sonrası Anadolu'da hızlı bir artış yaşandı. Öngördüğümüz artışların kısa zamanda kontrol altına alındığını gördük. Hastanelerimizde yoğun bakım kapasitesini artırdık.  Hasta sayıları, ölüm sayıları üzerinden tartışmalarla, toplumda güven sarsıcı polemiklerle harcayacak vaktimizin olmadığını düşünüyorum.

Vatandaşlarımız kendi isteği ile test yaptırabilmektedir. Kapasitemizi 200 binli rakamların üzerine çıkaracağız.  

İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70'lere dayanmış durumda. Ankara'da servis doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9. İzmir'de yoğun bakım doluluk oranı 76,5'e kadar çıktı. Bursa'da yoğun bakım ünitesi doluluk oranı 75,8. İzmir'de deprem sonrası artış yaşandı. 

Biz aşı üreten tüm firmalarla iletişim halindeyiz. Vatandaşımıza uygun bulduğumuz aşının etkinliğini ve güvenirliliğini önemsiyoruz. Bunları erken dönemde tedarik edip vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Bizim bu dönemde Snovak(Çin aşısı) dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bir sözleşme yapıldı. Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yerli Koronavirüs Aşısı için Tarih!
Bilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yerli Koronavirüs Aşısı için Tarih!

Yerli koronavirüs aşısı için çalışmalar son hızı ile devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı için tarih açıklaması yaptı.

Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın. Doktorlar aşı için çalışmalarına devam etmekte.

Aşağıda yer alan bağlantıdan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza indirebilirsiniz.

Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR