Twitter'a Instagram Hikayeler'de Tweet Paylaşma Özelliği Geldi

Twitter uygulamasına Instagram Hikayeler'de tweet paylaşma özelliği geldi. Böylece Instagram'da tweet gönderilerini paylaşmak pratik hale geldi. İşte detaylar!

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter'a Instagram Hikayeler'de tweet paylaşma özelliği eklendi. Peki, Twitter gönderilerini Instagram'da paylaşma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Instagram'da tweet paylaşma özelliği ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Instagram Hikayeler'de Tweet Paylaşma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iOS işletim sistemine sahip olan iPhone'da yüklü olan Twitter uygulamasını açın.
  • Instagram Hikayeler'de paylaşmak istediğiniz tweeti bulun ve tweetin alt kısmında yer alan paylaş butonuna dokunun.
  • Açılan pencere üzerinden Instagram Hikayeler butonuna dokunun.

Instagram Reels Reklam Göstermeye Başlıyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels Reklam Göstermeye Başlıyor

Instagram Reels reklam gösterimlerine başlıyor. Önümüzdeki günlerde sosyal medya platformunun TikTok benzeri özelliği Reels'te kısa süreli bir video izlerken karşınıza kısa reklamlar çıkabilecek.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması Twitter, yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Şirketin son eklediği özellik, görüntü tabanlı popüler sosyal medya hizmeti Instagram'ı kullanan kişileri doğrudan ilgilendiriyor.

Şirket tarafından yapılan duyuruda Twitter'ın iOS uygulamasına Instagram Hikayeler'de tweet gönderilerini paylaşma özelliğinin geldiğini açıkladı. Yeni özellik şu anda yalnızca iOS cihazlar ile sınırlı ancak çok yakında Android işletim sistemine sahip olan cihazlara da gelecektir.

Popüler sosyal medya platformuna söz konusu özellik gelmeden önce kullanıcılar, tweetleri Instagram'da paylaşmak için ekran görüntüsü almak zorunda kalıyordu. Bu durum hem galerinin kısa sürede gereksiz görseller ile dolmasına hem de zaman kaybına yol açıyordu.

Twitter'a gelen yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar, tweetlerini Instagram Hikayeleri'nde yayımlamak için ekran görüntüsü almak zorunda kalmayacak. Twitter'ın iOS uygulaması üzerinden doğrudan paylaşım gerçekleştirebilecek.

Yeni özelliği göremeyen iPhone kullanıcıları, Twitter uygulamasını güncelleyebilir. Güncelleme işlemini gerçekleştirdikten sonra yeni özellik uygulamaya eklenecektir.

Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliği Kaldırılacak

Sosyal medya platformlarına gelecek özellikleri ve uygulama genelinde yapılan değişiklikleri önceden bildirmesi ile tanınan Alessandro Paluzzi, geçtiğimiz hafta sosyal medya uygulamasında popüler bir özellik olan yakın arkadaşların kaldırılacağını ve onun yerine "seçilmiş takipçiler" olarak isimlendirilen yeni bir özelliğin geleceğini ileri sürmüştü.

Instagram'ın yeni özelliği seçilmiş takipçilerin yakın arkadaşlardan temel farkı, tek bir liste ile sınırlı kalmamanızı sağlaması. Yeni özellik, yakın arkadaşlardan farklı olarak her hikaye için ayrı bir hedef kitle belirlenmesine olanak tanıyacak. Bu olanak sayesinde hangi hikayenizin hangi kişilere görünmesini istediğinizi belirleme hakkınız olacak.

YORUMLAR