Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliği Kaldırılıyor

Instagram yakın arkadaşlar özelliği kaldırılıyor. Peki, kaldırılan özelliğin yerine hangi özellik gelecek ve bu özelliğin öncekinden nasıl bir farkı ne olacak?

Instagram yakın arkadaşlar özelliğinde büyük bir değişiklik yapıyor. Son paylaşılan bilgilere göre sosyal medya platformunun en popüler özelliği kaldırılıyor, onun yerine yeni bir özellik geliyor. Yeni özellikte işlevsellik açısından çok büyük bir değişikliğin olması bekleniyor.

Daha önce eğlenceli bir akşama ait fotoğrafları veya videoları hikaye olarak yüklemek istediniz ancak sizi aralarında görmek isteyen bazı arkadaşlarınıza çeşitli nedenleri ileri sürerek evde kalacağınızı söylediniz mi? Instagram, kullanıcıların çok sık bir şekilde karşılaştığı bu sorunun farkına çok geç olmadan vardı ve 2018 yılında "yakın arkadaşlar" isimli bir özelliği kullanıma sundu.

2018'de kullanıma sunulan bu özellik sayesinde sosyal medya platformunun herhangi bir kullanıcısı, cihazında yer alan fotoğraf veya videoları hikaye olarak iki şekilde paylaşabilir. Bunlardan ilki engelli olmayan herkese açık olarak paylaşmaktan, ikincisi ise sadece yakın arkadaşlarınızın görebileceği şekilde paylaşmaktan geçiyor.

Instagram'da Yakın Arkadaşlar Listesi Nasıl Oluşturulur?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Yakın Arkadaşlar Listesi Nasıl Oluşturulur?

Instagram’ın geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu “Yakın Arkadaşlar” özelliği, hikayelerinizi yalnızca seçtiğiniz kişilerle paylaşmanıza olanak tanıyor.

İkinci seçeneği kullananların hikayelerini sadece yakın arkadaş listesinde olan kullanıcılar görebiliyor. Bir kullanıcı, sizin özel arkadaş listenizde olup olmadığını ise paylaşmış olduğunuz hikaye ile öğrenebiliyor. Sizin dışınızda hiç kimsenin yakın arkadaş listenize erişmek için kullanabileceği başka bir yöntem bulunmuyor.

Instagram yakın arkadaşlar özelliğini kullanıma sunarak hikayelerinin belirli kişiler tarafından görüntülenmesini isteyen kullanıcıların beğenisini kazandı. Özellik kullanıma sunulduğu ilk andan itibaren büyük bir ilgi gördü ancak son gelişmelere bakılacak olursa sosyal medya platformu özellik ile ilgili birtakım değişikliklere gidiyor.

Sosyal medya platformlarına gelecek özellikleri ve uygulama genelinde yapılan değişiklikleri önceden bildirmesi ile tanınan Alessandro Paluzzi, sosyal medya uygulamasında popüler bir özellik olan yakın arkadaşların kaldırılacağını ve onun yerine "seçilmiş takipçiler" adlı özelliğin geleceğini ileri sürdü.

Instagram Yakın Arkadaşlar ile Seçilmiş Takipçiler Arasındaki Fark Ne?

Instagram'ın yeni özelliği seçilmiş takipçilerin yakın arkadaşlardan temel farkı, tek bir liste ile sınırlı kalmamanızı sağlaması. Yeni özellik, yakın arkadaşlardan farklı olarak her hikaye için ayrı bir hedef kitle belirlenmesine olanak tanıyacak. Bu olanak sayesinde hangi hikayenizin hangi kişilere görünmesini istediğinizi belirleme hakkınız olacak.

Kullanıcılar, seçilmiş takipçiler özelliğinin sosyal medya fenomenleri ve özel nedenlerle hikayesini bazı kişilerden gizlemek isteyenler açısından oldukça önemli bir özellik olacağını dile getirdi.

YORUMLAR