Mercedes-Benz eActros300 Türkiye’de Test Edilecek

Mercedes-Benz Türk, elektrikli kamyonların yol testleri ve yüksek kapasiteli şarj istasyonlarının kurulumu ile karbon-nötr bir gelecek sağlamayı amaçlıyor.

Mercedes-Benz eActros300 Türkiye’de Test Edilecek

Mercedes-Benz Türk'ün ana şirketi Daimler Truck, 2039 yılına kadar Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika'da karbon nötr araçlar sunma hedefi doğrultusunda çalışıyor.

Mercedes-Benz Türk, sıfır emisyonlu araçlar için yol testleri yapmak da dâhil olmak üzere çeşitli projelerle bu hedefleri destekliyor. Mercedes-Benz Trucks'ın ana merkezi olarak hizmet veren Aksaray Kamyon Fabrikası'ndaki Ar-Ge Merkezi, ilk ağır sınıf elektrikli kamyon olan eActros300'ün de aralarında bulunduğu sıfır emisyonlu projelerin test merkezi hâline geldi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge Direktörü Melikşah Yüksel, Daimler Truck'ın 2050 yılına kadar karbon nötr taşımacılığa ulaşmayı hedeflediğini, çalışmaları ve küresel sorumluluklarıyla bu hedeflere aktif olarak katkıda bulunduklarını belirtti.

Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Testler Gerçekleştiriliyor

Mercedes-Benz eActros300 Türkiye’de Test Edilecek

Şirket ayrıca 2022 yılında iki adet 350 kW elektrikli şarj istasyonu kurarak elektrikli araçlar için altyapıya da yatırım yapmış durumda.

Menzili 400 km'ye kadar çıkabilen eActros, Türkiye'deki yollarda gerçek kullanım koşullarında test edilecek. Aksaray Ar-Ge Merkezi, elektrikli kamyonlar için bileşenlerin ve yazılımın performansını değerlendirecek. Testlerden elde edilen bulgular, araçların kalitesini artırmak için küresel geliştirme ekibi ile paylaşılacak.

Aksaray Test Merkezi'nde ayrıca dünyanın çeşitli pazarlarına gönderilen Mercedes-Benz kamyonlarında kullanılan araç parçalarının ömür ve dayanıklılık testleri de gerçekleştiriliyor.

Mercedes Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

Mercedes Fiyat Listesi - 2024

Mercedes fiyat listesi, Mercedes-Benz tarafından piyasaya sürülen otomobil modellerinin ne kadara satıldığını gösteriyor. İşte Mercedes marka araba fiyatları!

Mercedes'ten Pes Dedirten Karar: "Daha Hızlı Gitmek İstiyorsan Abonelik Satın Al!"
Otomobil

Mercedes'ten Pes Dedirten Karar: "Daha Hızlı Gitmek İstiyorsan Abonelik Satın Al!"

Mercedes, yakın zamanda elektrikli araçlar için getirilecek bir yazılım güncellemesini aylık ücret dahilinde sundu. Detaylar haberimizde!