Milli Eğitim Bakanı'ndan Dijital Karne Açıklaması: Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda merak edilen sorulara yanıt verildi. Detaylar haberimizde.

dijital karne meb

Okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merak edilenlere ilişkin bir açıklama yaptı. Karneler verilecek mi? İşte yapılan açıklama ve detaylar.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ile ilgili "15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz. Aşı, eğitimi yüz yüze yapmamızın önünü açacak." dedi.

Karneler Verilecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi:

"Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim. Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız. Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik. Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu."

Yüz Yüze Eğitime Verilen Ara Uzatıldı: Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?
Bilim

Yüz Yüze Eğitime Verilen Ara Uzatıldı: Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleşen kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Yüz yüze eğitime verilen ara uzatıldı.

Sizler yüz yüze eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce başlamalı mı? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın.

Covid-19 Görme Kaybı ile Sonuçlanabilir
TEKNOLOJİ

Covid-19 Görme Kaybı ile Sonuçlanabilir

Covid-19 neredeyse bir yıl gibi uzun bir süredir hayatımızda iken, aradan geçen süreçte virüs ve yol açtığı komplikasyonlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmaya devam ediyoruz.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Bilim Kurulu Üyesi Yüz Yüze Eğitim İçin Tarih Verdi!
İNTERNET

Bilim Kurulu Üyesi Yüz Yüze Eğitim İçin Tarih Verdi!

Eğitim ve öğretim yeni tip koronavirüs salgını nedeni ile uzaktan olarak devam ediyor. Peki, önümüzdeki dönem yüz yüze eğitim başlayacak mı? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç.

Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Hemen aşağıdan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza indirebilir ve son duruma bakabilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs haritası yer alıyor. Bu haritada üzerinden nerelerde koronavirüs var olduğu bölgelerin ne kadar derecede riskli olduğu görülüyor. Aynı zaman HES kodu işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz geçtiğimiz günlerde "Yüz yüze eğitimde şubat ayının başlarındaki vaka sayıları, hasta sayıları, hastanelerdeki doluluk oranlarına dair veriler incelenip ona göre karar verilecektir. Başlayabilir; ama başlaması da tabii temel eğitim dönemindeki çocuklardan başlayarak yine olur. Tıpkı geçtiğimiz sonbaharda olduğu gibi" demişti.

YORUMLAR